Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı toplantıda yaptığı açıklamaları eleştiren Balbay şunları söyledi:
“Başbakan Otizm Spektrum Bozukluğu Ulusal Eylem Planı tanıtım toplantısında diyor ki 'mesele insan olunca, mesele insanın gönlüne dokununca her şey değişir.  Onun için aslında engel fizikte değil, engel canda değil, engeller zihindedir' çok doğru katılıyorum.  Ancak eksik olan bu anlayışı hayata geçirmek."
Balbay 2005 yılında tüm siyasi partilerin ortak çabası ile çıkarılan Engelliler Hakkında Kanunun Geçici 2. ve 3. maddelerinde yer verilen hükümleri hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:
“ilgili maddelerde, kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmî yapılar, mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren her türlü yapılar ile büyükşehir belediyeleri ve belediyeler, şehir içinde kendilerince sunulan ya da denetimlerinde olan toplu taşıma hizmetlerinin engellilerin erişilebilirliğine uygun olması için gereken tedbirleri alır. Mevcut özel ve kamu toplu taşıma araçları, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yedi yıl içinde engelliler için erişilebilir duruma getirilir.” düzenlemesini getirmektedir.
AKP hükümetlerinin bu maddenin hükmü gereğince engelli yurttaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak bu çalışmaları 2012 yılına kadar gerçekleştirmesi gerekiyordu.  Bunu sağlamak yerine hükümet bu maddelerin hükmettiği süreleri iki yıl iki yıl uzatarak 7.7.2018 tarihine kadar ötelemiştir. Engellilere hizmet için AKP zihniyeti büyük engeldir."

Editör: Haber Merkezi