CHP Ödemiş İlçe örgütü Ödemiş Belediyesinin ağustos ayında yapılan meclis toplantısında Köy ve Beldelerden intikal eden gayrimenkul satış kararına karşı duyulan kaygı için bir CHP Ödemiş İlçe binasında bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP’li Belediye Meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Mehmet Birlik ve CHP’liler katıldı.

          “Alınan Karar köylüyü yok saymaktır”

Grup adına basın açıklamasını yapan Başkan Birlik “Ödemiş belediye meclisinin Ağustos ayı toplantısında alınan, “köy ve beldelerden intikal eden gayrimenkullerin” satış kararına karsı,  CHP gurubu olarak tepkimizi göstermek için, bu basın toplantısıyla kaygılarımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz.  6360 sayılı bütün şehir yasasından sonra, Ödemiş Belediyesine geçen 74 köy ve 9 beldenin mallarının satışıyla ilgili alınan karar, bu köy ve beldelerimizde yasayan insanlarımız yok saymaktır.”    

“ Karar seçmen iradesini yansıtmamaktadır”

Yerel seçimlerde muhalefetin toplam 51.000 AKP’nin ise 35.000 oy aldığına dikkat çeken Başkan Birlik meclis kararının seçmenin iradesini yansıtmadığının altını çizdi.

Birlik “  Bütün şehir yasasından önce, köy kanunu, 1580 sayılı belediye kanunu, vakıflar kanunu ve diğer ilgili kanunlardan yetki alan köy ve beldelerdeki, halkımızın kullanımına sunulan bu mülkler, ancak bir AKP li belediye tarafından satışa çıkarılabilirdi. Sayın Başkan Mahmut Badem ve AKP’li meclis üyeleri aynen bunu yaptılar. Ağustos ayı toplantısında CHP ve MHP meclis gruplarının 16 “hayır” oyuna karşın, 15 AKP’li meclis üyesi ve başkan Mahmut Badem’in oyuyla (İşaretle ve açık oylamalarda eşitlik olması halinde, başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayılır)  oy çokluğuyla geçmiştir.  Oysa son yerel seçimlerde, muhalefet toplamı 51.000 oya karşılık, AKP oyu 35.000 idi. Bu meclis kararı, seçmen iradesini temsil etmemektedir.”

    “Altın yumurtlayan tavuk kesilmek isteniyor”

AKP becerisizliğine bahane aradığını söyleyen Başkan Birlik “Satışa çıkarılan bu mülkler, bu güne kadar köy ve beldemizin bir takım ihtiyaçlarını karşılaya gelmiştir. Beceriksiz AKP yönetimi tarafından borçlar bahane edilerek, “altın yumurtlayan tavuk” kesilmek istenmektedir.”

     “ Borçların Sürekli Gündemde Tutulmasının Nedeni Anlaşıldı”

  Başkan Mahmut Badem’in belediye borçlarını diline dolamasının nedenin daha iyi anlaşıldığının altını çizen Başkan Birlik “Belediye başkanı Mahmut Badem göreve geldiği günden beri belediyenin borçları diline dolayıp durmasının sebebi şimdi daha iyi anlaşılıyor.”

                        Amaç köyleri ranta açmaktır         

 Buradaki amacın köylerdeki insanların tasfiye edilerek ranta açıldığını iddia eden Başkan Birlik “Bu işin sonu, köylerin insansızlaştırılarak, ranta açılması ve köylülüğün tasfiye edilmesine kadar varacaktır. Halkımızı, yüzyıllar içinde oluşan bu mülklerin satışının engellenmesi için daha duyarlı olmaya ve direnmeye davet ediyoruz.”

   “AKP Köylerin mahalleye dönüşmesini halka hiç anlatmadı

  Köy ve Beldelerin mahalleye dönüştürülmesi konusunu halka hiç anlatmadığını belirten Başkan Mehmet Birlik “AKP iktidarının yoğun baskısı ile köy ve beldelerimizin mahalleye dönüşmesi, halkımıza iktidarca hiç anlatılmamıştır. Ancak bu kanunun köylerimizde ve beldelerimizdeki yaratacağı olumsuzluklar CHP tarafından her ortamda yüksek sesle dile getirildi. Hatta anayasa mahkemesine dava açıldı. Sonuç malum…”

  “İktidar üretim konusunda beceriksiz “

   İktidarın üreterek kaynak yaratma konusunda ne niyetlerinin nede becerilerin olduğunu belirten CHP İlçe Başkanı Birlik “  “Atalarımızın alın terini koruyup, koruyamama noktasıdır.  Atalarımız, “vakıf topraklarından geçtiğinde bile ayakkabılarındaki toprağı silkeleyeceksin, çünkü tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır “ derlerdi. Ancak bu yönetim büyükleri gibi sadece satmayı biliyor. Üreterek kaynak yaratma konusunda, ne niyetleri ne de becerileri var. Aslında bu süreç köylerin tasfiyesi ve ranta açılmasıdır. Hep birlikte buna direnmeliyiz. Kamu mallarının satışına hayır diyor. Bunu CHP Grubu olarak Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

                                                                                 

  Ağustos ayında alınan meclis kararında 330 adet arsa,450 adet tarla,90 adet meyve bahçesi, 8 adet incir bahçesi olmak üzere 1300 civarında mülkün satışı isteniyor. Önümüzdeki günlerde alınacak encümen kararlı ile 2886 sayılı yasanın 35/c ve 45 madde gereğince açık artırma ile encümen huzurunda satışa çıkarılması bekleniyor.

          HABER: AYŞE AKYÜZ

                                                                                   

                  

Editör: Haber Merkezi