Ödemiş CHP İlçe Örgütü dün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile Ödemiş Hükümet Konağı önüne çelenk koyarak bir basın açıklaması yayınladı. Çelenk Koymanın ardından Ödemiş CHP İlçe örgütü yani göreve başlayan Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu’nu makamında ziyarette bulunarak bir süre sohbet ettiler.

Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, ziyaretten dolayı memnun kaldığını belirterek CHP grubuna teşekkür etti.

CHP grubu yaptıkları basın açıklamasında yasaların yeniden tekelleşmeye gittiğine vurgu yaptı. Grup adına konuşmayı Hüseyin Kurt yaptı.

 “Mahkemelerin tekelleşmeye başladığını üzülerek görmekteyiz”

Kurt,  “Cumhuriyet, kelime anlamı olarak, halk idaresi halkın yönetime egemen olması demektir. Devleti yönetme gücü, halkın elindedir. Yani yasa koyma, yönetme ve yargı görevlerinin halkın denetiminde olmasıdır. Devletin bu üç temel görevini; yasamayı halkın oylarıyla seçilen meclis, yürütmeyi meclis içinden seçilen hükümet, yargıyı ise Türk Milleti adına bağımsız mahkemeler yerine getirir. Günümüzde yeniden tekelleşmeye gidildiğini üzülerek görmekteyiz.”

 “ İhanetten Vazgeçmiyorlar”

Kendini bilmez yazarlar devletin halktan 1923 koptuğunu idea edecek kadar ahkâm kestiklerine dikkat çeken Kurt,    “Kendini bilmez bazı sözde aydınlar ve köşe yazarları köşelerinde ; ‘’Devlet, halktan 1923 te koptu’’ diye ahkâmı kesebiliyorlar. Gerçekleri; o dönem siyasilerinden bazılarının Cumhuriyet’in ilan edildiği mecliste bulunmamaları, dolayısıyla ‘’halk temsilcilerinin bulunmadığı toplantıda Cumhuriyet ilan edildi’’. Serzenişlerini bugünlerde sık duymaktayız.  Bu sözde aydınları gafil olarak görmeleri hatanın en büyüğüdür. Mustafa Kemal Atatürk’ün gücünü halktan aldığını, kurtuluş savasını halkla birlikte örgütlemek için Erzurum ve Sivas Kongrelerini toplamasını, 1920 de Ankara’da savaşa başlamadan TBMM’yi topladığını bildikleri halde ihanetten vazgeçmiyorlar.”

“Gençler Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacaklar”

 Cumhuriyetin gençlerin sayesinde sonsuza denk yaşayacağını söyleyen Kurt,   “29 Ekim 1923’de üç yıl önce doğan çocuğun adı konuldu. Laik, sosyal, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, temel ilkeleriyle ne kadar saldırıya uğrarsa uğrasın, bizim gibi sadık ve kararlı bekçiler ve emanet edilen gençler sayesinde sonsuza dek yaşayacaktır.”

 HABER:AYŞE AKYÜZ

 

 

Editör: Haber Merkezi