HABER: AYŞE AKYÜZ

Bayındır Belediyi Başkanı Ufuk Sesli’yi, Ödemişli İl genel meclis Üyesi Adnan Saygılıer ve CHP Ödemiş İlçe teşkilatı Gençlik kolları üyeleri ziyaret ederek tebriklerini sundular. Sesli ve Saygılıer bir süre sohbet ettikten sonra Başkan Ufuk Sesli, Saygılıer’e hayata geçirmek istediği projelerini tek tek anlatı.

SIFIR BORÇLA ALINAN BELEDİYE 17 MİLYON BORÇLA DEVREDİLDİ

Ufuk Sesli, “30 Mart yerel seçimlerinde sorunsuz geçen bir seçimle seçimleri kazandım. Kazandığım tarihten itibaren parti rozetimi çıkartarak koltuğa oturdum. CHP’li olsun olmasın herkesin başkanıyım. Vatandaşlarımızın acılarını azaltmaya sevinçlerini artırmaya çalışacağım. Tüm vatandaşlarımıza bir telefon mesafesi uzaklığındayım. 2009 yıllında sıfır borçla alınan bir belediye 17 milyon borçla devredildi. Esnafa, Bankalara, kişilere çok büyük borçlar var. Bunun haricinde insanlarla diyaloğa geçerek her konuda yardımcı olmaya çalışacağım” dedi.

BAYINDIRA DÖRT KATEGORİDE PROJELERİMİZ VAR

Sesli, “Bayındır’a turizm, sosyal, tarımsal, şehircilik projelerimiz olmak üzere dört kategoride projelerimiz olacak. Bu sene Bayındır çiçek festivalini de yapılacak olan sınav nedeniyle 2-3-4 Mayıs tarihlerine aldık.  Tarımsal amaçlı ve asfalt bir üretim yollu yapılacak. Tarım Ürünlerinin saklanacağı bir soğu hava deposu yapılacak. Bölgesel bir hayvan pazarı yapılacak, Arıkbaşı köyünde bölgesel çiçekçilik organize sanayi bölgesi kurulacak, Dağ köylerinde tarımı kalkındırmak için fidan dağıtımı ve damla sulama projeleri yapılacak, Üniversite ve Büyük Şehir belediyesiyle ile ortak projeler yapılarak sözleşmeli tarıma teşvik edilecek, zeytin ve zeytinyağının değerlendirilmesi yönelik projeler yapılacak” şeklinde konuştu.

İMAR PLANINI YÜRÜRLÜĞE KOYACAĞIZ

Şehrin gelişmesine engel olan temel sorunların çözüldüğü bir imar planı hazırlanarak yürürlüğe konulacağına dikkat çeken Başkan Sesli, “Halkımızın ihtiyaçları göz önünde tutularak yeni bir Otogar yapacağız, Bayındır ve Canlı, Çırpı, Zeytinova Beldelerinde düzenlemeler yapılarak modern kapalı Pazar yerleri yapılacak. yaşlı ve engellilerin ev ve kişisel temizliği yapılması için çalışmamız olacak, gençler ve öğrenciler için spor ve etüt merkezleri kurulacak yaz okulları açılacak,4 Eylül Kurtuluş Şenlikleri kapsamında güz etkinlikleri düzenlenecektir. Cami, Cem evi, Türbe gibi ibadet yerlerinin bakım ve temizlik işleri belediye tarafından yapılacaktır” dedi.                     

TURİZMİ GELİŞTİRECEK PROJELERİMİZİ YÜRÜRLÜĞE KOYACAĞIZ

 “Ergenli-Dereköy turizm master planı hazırlanacak ve turizm bölgesinin Ergenli-Dereköy-Turan Köyleri köylerinin sınırlarına kadar genişletilmesi için teklifte bulunacağız” diyen Başkan Ufuk Sesli, “Ilıcada her yaş grubuna hitap eden 12 ay hizmet verecek modern turistik tesisler kurulacak. Ergenli-Dereköy-Yusuflu-Turan köylerinde jeotermal pansiyonculuğu için teşvikte bulunulacak. Kapatılan havuz restoranın bulunduğu bölge turistik tesis lejantına alınarak bu bölgede bir kompleks kurulacak. Alankıyı Hisarlık, Kızıloba bölgeleri ile Ovacık Milli Parkının yayla ve doğa turizmine açılmasına yönelik projelerimizi hayata geçireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi