NAZİF HARUPÇU

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, yerel seçimler sonrası Ödemiş’e bağlı 99 mahallenin muhtarları ile tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenledi. Belediye yeni nikâh sarayında düzenlenen toplantıya Ak Parti İlçe Başkanı Ali Hadim, Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran ve 99 mahallenin muhtarları katıldı.

KISA SÜREYE İHTİYAÇ VAR

Burada konuşma yapan Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Vatandaşlarımızın sorunlarını aktarmada önemli görev alan değerli muhtarlarımız yeni yasa ile 16 mahalle muhtarlığı 99 mahalleye çıktı.

Şimdi kocaman bir aile olduk. Yeni seçilen arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Önümüzdeki süreçte, hizmet almakta önemli ihtiyaçları olan mahallerimizin sorunlarının çözülmesinde konuları seçim döneminde de masaya yatırdık. Kaymakamlık köylere hizmet götürme birlikleri ile sorunlar daha kısa sürede çözülmekte idi. Şimdi önümüze bakma dönemi. Hepimiz seçim yaşadık. Bu dönemde artık siz bu seçimlerden sonra görevleriniz artık en üst düzeye çıktı. Hiçbir muhtarımız kendi adına değil, orada yaşayan insanlar için çaba gösterecek. Biz de elimizden geldiğince sizlerin mahallelerinde olacağız. Kısa süreye ihtiyaç var. Son derece şeffaf ve ayaklarımızın üzerinde durmaya başladıktan sonra talepleri alacağız” dedi.

HİÇBİR MAHALLENİN SİYASİ PROFİLİNE BAKMAYACAĞIZ

Yapılacak işlerin pek çoğunda hedefin insanların yaşam standardını yükseltmek olduğunun altını çizen badem, “Bunun için çaba göstereceğiz. Seçimlerde beklediğimiz sonuç Büyükşehirde çıkmadı. Ama biz yine de önümüze bakacağız. Merkezdeki mahalleden, en uç mahalleye kadar hep yanınızda olacağız. Hiçbir mahallenin siyasi profiline bakmayacağız. İhtiyaç olan her yere bu ihtiyaçların giderilmesi amacıyla çalışmaları taşıyacağız. Hiçbir muhtar kardeşim, Benim telefonumu 24 saat arayabilir. Belediyenin her türlü imkânı emrinizde olacak. Geçen 5 yıl içerisinde de her fırsatta yanlarında olduk. Kamudaki sorunlarını çözmeye çalıştık. Köyden mahalleye dönüşen yerlerimizin, Ödemişteki kadar istemeye hakları var. İmkânları sonuna kadar kullanacağız. Gerek Büyükşehirden, Gerekse Devletten gelecek tüm hizmetlerde sizler adına istemeye devam edeceğiz. Sizlerin sorunlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hepinizin burada olması onur verici. Müdürlerimizde hep sizlerin yanında olacak. Yapacaklarımızı orta vadede, yapılamayacaklar varsa bunların sebeplerini ortaya koyacağız. Daha iyi bir kent için çalışacağız. Sayın Başbakanımız 2004 yılında yerinden yönetim için başlattığı Köylere hizmet birlikleri ile çalışmalar daha hızlı sürdürüldü. Şimdi Ödemiş Belediyesi olarak da bizler bu görevi sürdüreceğiz. Bundan sonra yol arkadaşlığımız 5 yıl sürece devam edecek. Hepimiz Allah rızası için bu yola çıktık ve bu yolda sizlerle sorunları hep birlikte çözeceğiz” dedi.

BELEDİYEDE MUHTARLIK MASASI KURULMASI TALEP EDİLDİ

Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran ’da talep olarak şunları beklediklerini dile getirdi ve “Ödemiş’te daha önce 16 mahallemiz vardı. Şimdi 99 mahallemiz var. Belediye başkanımız olarak 99 muhtarın size ulaşmasında bazen sıkıntılar yaşanabilir. Bu nedenle belediyede muhtarlık masası kurulmasını istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mahmut Badem, muhtarlara birer Türk bayrağı hediye etti.

 

Editör: Haber Merkezi