Eren erbahçeliler

Görevli bayanlar istifa gerekçesi olarak partide belediye başkan adayı belirlenmesinde haksızlık ve adaletsizlik yapıldığını gösterdiler.

Bayındır CHP’de kadın kollarında görevli olan Berna Biriz, İkbal Atak, Kibar Mallı ve Münevver Sarıoğlu görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar. Münevver Sarıoğlu yapmış  olduğu açıklamasında şunları söyledi, “Bizler göreve başladığımız dört yıldan bu yana eski ilçe başkanımız ve belediye başkan aday adayımız H.Tamer Yanık ile birlikte gayet uyumlu bir şekilde çalıştık. Bayındır’da tüm köyleri, sokakları karış karış gezdik. Yaptığımız çalışmaların sonucu da referandum ve genel seçim sonuçlarına başarılı bir şekilde yansıdı. Adaylık sürecinde mevcut ilçe başkanı ve yönetimi Tamer Yanık’ın arkasında olduklarını söylemelerine rağmen ihanet etmiş ve Yanık’ın aday olmaması için ellerinden geleni yapmıştır. Sokakta aleyhine propaganda yapmış ve adeta dışlanmıştır. Partide adaylık süreci kesinleştikten sonra da dışlanmaya devam edilip ne meclis üyeliği teklif edildi nede birlikte çalışma önerilmiştir. Hatta meclis üyeleri yazılırken bile Sayın Yanık’a danışılmamıştır. Anketler yapılacak, halka sorulacak denmesine rağmen beş yıldır emek veren, çalışan insan yok sayılmış, görmezden gelinmiştir” dedi.

LİSTELERDE SEÇİLEBİLİR YERDE KADIN ADAY YOK

Meclis üyesi belirlenmesinde kadınların seçilebilir yere yazılmadığını ve kadının sadece çalışması gereken bir varlık olarak görüldüğünü söyleyen Sarıoğlu, “Bu olayların uzantısında belediye çalışanları meclise yazılmayacak denmesine rağmen seçilebilir yere yazılmış, fakat seçilebilir yere hiç kadın yazılmamış, hatta kadın kotasına da uyulmamıştır. Yapılması gereken hiçbir şeyi yapmayan, kadını sadece çalışması gereken bir varlık olarak gören, tüzüğün ilgili maddelerini uygulamayan, kadını ve emeği yok sayan bu anlayışla çalışamayacağımız için arkadaşlarımız ile birlikte kadın kollarımızdaki görevimizden istifa ediyoruz ” dedi. 

 

Editör: Haber Merkezi