Haber: Dilek Ayvalı

Cumhuriyet Halk Partisi Tire Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi Burak Alp Ersen Tire merkeze 7 kilometre uzaklıktaki TOKİ Mahallesi ile kırsalda bulunan Ayaklıkırı ve Kürdüllü Mahallelerini ziyaret etti.

Burak Alp Ersen buradaki ziyaretlerinde TOKİ Mahallesi Muhtarı İbrahim Ukil, Kürdüllü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gacar, Ayaklıkırı Mahallesi Muhtarı Turgut Kirazoğlu ve mahalle sakinleri ile sohbet etti. Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar Burak Alp Ersen’in araştırma ekibindeki sosyolog ve uzmanlar ile sorunları paylaştı.

KÖY NÜFUSUMUZ ASLA AZALMAMALI

Burak Alp Ersen, Belediye Başkanı olarak görev verildiğinde yapacağı önemli uygulamaları vatandaşlarla paylaşarak, “Başkan seçildiğimde en az 2 başkan yardımcısı ile çalışmak istiyorum. Tarım ve hayvancılıkla ilgili uzman bir başkan yardımcısı olacak. Köy muhtarının bir sorunu var diyelim. Başkan yardımcısı o muhtarın işi örneğin Ankara’da çözülecekse, onunla birlikte gerekirse Ankara’ya gidecek. Tarım ve hayvancılık Tire’de daha da gelişmeli. İlçemizde ana geçim kaynağı tarım- hayvancılık ve buna dayalı endüstriyel tesisler. Ürünlerimizin neredeyse hepsi birer marka olmaya aday kalitede. Bu değerlerin biz farkındayız, bunu büyütmeliyiz. Köy nüfusumuz asla azalmamalı. Köyler bizim için çok önemli. Bu yöre çok uzun yıllardır tarım ve hayvancılıkla büyüdü ve bunu fabrikalar-soğuk hava depoları-kooperatifler ile destekleyerek, potansiyelimizi arttırmalıyız. Köyden kente göçü durdurmalı, tersine göç başlatmalıyız” dedi.

İNŞAAT MÜHENDİSİ OLARAK KÖYLERİN İÇİNİ DIŞINI BİLİRİM

Tire kent merkezi ile ilgili de çok projesinin bulunduğunu ifade eden Ersen, “Kentle ilgili de çok planlarımız var. Bir inşaat mühendisi olarak, yıllardır bu köylerin içini dışını bilirim. Aday gösterilirsek sizlerin teveccühü ile biz bu seçimi alırız. Köylerden başladık aday adaylığı çalışmasına. Kimse bu çalışmayı yapmıyor biliyorum. İki kere Can Radyo’da canlı yayın programlarına katıldım. Radyo yayını sırasında Facebook’ta da eş zamanlı olarak canlı yayınlanan program benim sosyal medya hesaplarımda da var oradan da izleyebilirsiniz. Kendimi tanıttım. Yapmak istediklerimi fikirlerimi anlattım. Sosyal demokrat belediyecilik Tire’de uygulansın istiyorum. Biz Tireliler sosyal belediyecilik ile yaşamalıyız bu kentte. Ben Burak Alp Ersen, başkan seçildiğim gün 6 Ok’u kafamdan çıkarmadan parti rozetimi çıkararak belediyeyi ve bu kenti sizlerle birlikte yönetmeye talibim” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi