Ak Parti Tire Eski İlçe Başkanı  ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Çeltikcoğlu, Pelit Cafe’de düzenlenen toplantıda basınla bir araya geldi. Çeltikcoğlu, partisi ve şahsı ile ilgili olarak 30 Mart yerel seçimlerinin ardından yerel basında çıkan köşe yazılarına ve yazarlara sert bir dille cevap verdi.

 

HUKUKİ ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK

Yerel Güç ve Haber Tire Gazetesi’nin en çok okunan köşe yazarlarından biri olan Günay Özbek’i işaret eden Çeltikcoğlu, Özbek’in 5 Ağustos 2014 tarihli köşe yazısında yer alan, yerel seçimler öncesinde bazı Ak Partililerin Tire’de oy toplamak için altın dağıttığı iddiasını yalanladı. Çeltikcoğlu, “İlçemizde yayımlanan gazetelerin her görüşe ve her partiyi eşit ve adil şekilde yer verdiğinin farkındayız. Fakat bazı köşe yazarları konusunda sıkıntı yaşıyoruz.  Bununla ilgili, ilçe teşkilatı olarak gerekli birimimizi kurduk, hukuki önlemlerimizi aldık. Bundan sonra şahsımıza, teşkilatımıza ya da başbakanımıza yönelik yazılacak hakarete varan yazıların peşinde olacağız” dedi.

“ALTININ BELGELERİNİ GÖSTERSİN”

Günay Özbek’in Tire’de altın dağıtıldığı iddiası net bir şekilde yalanlayan Çeltikcoğlu, “Kendisi öğretmenliğine güvendiğim, Atatürkçü Düşünce Derneği’nde ilçe başkanlığı yapmış, Günay Özbek hocamızın yazdığı bir yazı var. Yerel seçimin başkanı, patronu ve kampanya sorumlusu bendim ve bu yazıda beni itham altında bırakan bir nokta var. Seçimler esnasında Tire’deki Ak Partililerin, altın dağıttığını ve Tire’de bir kuyumcudan 200 altın alındığını iddia etmiş. Kendisinin kişiliğine ve öğretmenliğine saygı duyuyorum. Ama bu yazısı tamamen haksız bir ithamdır. Günay hocanın eğer bu kuyumcuyla ilgili belgesi ya da evrağı varsa ve bizimle de paylaşmasını talep ediyorum. Kampanya sürecinin sorumlusu olarak ben böyle bir şey yapmadım, teşkilatım ve arkadaşlarım da yapmadı. İster medya yoluyla isterse şahsımı arayarak bu belgeleri ya da bilgileri benimle paylaşmasını istiyorum. Ama bu belgeleri sunmadı takdirde de kendisini müfteri, yalancı ilan ediyorum. Konuyla ilgili olarak medya yoluyla ya da şahsımı arayarak düzeltme yaparsa hukuki yolları takip etmeyeceğiz ama yapmaz ise kendisini yalancı ve müfteri ilan etmemizin yanında hukuki haklarımızı da sonuna kadar arayacağız. Hiç kimse bu şekilde ‘çamur at izi kalsın’ politikasıyla davamızı ya da teşkilatımızı karalayamaz.  Biz sadece yasaların izin verdiği ölçüde çakmak ya da kalem gibi eşantiyonlar dağıttık. Bunun dışında bir şey dağıtmadık. Hocamız gayet emin yazmış. Konuyla ilgili başka bildiği bir şey varsa paylaşsın ya da düzeltme hakkını kullansın” şeklinde konuştu.

 

RESÜL KARA’YA SERT YANIT

Haber Tire’deki köşe yazılarıyla ve Kuvayi Milliye Eğitim Sendikası ile tanınan Resül Kara’nın söylemleri ile ilgili de konuşan Eski İlçe Başkanı, “Sendikacılığına saygı duyduğum, Kuvayi Milliye Eğitim Sendikası Başkanı Resül Kara beyefendinin HaberTire Gazetesi’nde ‘Tire mi satılık? Yoksa..’ başlıklı yazısı var. Bu yazıda ciddi ithamları var. Bizler, herhangi belge ya da bilgiye dayanmadan, sosyal medya üzerinden bir şeylerin kopyala yapıştır yapılarak köşe yazısı yazılmasından son derece rahatsızız. Demiş ki; ‘Tire Belediyesi’nde mal ilk defa satılmıyor.  2007 – 2008 yıllarında da araziler satıldı. Hatta bu arazilerin bir kısmını da İstanbul’dan bir şirket kapattı. Tirelilere kalmadı.” Evet o dönemde Tire’de Ak Partili belediye başkanı vardı. Sattığımız araziler var ama birinin üzerinde Tireli iş adamlarının kurduğu su fabrikası var ve hemen alt kısmında  Tire Süt Kooperatifi’nin benzinlik olarak tesis yaptığı arazi var. Ben de o dönem belediye meclis üyesiydim. O dönemde bunların dışında satılan öyle büyük alanlar yok. Hele hele Tire dışından ihaleye girerek büyük alanları kapatıp, Tirelilere bir yer bırakmamak gibi durum yok. Eğer Resül beyin bu iddialarıyla ilgili evrak ya da belgeleri varsa, toplumla ve bizimle paylaşmalıdır.  Yoksa Resül Kara’yı da hem müfteri hem de yalancı ilan etmek zorunda kalacağım.

“BIYIK BIRAKMAKLA MİLLİYETÇİ OLUNMUYOR”

Yine Resül Kara’nın yazısından yola çıkarak köşe yazarlarını eleştiren ve Kara’nın iddialarını yanıtlayan Çeltikcoğlu, eski vekil ve kabine üyesi Yüksel Yalova’nın ‘Perde Arası’ adlı kitabından alıntılar yaparak MHP’nin özelleştirmeler ve satışlar konusundaki o dönemdeki görüşlerini aktardı. Çeltikcoğlu, “Eline kalemi alan, köşe yazısı yazma hakkı bulan herkes diline dolamış, ‘Türk Telekom satıldı, Tüpraş satıldı, Petkim Satıldı’ vesaire. Bildiğim kadarıyla Resül bey, siyasi olmayan bir arkadaşımız değil, kendisinin siyasi bir görüşü var. Kendisine görüşünden dolayı da saygı duyuyorum. Ama bıyık bırakmakla milliyetçi olunmuyor. Resül beyin de sempati duyduğu siyasi parti olan  MHP, 1999-2002 yıları arasında  57. Hükümete ortaktı. Dr. Yüksel Yalova, kriz döneminde Kemal Derviş tarafından görevden alınıncaya kadar kabine görevdeydi. Yüksel Yalova o dönemdeki konuşmalarını ‘Perde Arası’ isimli bu kitabında toplamış. Bakın kitapta ne diyor; ‘Ülkemizin özelleştirme portföyünde 100 milyar dolarlık bir varlık mevcuttur. Gelecek 5 yılda ise 50 milyar dolarlık özelleştirme yapmayı hükümetimiz planlamıştır. Özellikle, en geç 2000 ve 2001 yılları içerisinde sonuç almayı planladığımız POAŞ (Petrol Ofisi), PETKİM, TÜPRAŞ, THY, Erdemir, İsdemir ve TELEKOM gibi devasa özelleştirme projelerimize herkesi davet ediyorum.’ Milliyetçi Hareket Partisi’nin de iktidar ortağı olduğu dönemde alınmış, özelleştirme ile ilgili şirketlerin isimleri bu kitapta yazıyor.” dedi.

 

BELGELERİ GÖSTERMEZSE YALANCIDIR

Resül Kara’nın köşe yazısındaki söylemlerinden yola çıkan Çeltikcoğlu, “ Kendisi bizim belediye meclis üyelerimizle aynı odada olmaya dahi katlanamıyormuş, biz onunla aynı ilçede olmaya katlanamıyoruz. 2007 – 2008 yıllarından iddia ettiği satışlarla ilgili belgesi bilgisi varsa paylaşsın. Eğer doğruysa biz kendisinden özür de dileriz. Ama eğer belgeleyemezse, yalancıdır, müfteridir. Kimsenin herhangi bir partiye ‘çamur at izi kalsın’ mantığıyla kara çalmaya hakkı yoktur” dedi. 


 

Ercan ÇELİK

Editör: Haber Merkezi