HABER: DİLEK AYVALI

Ersen, geçtiğimiz günlerde; Atatürkçü Düşünce Derneği Tire Şubesi, Tire Ticaret Odası, Tire Ziraat Odası, Tire Esnaf ve Sanatkarlar Odası, S.S.Tire Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, S.S. Tire Süt Müstahsilleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi gibi kurumlara yaptığı ziyaretlerde, karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunduklarını belirtti.

Atatürkçü, Yurtsever,  Milliyetçi, Demokrat Gençler Yetiştireceğiz" 

Tire ADD Şube Başkanlığı’nı ziyaretinde, başkan emekli öğretmen Murat Özan ve dernek yöneticileri ile görüş alışverişinde bulunan ERSEN, “Gençlik yıllarında üyesi olduğum bu önemli sivil toplum örgütü, Türkiye’nin en önemli ihtiyacı olan ‘Atatürkçü Düşünce Sistemi’ni tüm topluma anlatma görevini üstlenmektedir. Gençlik Komisyonu Başkanı olduğum yıllarda zor şartlar altında bültenler çıkarmış, panel ve sempozyumlar düzenlemiş ve STK’da çalışma deneyimimi ilk burada kazanmıştım. Gerek gençlik yıllarında, gerekse şimdi Atatürk’ün fikirlerinin hala daha anlaşılamadığını görmekten üzgünüm. Bizim en önemli görevimiz, ülkemizin kurucu değerlerini içinde barındıran ‘Atatürkçü Düşünce’ yi toplumun her kesimine bıkmadan, yorulmadan anlatmaktır.” diye konuştu. Tire ADD Şube Yönetim kuruluna, seçildiği takdirde birlikte çalışma sözü veren Ersen “Başkan olduğumuzda hep birlikte Tire Belediyesi olarak kuracağımız bir Gençlik Merkezi bünyesinde ADD ile birlikte ortak çalışmalar yapacağız. Hedefimiz Atatürkçü, milliyetçi, demokrat, yurtsever gençler yetiştirilmesine katkı koymaktır.” şeklinde konuştu.

“Tire’de Değişime Ticaret Odası'ndan Başlamıştık"  

Aday adaylığı çalışmaları çerçevesinde, Nisan ayında yapılmış olan seçimde meclis üyesi olduğu Tire Ticaret Odası Meclisi’ni ziyaret eden Ersen, meclis toplantısı sonrası, meclis üyelerine aday adaylığı süreci ve projeleriyle ilgili bilgi verdi. Ersen, “Değerli meclis üyesi arkadaşlar, Nisan ayında yapılan seçimlerde aday olarak hepimiz buraya seçildik. Benim başkan adayı olarak katıldığım bu seçimlerde bildiğiniz üzere, mensubu olduğum iş kolunda meclis üyeliği seçimini kazandık, ancak diğer iş kollarında sizler kazandığınız için, sonuçta bu meclisi hep birlikte oluşturduk. Aramızda yapılan seçimde Mehmet Delikanlı bey başkan oldu. Sonuçta burada yeni yüzler, yeni üyeler olarak 8-9 aydır sen-ben demeden biz diyerek çalışıyoruz. 13 yıldır süregelen bir yapıyı yeniledik ve gördüğüm kadarıyla tüm dostlarımız bundan mutlu. Tire Belediye Başkan aday adayı olma nedenimiz kesinlikle bir koltuk-makam hırsı değildir. Bizim derdimiz Tire’nin vizyonunu değiştirmek, Tire’yi ‘Lider ve Marka Kent’ yapmaktır.  Bunun için zor ve yorucu bir sürece girerek aday adayı olduk. 10 yılı geçen bir süredir Tire Ticaret Odası’nın bir üyesi olarak, sizin içinizden bir iş adamıyım. Ticaretin, üretmenin zorluklarını iyi biliyorum. Belediye Başkanı olduğumda sizinle birlikte çalışma sözü veriyorum. Sizlerin desteğiyle Tire’yi daha gelişmiş bir kent yapabileceğimize eminim.” şeklinde konuştu. Ticaret Odası meclis üyeleriyle sohbet eden Aday Adayı İnşaat Mühendisi Ersen iş dünyası ile daha koordine bir Tire Belediyesi sözü verdi. 

“Tarımsal Üretim Ve Tarımsal Endüstri Tire'de Kakınmanın Anahtarıdır"

Ziraat Odası ziyaretinde, başkan Halil İbişoğlu ile değerlendirmeler yapan Ersen, tarımsal üretim ve tarımsal endüstrinin Tire ilçesi için kalkınmanın anahtarı olduğunu vurgulayarak bu alandaki projelerinden bahsetti. Kooperatifleşme, Soğuk Hava Depoları kurulması, Tire’nin ovalarındaki sulama suyu kıtlığı, çiftçinin ürününe yeterli pazar bulamayışı gibi konulardan bahsedilen görüşmede Ersen,  “Köylerimizin yaşadığı sulama suyu problemi var ve bir de 2021 yılında yaşayacakları konut su sorunu önümüzde duruyor. Tarımsal sulamada köylümüz büyük sıkıntı yaşıyor. Küçük tarla sahipleri özellikle daha ciddi sıkıntılar yaşıyor. Ziraat mühendisleri ile kurduğumuz bir ekibimiz ile bu sorunun çözümüne ilişkin pratik önlemler geliştireceğiz ve bu önlemleri hayata geçirmek için ulusal ve uluslararası fonlardan kaynak sağlayacağız.  Bu konuda Ziraat Odası ile birlikte bu projeleri gerçekleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Aday Adayı Ersen, “İnsanlar köyden kente gelmek zorunda kalmışlar ve bu devam edecek gibi görünüyor. Köylerimizdeki olanaklar şu anda yetersiz kalıyor. Bu nedenle insanlar kent merkezinde yaşamak zorunda kalıyor. Biz belediye başkanı olduğumuz zaman köylümüzün kente göç etmesinin fiziksel ve ekonomik nedenlerini ortadan kaldırmaya çalışacağız. Köyleri cazibe merkezi yapacağız. Çünkü biz Tire’de köy nüfusunun artmasını sağlamak istiyoruz ve bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Köylerin tarımsal arazilerinde üretimin yapılması, bu arazilerde gelir düşüklüğü nedeniyle üretimden kopulmaması gerekiyor. Köylümüze üretimde faydalı olacak bir danışmanlık hizmeti sunacağız ve 66 köyümüz ile ilgilenen bir başkan yardımcısı belirleyeceğiz. Köylümüzün sorunlarını, konunun hakimi olan oda başkanları, meclis üyelerimiz ve muhtarlarımız ile birlikte kararlar verecek ve her zaman muhtarlarımızın yanında olacağız.” şeklinde konuştu.

“Derdimiz Tire'de Ekmeği Büyütüp Hep Birlikte Paylaşmaktır"

Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret eden Ersen, Tire esnafını temsil eden Oda başkanı Ümit Ünalmış ve diğer oda başkanlarıyla bir toplantı yaparak nasıl bir Tire hayal ettiğini anlattı. Bir ticaret adamı olarak esnaflığın zorluklarını bildiğini, gençlik yıllarında ve üniversite döneminde pazarcılık, kahvecilik yaptığını söyleyen Ersen “Buradaki her esnafın sorununu tüm detaylarıyla bilemesem de, sizler varsınız, birlikte çözüm üretebiliriz. Hep birlikte Tire’de daha doğru işler yapılmasını sağlayabiliriz. Ben lise yıllarımda Sarılar Köyünden bir abimizin yanında pazarcı çıraklığı yaptım. Salı günleri okulum yarım gündü ve öğleden sonra gider gece saatlere kadar çalışırdım. Okulu bitirdim, iş bulamadım ve Portakal Pazarı’nda Güven abimizin yanında kahveci çıraklığı yaptım. Babam otobüs ve kamyon şoförlüğü yaptığı için, onunla yaz aylarında çok seferlere çıkmışımdır. İçinizden gelen biriyim. SORUNLARINIZA DERMAN olacak bir belediyecilik yapmak için yola çıktık.” şeklinde konuştu. İnşaat Mühendisi Ersen“Belediye Başkanı seçildiğimizde Tire Salı Pazarı çevresinde yapacağımız düzenleme ile pazara gelen ziyaretçilerimizin sayısını artıracağız. Tire Salı Pazarı’nı bir marka olarak tanıtacağız. Tire Salı Pazarı markası üzerinden Tire ovalarında ve dağlarında yetişen ürünlerin artırılmasını planlıyoruz. Tire Salı Pazarı, başkanlığımız döneminde yapacağımız kooperatifleşme hamlesi için altyapı sağlayacak. İlçemizin ürünlerine olan ilginin artırılması ile kooperatiflerin ve çiftçilerin ürünlerini değerinde satmasını sağlayacağız. Derdimiz Tire’de ekmeği büyütüp, hep birlikte paylaşmaktır.” şeklinde konuştu. 

Aday adayı Burak Alp Ersen, Esnaf odaları ziyareti ile ilgili olarak “Ziyaretlerimizde esnafın sorunlarını özellikle anlamaya çalışıyoruz. Çünkü esnaf mutlu değilse bundan halkımız da etkileniyor. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik buhran, esnafımızı bunaltmış durumda. Buna belediye olarak bizlerin yapabileceği şeyler ne yazık ki çok kısıtlı. Zaten esnafın, belediyeden beklediği de bu değil. Buna rağmen esnaf, belediyenin gücünün rahatlıkla yetebileceği sorunları çözmeye çalışırken koordinasyon ve iletişim sorunu yaşamaktan memnun olmadığını açıkça belirtiyor. Belediye olarak bu sorunu ortadan kaldırıp, yapabileceklerimizi sonuna kadar halkımıza hizmet olarak götürmemiz gerekiyor. Esnaf mutlu olduğu zaman halkımız da mutlu olacaktır. Buna can-ı gönülden inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“Tire Süt Kooperatifi Gururumuzdur"  

Tire Süt Kooperatifi ziyaretinde başkan Mahmut Eskiyörük ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Aday Adayı Ersen, “Kalkınma süreçlerini tek bir kurumun gerçekleştirmesi mümkün değildir. Koordine çalışma olmadan kalkınma beklemek, hayaldir. Bakınız; çiftçinin kooperatifleşmesi ve güçlerini birleştirmesi ile kurulan Tire Süt Kooperatifi, bugün ülke çapında takdir gören önemli tarım hamlelerini gerçekleştiriyor. Çiftçi, kooperatif ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eşgüdümlü çalışmaları sayesinde hayata geçirilen ‘Süt Kuzusu’ projesi ile İzmir genelinde binlerce haneye günlük süt dağıtımı uzun süredir gerçekleştiriliyor. Ulusal medyada kentimizin isminin geçmesi ile beraber asıl kazanım, çiftçilerimizin emeklerinin karşılık bulması olmuştur. Bu açıdan bakıldığında, bu koordineli çalışma, Türkiye’de birçok kuruma ve girişime örnek olmuştur. Bu güzide örnekten yola çıkarak, kentimizdeki bütün üreticilerimizin benzer başarı hikâyelerini yazmalarına tüm gücümüzle destek olacağız. Birlikte çalışmanın ödülü olarak üretici emeğinin karşılığını alırken, Tire’miz ‘Lider ve Marka Kent’ haline bürünecektir.” şeklinde konuştu. Kooperatif ile uyumlu ve birbirine destek olacak şekilde çalışma sözü verdi.

“Halil Çulhaoğlu'da Meclis Üyemiz Olacak, STK'lar ve Odalarla İlgili  Kuracağımız Kalkınma  Kurulunda Bize En Büyük Desteği Verecek" 

Yaptığı genel ziyaretler ile ilgili olarak, gazetemiz için yaptığı değerlendirmede, ERSEN; “Tire’mizi sadece Küçük Menderes Havzası’nda değil, ülke çapında tanınan ve bilinen bir kent haline getirme hedefi ile oluşturduğumuz ‘Lider ve Marka Kent’ sloganı ile çıktığımız bu yolda, salt basit altyapı belediyeciliği anlayışı ile hedefe ulaşmayı mümkün görmüyorum. Esnafın, çiftçinin, meslek odalarının, kooperatiflerin ve halkımızın, belediye ile koordine çalışması sonucunda, hem kısa hem de uzun vadede bakıldığında kazananın Tire’miz olacağı açıkça görülmektedir. Bu bağlamda, bu kurumların ve halkımızın değerli fikirlerini almak ve düşündüklerimizi onlara anlatmak için bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik.” şeklinde konuşan Aday Adayı Ersen; “Gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretlerde, değerli büyüğümüz, parti emekçimiz ve 2 dönem ilçe belediye başkan adayımız olan, eski bakanımız Halil ÇULHAOĞLU bizlere eşlik ettiler. Değerli fikirleri ve siyasi tecrübeleri ile yanımızda bulunma teveccühü gösterdiği için kendimi şanslı görüyorum. Bu abimiz yanımızda olduğu sürece biz bu seçimi farkla alırız. Sağ olsunlar kendileri ilk günden beri bizi destekledikleri gibi, meclisimize girmeyi de bir teveccüh gösterip kabul ettiler. İnşallah kuracağımız Kalkınma Kurulu’nda ve Tire yönetiminde fikirleri, öngörüleri ve devlet adamlığı tecrübesi ile bize destek olacak. Ayrıca, bizlere her konuda desteğini esirgemeyen, büyüğümüz, değerli hocamız, Av. Gürol Soyuer’ in de yanımızda olduğunu görmek bizlere güç veriyor.” dedi.

Editör: Haber Merkezi