Ödemiş Cumhuriyet Halk Partisi’nde mevcut başkan Hikmet Güriş parti binasında düzenlenen törenle koltuğu yeni Başkan Mehmet Birlik’e teslim etti.

Güriş törende yaptığı konuşmasında bir demokrasi örneğinin yaşandığının altını çizdi. Güriş “Bir demokrasi örneği yaşandı, iki başkan adayı arasında demokratik bir seçim yapıldı. Bizler insanları ötekileştirmeden ayrım yapmadan ve diğer partilerden vatandaşlarımızı da yanımıza taşımalıyız. İçinden geçtiğimiz dönem çok kötü Cumhurbaşkanlığı seçimleri ok zor bir süreç Recep Tayyip Erdoğan ilk etapta Cumhurbaşkanı seçileceğini ön görüyor, bunun olmaması bizim elimizde bunun için omuz omuza birbirimize destek vermeliyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz halkın partisiyiz. Seçim sürecini başarıya atlatıp bunu herkese kanıtlayacağız ve bu süreç içerisinde yer alacak adayımızı tebrik ediyorum ”

Birlik ile birlikte başkanlık yarışına giren Halil Kır partide demokrasinin işlemesi gerektiğini vurguladı. Kır  “Birbirimizi kırarak eleştirerek bir yere varamadığımız geçmişte birçok kez gördük. Eleştirilmek hiçbirimizin hoşuna gitmiyor bunun için kendi öncelikle kendi öz eleştirimizi yapmalıyız ve bu sayede başarıyı yakalayabiliriz. Demokratik yarış bitti her şey bitti, birbirimizi düşman gibi görme lüksümüz yok. Geçmişi kurcalamak bize zarardan başka bir şey getirmez.” Demokratik yarışın sonunda kazanan tarafı tebrik eden Halil Kır’ın ardından son sözü Mehmet Birlik söyledi.

Birlik parti üyeleri önünde resmen başkan olduğunu ve partinin geleceği için bütün gücüyle çalışacağının belirtti. Birlik “ 6 Temmuz da yapılan kongrede bana verdiğiniz bu görev için hepinize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki zor günlerde beraber olup bu süreci birlikte aşmalıyız. Ülkenin hali hiç iç açıcı değil. İç Anadolu ziyaretim de ülkenin giderek yozlaştığını, batının getirilerinin giderek yok olduğunu gördüm. En basitinden alkol satımı çok kısıtlanmış bu bireylerin özgür seçimi olmalı gelişmiş bir ülkede dayatmalı bir yönetim olmaz. Alkol içip içmeyeceğine vatandaşlarımız kendileri karar vermeli satımının bu derece kısıtlanmış olması gelişmiş bir ülkeye yakışmaz, hele ki bunu kayseri gibi büyük bir şehirde görmem üzücü. Ayrıca artık partimiz içerisinde dedikodu dönemi bitmeli projeler getirilmeli ve bizde onları uygulamalıyız. Ben artık projeler getirilsin uygulamaya geçilsin istiyorum, her köye kooperatifler kurulsun şehrimiz gelişsin istiyorum. Artık birbirimizle uğraşmayı bırakmalıyız. Dedikodu ile politika yapılmaz, tüm örgütümden bunu rica ediyorum. Beraber aday olduğum arkadaşımı da buraya teşvik ettiği için teşekkür ediyorum”.

CHP Ödemiş İlçe binasında düzenlenen devir teslim töreninde partililerin yoğun ilgi göstermesi gözlerden kaçmazken, parti içerisinde birlik ve beraberlik havası vardı. Tören sonunda Başkan Birlik tebrikleri kabul etti.

HABER: AYŞE AKYÜZ-ÖZNUR KUVVETLİ

Editör: Haber Merkezi