HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
CHP’nin İzmir’deki milletvekili listesi parti örgütlerinde tartışılmaya devam ediyor. Doğma büyüme Ödemişli olan, çiftçilerin o bölgedeki sesi olan, tarımın babası lakaplı CHP Ödemiş eski İlçe Başkanı Mehmet Birlik’in ikinci bölge 11. sıradan aday gösterilmesi taraflı/tarafsız herkesi şaşırttı.

Birlik, “Tarımı bilen biri olarak daha üst sıralarda yer almayı bekliyordum. Ancak ben CHP’nin 45 yıllık neferiyim. Partimizin İzmir’de en iyi sonucu alması için hep birlikte çok çalışacağız. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin de başkan seçilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Gece Gündüz Demeden Çalışacağız
Birlik, “45 yıldır CHP’nin bir üyesiyim, bu dönemde Küçük Menderes Havzası’ndan bir kişinin TBMM’de temsil edilmesi beklentisi vardı. Bu yüzden de aday adayı olduk. Listede daha üst sıralarda yer almayı bekliyordum ancak olmadı. Genel merkezimiz böyle uygun gördü. Artık listeler YSK’ ya verildi. Tartışmaları, değerlendirmeleri bir kenara bırakmak gerektiğini düşünüyorum. Ben Mehmet Birlik olarak birinci sıradaymış gibi çalışacağım. CHP’nin İzmir’den ve bizim bölgemizden en iyi oranda oy alması için çalışacağım” dedi.

Herkesin Taşın altına elini koyması gerekiyor
“Herkesin taşın altına elini koyması gerektiği bir dönemden geçiyoruz” diyen CHP’nin ikinci bölge 11. sıra milletvekili adayı Mehmet Birlik, “24 Haziran seçimi diğerlerinden farklı. Parlamenter sistemin, demokratik, hukuk devleti yeniden tesisi için bir oy bile çok önemli. Ödemiş ve diğer ilçelerimizdeki tüm köyleri karış karış gezeceğiz. Çiftçi kan ağlıyor. Çiftçilerin, köylülerin, kısacası üreticilerin sorunları CHP iktidarında giderilecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi