“ TOPLU AÇILIŞTAN TOPLU KANDIRMACAYA”

Cuma günü İzmir’e gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’deki programın ardından Ödemiş’te bir dizi açılış yapmış. Milli Tarım projesi müjdesini ilk kez Ödemişlilerle paylaşmıştı.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay bir dizi açılış programı için İzmir'e gelen Başbakan Yıldırım’a   sert çıkış yaparak, Yıldırım’ın daha önce İzmir’e vaat etiği projeleri hayat geçirmeden 175 proje açıklamasına eleştirdi.

“35 PROJE HAYATA GEÇMEDEN 175 PROJE AÇIKLANDI”

Balbay “ Binali Yıldırım 2011’de İzmir'den “35 İzmir 35 Proje” ile yola çıktı. Binali Yıldırım’ın aradan geçen 5 yılın ardından daha bu projeleri bile hayata geçirmeden İzmir’e 175 proje ile geldi. İzmir’i proje çöplüğü haline getirdiniz” dedi.

Balbay , Başbakan Binali Yıldırım’ın 2011 yılında açıkladığı “35 İzmir 35 Proje”,  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun geçen dönem İzmir’den aday olduğu süreçte açıkladığı 476 proje, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2015 yılında İzmir’e gelerek açıkladığı 626 projeyi hatırlattı.

“İZMİR’İN MİLLİ GELİR PAYI NEREDE?”

Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir’de açıkladığı  "14 yılda İzmir'e tam 40 katrilyon” sözüne de değinen Balbay   “İzmir AKP döneminde 14 yılda milli gelirden hak ettiği payı alamadı. İzmir’in toplam verginin genel bütçe içindeki oranının %11, kamu yatırımlarından İzmir’e ayrılan payın ise, yüzde %2 bol keseden atmakla bir yere varılmaz. İzmir’e yapılacak olan 35 Proje’nin lafta kaldı. Konak Tünelleri ve Kemalpaşa Turgutlu demiryolunun dışında diğer projelerin tamamlanmadı. Geriye Kalan 626 proje ve 476 projenin de akıbetinin bilinmiyor. AKP 14 yılda İzmir'e oy avcılığı ve göz boyamaktan başka hiçbir şey yapmadı.”

“ÖDEMİŞ PROJELERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Balbay Başbakan Binali Yıldırım’ın Ödemiş’te açıkladığı “Milli Tarım Projesi ”ne de değinerek şunları söyledi: “Küçük Menderes Ovası İtalya’nın Po Ovası’ndan sonra dünyanın en verimli topraklarına sahip bölgesidir. Bu bölgenin her yüksekliğinde ayrı bir bereket var. AKP hükümetinin geçte olsa bölge insanına yönelik bu projesi tabi ki önemlidir. Ama hükümetin diğer projelerinden de görüleceği üzerine gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda kuşkular var. Diğer projelerde olduğu gibi bu konunun da takipçisi olacağız.”

 

Editör: Haber Merkezi