Cumhuriyet Halk Partisi ülke genelinde oylarını korurken İzmir’de sonuçlar yüzleri güldürse de buruk bir sevinç yaşandı.
Oy kullanma işleminin sonlanmasıyla birlikte CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karşıyka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar,  İzmir milletvekili adayları Ali Yiğit, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Aytun Çıray, Özcan Purçu, eski milletvekili ve Parti meclis üyesi Alaattin Yüksel ve çok sayıda partili il binasına geldi. 
 
SERTER’DEN İLK AÇIKLAMA: MUTLUYUM
Sandıkların tamamının açılması ve sonuçların açıklanmasının ardından İl Başkanı Serter ile beraberindeki heyet değerlendirme için basının karşısına geçti.
CHP’nin İzmir’de ve Türkiye genelinde başarı sağladığını söyleyen Serter, “Bugün 2015’in ikinci seçimini geçekleştirdik. Türkiye genelinde oyumuzu bir tık arttırdık. İzmir genelinde bütün örgütümle beraber yine yüzde 46.6’yla açık ara birinciyiz. Bu konu için bütün İzmir halkına teşekkür ediyoruz. Son süreçte 12 vekilimiz vardı bu seçimle 14 vekille temsil ediyoruz. Çok mutluyum. Bütün Türkiye’de vekilini arttıran tek il başkanı olarak mutluyum. İnşallah Türkiye güzel şeyler yaşar. Amacımız barış, özgürlük, demokrasi, ekonominin iyiye gitmesidir” diye konuştu.

EĞER O KOALİSYON KURULSAYDI
Ülke genelindeki tabloyu değerlendiren Serter, “Türkiye genelindeki sonuçlara bakarsak 7 Haziran sonrası bizim yüzde 60 oranında koalisyon bütünlüğümüz vardı. Fakat MHP Lideri’nin ‘hayır’ demesiyle gelinen noktada 1 Kasım sonuçlarına ortada... Neredeyse baraj artında kalacaktı Eğer o koalisyon kurulsaydı, Türkiye barış ve özgürlük içinde olacaktı. 7 Haziran’dan sonra olanlar da olmayacaktı. Bize oy verenler aynı oranda kaldı” dedi.

egedesonsöz
Editör: Haber Merkezi