Aytun Çıray, Taksim eylemlerine destek vermek amacıyla yürüyüşe katılanların sorgulanmasında Bayındır Belediye Başkanının etkisi olduğunu iddia etti.

Haber/Dilek Acar ÖZDEMİR

CHP Bayındır İlçe Başkanlığı tarafından birlik beraberlik ve dayanışma yemeği düzenlendi. Düzenlenen yemeğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray, Erdal Aksünger, İl Başkanı Ali Engin, Eski İl Başkanı Tacettin Bayır, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Canap Gürühan, Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Vatan, Zeytinova Belediye Başkanı Ali Doğu, Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör, Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş, Eski İlçe Başkanı Mehmet Emin Öztürk, Bayındır ve çevre ilçelerden ilçe yöneticileri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.

Bayındır’ın kaderi CHP ile değişecek

Gecede açılış konuşmasını yapan geçen hafta ilçe örgütünün desteği ile Bayındır Belediye Başkan Aday Adayı olan CHP Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Tamer Yanık, Bayındır’da son genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi olarak oyları yükselttiklerini belirterek, çalışmalara vatandaşlarla birebir görüşmelere devam ettiklerini söyledi. Yanık, Bayındır’da artık kaderin değişeceğini söyledi.

ÇIRAY “Yürüyüşe katılanları Bayındır Belediye Başkanı ihbar etmiştir”

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray gecede  “Zorbalar zulümlerini arttırdı. Şuan Türkiye’yi yöneten Başbakan Apo’dan daha bölücü hale gelmiştir. Türkiye’nin gözü İzmir’de. İzmir modernliğin ve dönüşümlüğün manevi değerlerin ve Atatürk ilkeleri ile birleştiği bir ilimizdir. İzmir önümüzdeki süreçte yeni Türkiye’nin önder ili olmak zorundadır. Bu sebeple buna uygun siyaset yüksek yerel siyaset üretmek durumundadır” şeklinde konuştu.

Ayrıca Bayındır’da geçen hafta Taksim’de ki eylemlere destek vermek amacıyla yapılan yürüyüş sonrası yürüyüşe katılanların ifadelerinin alınmasına karşı tepkisini dile getiren Çıray, “Burada yürüyüş yapan arkadaşları teker teker ifadeye çağırmışlar. Bayındır Belediye Başkanının bu işin içinde olduğunu bürokrasiye baskı yapıldığını öğrendik. Bayındırlı bir hemşeriniz olan bir belediye başkanının Bayındırlıya yaptığı bu haksızlığı unutmayınız. İlk defa bu ülkede, bu ilde, bu ilçede kendi vatandaşını ihbar eden bir belediye başkanı var. Bunun bedelini Bayındırlılar olarak bu belediye başkanına ödetmeliyiz” dedi.

“AK Belediyeciliği Bayındır’da göremiyoruz”

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Bayındır’ı aldınız şu AK Belediyeciliğini bir Bayındır da gösterinde şu 4 senedir bir şey göremedik. Ondan sonra diğer ilçeleri ve büyükşehir alın” diyerek hükümetin desteğine rağmen Bayındır’da yapılan bir hizmet göremediklerini söyledi.

“Başbakan bana dava açsın”

Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın yapmış olduğu konuşmada başbakanı terbiyesiz yalancı iftiracı olarak nitelendirdi. Konuşmasında “Neden terbiyesizdir; “CHP zihniyeti kirlidir” dedi. Bu lafı söyleyen adam terbiyesizdir. “Cumhuriyeti hep beraber kurduk” diyor. Doğru değil, biz Cumhuriyeti birlikte kurmadık. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmayan imkânlarla yedi düvelle savaşırken, bizim dedelerimizle savaşırken, senin dedelerin Ankara hükümetini islama aykırı davranmakla suçlayan fetvaları İngiliz uçakları ile atıyordu. Bu nedenle Cumhuriyeti hep birlikte kurmadık. Söylediğim sözlerle beni mahkemeye vermesini bekliyorum. Verirse, kendisi bunun aksini ispatlamak zorunda kalacak. Ama kanıtlayamaz.” dedi.

Gecede yerel seçimlerde kapanacak olan Zeytinova Beldesinin Başkanı Tire’den Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Ali Doğu’ya bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı Bayındır CHP İlçe Örgütü tarafından plaket ile ödüllendirildi. Aynı zamanda yine yerel seçimlerde kalkacak olan İl Genel Meclis üyeleri olan İbrahim Biriz ve Bekir Gülcü’ye plaket verildi. Gece daha sonra halk oyunları gösterileri ile davam etti. Gecede Bahadır Deniz Öksüm ve grubunun müzikleri ile davetliler müzik ziyafeti yaşadılar.

Editör: Haber Merkezi