Eren Erbahçeliler

Yıldırım, Bayındır’da yapımı tamamlanan Sadık Susamcıoğlu Anadolu Lisesi Yurt Binası’nın açılışına katıldı. Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, eğitime katkılarından dolayı Susamcıoğlu'na teşekkür etti. Bayındır'ın bir eğitim kampüsü haline geldiğini belirten Yıldırım, tek eksik olan Anadolu Öğretmen Lisesi’nin yapımı için İzmir Valisi Mustafa Toprak'tan hayırsever Sadık Susamcıoğlu ile liseyi yaparak halen Zeytinova'daki okulda okuyan öğrencilerin hizmetine sunmasını istedi.

Türkiye'de eğitim sisteminde son 11 yılda büyük değişim yaşadığını dile getiren Yıldırım, "Eğitim sistemimizde son 10 yılda çok ciddi gelişmeler yaşandı. Türkiye'de 320 bin derslik ve 3'lü eğitim yapan okullar vardı. Biz 11 yıllık dönemde eğitim sistemimize 200 binin üzerinde derslik, mevcudun yüzde 65'inden fazlasını kazandırdık" dedi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak da Bayındır'ın son dönemde önemli yatırım hizmetleri aldığını, bunların başında da eğitime yapılan yatırımların geldiğini söyledi. Yurt binasını yapan hayırsever Sadık Susmanoğlu'na teşekkür eden Toprak, İzmir genelinde hayırseverlerin desteğiyle bin 750'ye yakın dersliğin yapıldığını kaydetti.

İZMİR’E YAPTIKLARIMIZ CİLTLERCE KİTAP ALIR

Bayındır'ın büyükşehir sınırlarında olmasına rağmen büyükşehir belediyesi hizmetlerinden yararlanamadığını öne süren Yıldırım, "Bayındır, büyükşehrin hizmet alanındaydı. Başkan avaz avaz bağırıyordu, 'Otobüs garajımız yok, şu hizmetimiz eksik, bu hizmetimiz eksik' diyordu, neredeydiniz? Seçime 5 kala mı hatırladınız Bayındır'ı. Bayındır, kendisini unutanları hiç unutmaz, asla affetmez. Bırakın İzmir'e ne yaptığımızı, ciltlerce kitap alır" diye konuştu. Yıldırım, 11 yılda Bayındır'a yaptıkları yatırım tutarının 400 milyon lira olduğunu kaydetti.

PTT Genel Müdürü Osman Tural da bakanlığı döneminde PTT'ye verdiği destekler dolayısıyla Yıldırım'a teşekkür etti. PTT'nin, çalışanlarının "iş yerimiz kapanacak mı" endişesinden bugün Türkiye'nin en hızlı büyüyen kurumlarından biri haline geldiğini ifade eden Tural, ülkenin her yerleşim bölgesinde hizmet verdiklerini dile getirdi. Tural, PTT şubesine gelen vatandaşın 300'e yakın hizmeti aldığını kaydetti.    

10 MİLYON LİRALIK ÇİÇEK SÖZLEŞMESİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bayındır'dan yapacağı 10 milyon liralık çiçek alımı için sözleşme törenle imzalandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Ağaç AŞ Genel Müdürü Eyüp Karahan ile Bayındır İç ve Dış Mekân Süs Bitkileri Üretici Birliği (SÜSBİR) Başkanı Mehmet Çıplaklı'nın imzaladığı sözleşmeye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bayındır'dan 20 milyon süs bitkisi ve çiçek alacak. 

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, imza töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a Bayındır'dan alım yaptığı için teşekkür ederek, "İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayındır'dan 4 milyon çiçek alırken, İstanbul 5 kat daha fazla, 20 milyon çiçek alıyor. Sizin yaptığınız alım, bizimkinin ancak zekâtı olur" dedi. 

PTT ŞUBE BİNASI TÖRENLE AÇILDI

Yıldırım, imza töreni öncesi Bayındır'da PTT Şube binasının açılışını gerçekleştirdi. Töreninde yaptığı konuşmada, PTT'nin gelişimiyle bir destan yazdığını belirten Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinde 11 yıl boyunca kesintisiz bakanlık yaptığını, hiç kimseye nasip olmayan bir sürede ülkeye hizmet ettiğini kaydetti.

Göreve geldiklerinde zarar eden PTT'nin bugün Türkiye'nin her tarafına hizmet verdiğini ifade eden Yıldırım, "Göreve geldiğimizde bu PTT zarar eder hale gelmiş, hizmet veremez hale gelmiş, vatandaş hizmet alamaz hale gelmişti. 'Bu 160 yıllık kuruluşu, Osmanlı'dan bize yadigâr olan PTT'yi vatandaşa hizmet eder hale getireceğiz' dedik. PTT çalışanları bize inandılar ve bugün 7 işlem yapılan bir kurumdan 300 işlem yapılan bir kuruluş haline geldi. PTT o günlerde günde sadece 2 milyon 400 bin işlem yapıyordu. O zaman nüfus ne kadar? 77 milyon. Nüfusun yüzde 10'u bile değil. Şimdi ne yapıyor, günde 27 milyon işlem yapıyor. Nüfusun 3'te biri her gün PTT ile işi oluyor. İşte PTT bu, bitmiş bir kuruluşu bu hale getiren bir anlayış var. PTT bugün Türkiye'nin her tarafından birbirinden güzel hizmetler veriyor" diye konuştu. 

İZMİR'E YAPTIĞIMIZ YATIRIMIN ZEKATI KADAR HİZMET YAPMADILAR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu eleştiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü, "Bazıları 'Sen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunda ortaya çıktın, şimdiye kadar neredeydin?' diyor. Ben 2011 yılında bu ilin milletvekili seçildim, beni siz seçtiniz. Bana 'Neredeydin' diye soranlara sizin vereceğiniz cevap hazır. Ben 11 yıldır Türkiye'nin her karış toprağındayım. 4 bin tane eserim var. İzmir'de bizim yaptıklarımızın zekâtı kadar hizmet yaptıysanız buna da İzmir teşekkür eder."

300’E YAKIN HİZMET

PTT Genel Müdürü Osman Tural da bakanlığı döneminde PTT'ye verdiği destekler dolayısıyla Yıldırım'a teşekkür etti. PTT'nin, çalışanlarının "iş yerimiz kapanacak mı" endişesinden bugün Türkiye'nin en hızlı büyüyen kurumlarından biri haline geldiğini ifade eden Tural, ülkenin her yerleşim bölgesinde hizmet verdiklerini dile getirdi. Tural, PTT şubesine gelen vatandaşın 300'e yakın hizmeti aldığını kaydetti.    

Yıldırım, daha sonra Bayındır belediye başkanı ve AKP adayı olan Mehmet Kertiş’in Atatürk Caddesi üzerindeki seçim bürosunun açılışını meclis üyesi adayları ile birlikte yaptıktan sonra Cuma namazını Fatih Camii’nde kıldı. Daha sonra Bayındır pazarında esnafları ziyaret etti.

Editör: Haber Merkezi