Ak Parti İzmir Milletvekili, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Türkiye'de Ak Parti'nin aldığı 20 milyon oyun 1 milyonunun İzmir'den olduğunu söyledi.

Yıldırım, İzmir'in şifrelerinin çözüldüğünü kaydederek şöyle konuştu: "İzmir'in genleri değişmeye başladı. Biz İzmir'e vizyonumuzu, projelerimizi, gelecek İzmir hedeflerimizi anlatmak için canla başla çalıştık. Demek ki mesajımızı bütün hemşehrilerimize yeterince verememişiz. Bundan sonra İzmir'i yönetenlerin işi hiç de kolay olmayacak. Gözümüz üzerlerinde olacaktır. İzmir için ya çalışacaklar ya çalışacaklar. Çalışmazlarsa sonucuna da katlanacaklar. Sayın Başbakanımız bu yola çıkarken bir şey söylemişti. Bu şarkı burada bitmez. İzmir için bu şarkı burada bitmez."

İZMİR'DE OYLARIMIZ ARTTI

Binali Yıldırım'ı Adnan Menderes Havalimanı VIP salonu önünde coşkulu bir kalabalık karşıladı. Konuşması alkışlar ve "İzmir seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesilen Yıldırım, seçim sonuçlarının Türkiye'ye ve güzel İzmir'e hayırlı olmasını diledi. Bir seçimi daha geride bıraktıklarını belirten Yıldırım, şöyle konuştu: "Bütün hemşehrilerim, il, ilçe, belde, mahalle teşkilatlarımız, mahalle temsilcilerimiz, kadın ve gençlik kollarımız, ilçe belediye başkan adaylarımız, meclis adaylarımız, milletvekillerimiz, Ak Parti'ye gönül veren siz değerli yol arkadaşlarımıza kampanya boyunca gösterdiğiniz destek için teşekkür ediyorum." Destek veren tüm İzmirlilere teşekkür eden Yıldırım, şunları söyledi: "Bu zorlu seçimi tüm engellere, olumsuzluklara rağmen kazanarak ipi göğüsleyen Ödemiş, Selçuk, Torbalı, Menderes, Kemalpaşa ve Kınık ilçe belediye başkanlarımızı yürekten kutluyor başarılar diliyorum. Ancak bu 6 belediyemiz değil, canla başla çalışarak İzmir'de yerel seçimlerde Ak Parti adayları olarak oyumuzu artırmayı başardık."

20 MİLYON OYUN 1 MİLYONU İZMİR'DEN

İzmir'de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı vurgusunu yapan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Bu bir başlangıç. İzmir'de hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak. İzmir'in şifreleri çözülmüştür. Genleri değişmeye başladı. O nedenle 30 Mart seçimleri toz duman içerisinde. Maalesef ulusal gündemle çok yoğun bir şekilde geçmesine rağmen biz İzmir'e vizyonumuzu, projelerimizi, gelecek İzmir hedeflerimizi anlatmak için canla başla çalıştık. Demek ki; mesajımızı bütün hemşehrilerimize yeterince verememişiz. Bu bir başlangıçtır. Gittiğimiz yol doğru bir yoldur."

İzmir'i yönetenlerin işinin hiç de kolay olmayacağını anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "Gözümüz üzerlerinde olacaktır. İzmir için ya çalışacaklar ya çalışacaklar. Çalışmazlarsa sonucuna katlanacaklar. Sayın Başbakanımız bu yola çıkarken bir şey söylemişti. Bu şarkı burada bitmez. İzmir için bu şarkı burada bitmez. Bu yol başarı yoludur durmak yok yola devam. Ak Parti'ye gönül veren milyonların desteğinin takipçisi olacağız. Hep beraber bugünden itibaren bir sonraki seçime yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Amacımız İzmir'in kazanması için çalışmak. İzmirli hemşehrilerimizin, kadınlarımızın, gençlerimizin geleceği için çalışacağız. İzmir'i hamasetten, ideolojik siyasetten kurtarmak için, dünya kenti yapıncaya kadar bu kutlu yürüyüşümüz devam edecek. Hemşehrilerimizin gözünde bu heyecanı görüyorum."

ÖDEMİŞ TEŞKİLATI YILDIRIM’I YALNIZ BIRAKMADI

Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, İlçe Teşkilatı Binali Yıldırım’ı İzmir’de yalnız bırakmadılar. Hadim; “İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım İzmir’de kaybetmemiştir. İzmir kaybetmiştir. Ama kendisi her zaman İzmir’in takipçisi olacaktır. Yatırımlar için üzerine düşeni yerine getireceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Ödemiş’e ayrı bir önem vereceğinden de çok eminiz. Kendisine seçim sürecinde bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi