HABER: EREN ERBAHÇELİLER

Almışlar hedefinin seçimlere kadar tüm köylere birer defa daha gitmek ve elini sıkmadığı köylünün kalmamasını yönünde olduğunu belirtti.MHP İlçe Başkanı İbrahim Soğancıoğlu ve meclis üyesi adayları ile kendisini bu yolda yalnız bırakmayan partililer kalabalık araç konvoylarıyla Almışlar’a destek oldular.

Almışlar, Lütuflar,Yanıkkavak, Kızılkeçili,Hasköy ve Çenikler köylerinde köylülerle bir araya geldi.Köylerde coşkulu bir kalabalığın karşıladığı Almışlar’a Lütuflar Köyü’ndeki gençler,“Bizler işsiziz.Şu anki belediye başkanı bizlere hep geçici mevsimlik işler verdi.En fazla çalışanımız4-6 ay çalıştıktan sonra işsiz kaldık.Köyümüzde gençlerimizin gidebileceği vakit geçirebileceğimiz bize ait bir yer yok.Futbol sahamız bile yok.Köyümüzde hastamız olduğunda ya Tire’ye yada Turgutlu Devlet Hastanelerine gitmek zorunda kalıyoruz. Zeytinova Barajının yapımında bize verilen sözler tutulmadı. En az 10 gence iş vaat edildi ama sonuçta yine üzülen biz olduk. Bu köy meydanına AKP ve CHP de geldi ama ne bu kadar kalabalık geldiler ne de bu kadar kalabalık karşılandılar.Bu Mümtaz Almışlar sevgisinden ve saygısından kaynaklanıyor.Bizim köylü kadınlarımız evlerinin mutfak ihtiyaçlarını Tire pazarından karşılanıyor.Resmi dairelerde işimiz olmadığı sürece Bayındır’a gitmiyoruz.Okulumuz var ama kadrolu öğretmen sıkıntısı çekiyoruz” dedi.

BAYINDIR GÖÇ ALAN BİR İLÇE DURUMUNA GELECEK

Gençleri dikkatle dinleyen Almışlar, ”Bu sorunlar Bayındırımızın tüm köylerinde hemen hemen aynı. Devlet hastanemizin durumu ortada.Hastaneye giden kimse memnun değil.Öğretmen sıkıntılarımız çoğu köyümüzde aynı.Gençlerimizin işsizlik sıkıntısı ortada.Yaklaşık 7 bin 500 kişi göç vermişiz Bayındır’dan.Önce buna dur diyeceğiz.İş sahaları kuracağız.Biz herkesi Bayındır Belediyesi’nde çalıştırırız diye söz vermeyiz.Biz gençlerimizin önce kendi meslekleri doğrultusunda iş sahaları sağlayacağız.Bayındırımızı cazibesi olan bir ilçe yapacağız.Göç verilmemesi için gereken her şey yapılacak.Göç veren değil göç alan bir ilçe durumuna getireceğiz” dedi.

KONUŞMASI SLOGANLARLA KESİLDİ

Kızılkeçili köyünde de kalabalık karşısında konuşan Almışlar, ”Kızılkeçili köyümüz Bayındır’a en uzak köyümüz ama bizim gönül bağımızın en yakın olduğu köyümüzdür. Yollarımızın durumu ortada. Geçen sene muhtarımız ve köyümüzün ileri gelenleri üretim yollarındaki sorunlar için belediyeden dozer istediler 2 defa.Sonuç, maalesef gönderilmedi mevcut belediye başkanı tarafından.Buraya yılda bir kez o da seçim için gelenlere mi yoksa her zaman sizin yanınızda olana mı oy vereceksiniz” dedi. Almışlar’ın konuşması, ‘Bu Köyde İzleri Yok, Oy İstemeye Yüzleri Yok’ sloganları ile sık sık kesildi.

HAVAİ FİŞEKLİ KARŞILAMA

Hasköy ziyareti için 300’den fazla araç konvoyuyla yola çıkan Almışlar ve ekibine yollarda havi fişek ve meşalelerle sevgi gösterisi yapıldı.Dün MHP İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı Murat Taşer’in projelerini ilçe belediye başkan adayları, meclis üyesi adayları ve ilçe teşkilatları için düzenlediği toplantıya katılana Almışlar konuşmalar sonunda meclis üyeleri ile birlikte yaptığı kravat atma eylemi damga vurdu.Almışlar basın mensuplarına yaptığı açıklamada benim köylümün iki yakası bir araya gelmezken ben ve meclis üyesi aday arkadaşlarımla almış olduğumuz kravat takmama kararını burada başlatıyoruz“ dedi. 

Editör: Haber Merkezi