Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birisi olan 12’inci Cumhurbaşkanlığı seçimini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52’lik oy oranıyla kazanmasının ardından Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İzmir’de de kutlamalar yapıldı. İzmir merkezde ve ilçelerde yapılan kutlamalar gecenin ilerleyen saatlerinde kadar devam etti.

Demirezen: ‘Asıl bu bahar başka bahar’

AK Parti Bayındır ilçe teşkilatı tarafından Bayındır Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kutlamada roman havaları oynandı, havai fişek gösterisi yapıldı. Erdoğan’ın balkon konuşması Cumhuriyet Meydanında kurulan platformdan hep birlikte izlendi.  İlçe Başkanı Uğur Demirezen toplanan partililere yapmış olduğu açıklamasında önemli bir cümle kurarak ‘Asıl bu bahar başka bahar’ dedi. 14 partinin birleşmesi ile muhalefetin sonuçlar karşısında hezimete uğradığını belirten Demirezen şunları söyledi. “ Yerel seçimlere göre Bayındır’da oy oranımız %5 artmış durumda. Muhalefetin birleşmesi ile de ilçemizde partimiz 10 bin oy aldı.  Bu kadar birleşmeye rağmen partimiz yine oy oranını korumuş ve %5 oranında da yükseltmiştir. Bu zafer hepimizin zaferidir. Çatı, matı bu kadar birleşmeye rağmen ilçemizde 12 bin oy aldı. Yeni Cumhurbaşkanımız vatanımıza, milletimize hayırlı olsun. Demokrasimiz bir kez daha güç kazandı. Vesayetin sona ermesiyle birlikte kazanan yine Türkiye oldu. Hepinize teşekkür ederim. ” dedi.

Kahvecioğlu: ‘Kim ne derse desin bu millet doğru olanı biliyor ’

Sonucun sürpriz olmadığını söyleyen Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metin Kahvecioğlu, “ Sonuçlar sürpriz değil. Cumhur kendi iradesi ile başkanını seçti. 14 parti birleşti fakat halk yine cevabını verdi. Mazlumların sesi olmak, bütün garibanların çığlığı olmak adına vücut bulmuş bu partinin samimi kadroları ’da eninde sonunda sevinmeyi hak ediyorlardı. Girdiği her seçimi açık ara önce kazanan Recep Tayyip Erdoğan artık Cumhur’un başkanıdır. Hedef 2023’dür. Kim ne derse desin bu millet doğru olanı biliyor. Milleti aşağılayanlar, küçük görenler şimdi bu yenilgiyi de hazmedemeyip ortaya bin bir türlü fitne sokuyorlar. Onlar bu işlerle uğraşırken Ak Parti ülkeyi zirvelere çıkarmaya devam edecek. Destek çıkan herkese ve özellikle gençlik kollarındaki arkadaşlarıma gayretleri için teşekkür ederim” dedi.

 Mehmet Akif Avşar (Bayındır)

Editör: Haber Merkezi