83 yeni mahalle muhtarından 78 muhtar yapılan toplantıya katılarak İlçe Başkanı Birlik’e İzmir Büyük Şehir Belediyesine iletmek üzere sorunlarını dilekçeyle sundu. Ödemiş Muhtarlar Derneği Nihat Savuran aracılığı ile yapılan toplantıda köyün ihtiyacı olan sorunlar elle alındı. Yapılan toplantıya İzmir Büyük Şehir Belediye Meclis üyesi eski Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel ve Ödemiş belediye meclis üyesi eski Birgi belediye başkanı Cumhur Şener katıldı. Yaşanan sıkıntıların bir an önce çözüm bulacağını ve bu sorunların takipçisi olacağını belirten Birlik Ödemişlilere İz-Su şantiyesinin müjdesini verdi.

 BİRLİK “ İz-su şantiyesi yakında Ödemişe hizmet verecek”

En kısa zamanda İz-Su’nun Ödemişte bir şantiye kuracağının müjdesini veren CHP İlçe Başkanı Mehmet Birlik “Dün muhtarlarla geniş katılımlı bir toplantı yaptık. İlk toplantımızı gerçekleştirdik; amacımızın Ödemiş köylerinin sorunlarını elle almaktı. Muhtarlarımızdan sorunları dinledik. Muhtarlarımız sorunlarını yazılı olarak dilekçeleriyle Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat savura teslim ettiler. Bizde bunları İzmir Büyük Şehir Belediyesine teslim ederek sorunların takipçisi olacağız. İzmir Büyük Şehir Belediye Meclis Üyemiz Ali Demirel ve Belediye Meclis Üyemiz ve aynı zamanda İlçe sekreterimiz Cumhur Şener bunların takipçisi olacaklar. İz Su Şantiyesinin kurulması için çalışmalar devam ediyor. Bunun için köklü yer aranıyor. En kısa zamanda burada bir şantiye kurulacak. İzmir Büyük Şehir Belediyesi, Ödemiş Belediyesinin şantiyesini şartları uygun olursa alabilir. Bizim burada belediyemiz yok, biz bu dilekçelerle işlemlere devam edeceğiz.

                        Savuran “ 83 adet dilekçe teslim ettik”

Nihat Savuran “ CHP İlçe Başkanımız Mehmet Birlik ve Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızı, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra,  mahalleye dönüşen 83 köy muhtarlarıyla görüşmek istediklerini belirtiler.30 Mart seçimlerinden sonra mahalleye dönüşen 83 köy muhtarlığımızda, kapanan tüzel kişilikleri kaldırılan muhtarlıklarımızda sorunlarımız bulunmakta, Büyük şehir ile ilçe belediyesi arasında kargaşa gibi çözülemeyen sorunlarımız hakkında muhtarlardan bilgi istediler. Çözülemeyen sorunları ve Büyük şehir ile ilgili olarak sıkıntılarını dinlemek istediler. Bizde Muhtarlarımıza ve Ödemiş halkımıza yardımcı olmak amacıyla araya girdik dün öğleden önce ve sonra olmak üzere iki bölüm halinde muhtarlarımızla birlikte bir toplantı yaptık. Dün muhtarlarımızı sorunlarını dilekçe haline getirdiler. Bizde muhtarlar derneği olarak iki nüsha haline getirdik dilekçelerini birini İzmir Büyük Şehir Belediyesi ilgili müdürlüklerine birini de sayın ilçe başkanımıza takip etmesi için verdik. Toplamda 83 adet dosya teslim ettik. Dosyalarını hepsi İzmir Büyük Şehir Belediyesine teslim edilecek.

Şener “Amacımız hizmetlerin aksamadan yürütülmesine destek olmak”

Bu toplantıyla vatandaşların İzmir Büyük Şehir belediyesi olanaklarından daha fazla istifade etmesini sağlamak olduğunu belirten Cumhur Şener “Bu toplantıyı İlçe başkanımızın İzmir’de yapmış olduğu temaslar doğrultusunda yapıldı. Muhtarlar odası başkanımızla karar verip toplantıya gidildi. Amacımız büyük şehir görev alanına giren hizmetlerin aksamadan yürütülmesine destek olmak, buradaki hizmetlerin kalitesinin artırılması halkımızın bu hizmetlerden daha fazla istifade etmesini sağlamak. Mahalle muhtarlarımızın gözü kulağı olacağız. Buradaki aldığımız dilekçeleri gerekli birimlere ileterek hizmetlerin gelişini hızlandırmak ve hizmet kalitesini artırarak, vatandaşlarımıza yardımcı olmak. İzmir Büyük Şehir Belediyesinin yetmediği yerde bizler köprü olmaya çalışacağız. İlçe ve ilçe örgütü meclis üyeleri olarak köprü kurmaya çalıştık. Bizimde aynı anda bütün köylerde olmamız mümkün değil! Köylerden aldığımız bilgileri İlçe örgütü vasıtası ile İzmir büyük şehir Beleyesine iletim. Ali Demirel İl Belediyesi Meclis Üyesi olarak bu konuların takipçisi olacak.  İlçe Başkanımız Mehmet Birlikte özveri ile bu işe sarıldı. Muhtarlar derneği başkanımızda konuyla özverili olarak ilgilenerek sorunların çözümü için çalıştı.

Demirel  “Asıl sorun tüzel kişiliklerin köylerin elinden alınmasıyla başladı “

 Üzerlerine büyük bir sorumluluk aldıklarını belirten Demirel asıl sorunun köylerin ellerinden tüzel kişiliklerinin alınmasıyla olduğunu belirtti. Ali Demirel “ Bütün şehir yasası diye bir ucube bir yasa çıkardılar. Karmaşa orda başladı. Köyler kentler nereye gidecek? Kime dert anlatacak? Düşünülmeden yapıldı. ilçe başkanımız büyük bir yük aldı. Hem kendi üstüne hem de bizim üstümüze büyük bir yük yükledi. Muhtarlarımızda konun takipçisi olacaklardır. Tüm muhtarlarımıza eşit mesafede hizmet eremeye devam edeceğiz. İzmir Büyük şehir belediyesi hizmetlerini köylere getirmeyi sürdürecektir.”

HABER: AYŞE AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi