Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılında ve Kuva-i Millîye ruhunun canlandığı kentimizde bu sene yine 30 Ağustos Zafer Bayramı ve devamında 3 Eylül Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşuyla ilgili etkinliklerimiz sürecek diyen Başkan Mahmut Badem, “O günün kahramanları yürüyerek Ödemiş’e kadar gelmiş ve yorgunluk nedir bilmeden yaklaşık 3,5 yıl süren düşman işgalinden kurtarmışlardır.

Ondan öncede 30-31 Mayıs’taki düşman işgaline dur diyen Kuva-i Milliye’yi yani ilk sivil halk direnişini başlatan kahramanların torunlarının olduğu bu kentte 3 Eylül’de beklenilen görkem ve büyüklükte kutlanacak.

Ve kutlanmaya devam edecektir. 92 yıldır bu insanlar, O gün yaptıkları kahramanlıkların karşılığını bir şekilde göstermeye çalışıyorlar.

Biz 3 Eylül de klasik kutlamaların dışında, Bu insanların 92 yıl önce 93-94-95 yıl önce, ödedikleri bedelin karşılığını bu dönemde onlara vermek istiyoruz. Yani Ödemiş halkı yıllar önce ödediği bedelin karşılığını, Yeni Üç Eylüllerde alacak. Ödemiş’i geleceğe bizler taşıyacağız. Daha yaşanabilir bir kent, daha huzurlu bir kent, Ekonomik, Sosyal ve Kültürel alanda gelişmiş bir kent armağan etmekle Kuva-i Milliye ruhunu yaşatan atalarımızın içi o zaman rahat olacaktır” dedi.
NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi