Geçtiğimiz günlerde yapılarak kaybettikleri ilçe yönetimi seçimin mevcut yönetimin suçu olduğu gerekçesiyle imza toplama çalışması başlatan muhalif grubun yeterli imzayı toplaması üzerine Ödemiş CHP ilçe örgütü olağanüstü kongre karar aldı. Karar sonrası mevcut Başkan Hikmet Güriş tekrar aday olmadığını açıklarken, Pazar günü yapılacak olağan üstü kongre için Mehmet Birlik ve Halil Kır aday olduklarını açıkladılar.

“BAŞARILI OLDUĞUMUZ SEÇİMLERDE BİRLİK VE BERABERLİK GALİP GELMİŞTİ”

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkan Adayı Halil Kır, “2014 Seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi açısından, Ödemiş özelinde hiç beklenilmeyen bir sonuç olmuştur. Bunda birçok etken belirleyici rol oynamıştır. Ancak halk arasına indirgediğimizde yapılan hizmetlerin halka yeterince anlatılmadığı ve halka dokunulmadığı kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Bunun yanında geçmiş seçimleri de irdelediğimiz zaman başarılı olduğumuz seçimlerde partide birlik ve beraberliğin çok önemli olduğu kendiliğinden anlaşılacaktır. Buna en güzel örnek 1999 ve 2009 yerel seçimleri olmuştur. Bu vesile ile birlik ve beraberliği sağlamak için elimizden gelen her türlü fedakârlığı göstermek zorunda olduğumuz inancıyla hareket ettim ve etmeye devam edeceğim“ dedi.

“CHP ÜYESİ OLAN HERKESLE GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNABİLİRİM”                 

Hiç kimsenin adayı olmadığına vurgu yapan Kır, “Ben hiçbir grubun veya kişinin adayı değilim. Ben CHP adayıyım CHP ilkelerini benimseyen CHP üyesi olan herkesle görüş alışverişinde bulunabilirim ki bazı arkadaşlarımız da sanki bir grubun adayıymışım gibi bir itibar uyarmış olabilir. Ancak beni tanıyan herkes bilir ki ben hiçbir zaman hizipçi bir anlayışla siyaset yapmadım ve yapmayacağım. Bunun en güzel örneği ise arkadaşların çoğundan böyle bir öneri geldiği zaman ben ilk etapta kabul etmedim. Çünkü daha önce bu partiye emek vermiş gerektiğinde maddi katkıda bulunmuş hiçbir beklentisi olmadığı halde mücadele etmiş olan Baki Balıkçıoğlu, Remzi Boyacıoğlu arkadaşlarımıza teklif edilmesi gerektiğini bizzat ben önerdim. O arkadaşlar kendilerince haklı nedenler ile kabul etmeyince tekrar ibre bizden yana döndü” dedi.

BAŞKAN SEÇİLİRSEM KISIR DÖNGÜLERİ BİR TARAFA BIRAKACAĞIM

Tek liste halinde seçimlere gitmek için karşı tarafa teklif götürdüklerini ama bir sonuç çıkmadığını belirten Halil Kır, “Bende bu süreçte gerekli işaretleri yaptıktan sonra aday olmamın faydalı olacağına kanaat getirdiğim için aday oldum. Gönül isterdi ki tek liste ile seçimlere gidilsin ancak yapılan görüşmelerden bu sonuç çıkmadı. Ola ki başkan seçilirsem geçmişteki kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp partimizi yerelde ve genelde nasıl iktidara taşırız hep birlikte bunun mücadelesini vermek zorunda olduğum bilincindeyim. Kongreyi hiçbir zaman bir mücadele alanı olarak değil birlik ve beraberliği pekiştirmesi açısından faydalı olacağı inancıyla kongrede muhtemel aday olacak arkadaşlara başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

HABER: AYŞE AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi