CHP İzmir Milletvekili ve 26. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Ali Balbay 1 Kasım seçimlerine bir hafta kala 2 Kasımdan itibaren izleyecekleri politikayı Ödemiş hayvan pazarında," Halkı dinlerken kuzu gibi olacağız. Biz sadece halkın önünde eğiliriz. Halkın çıkarlarını savunurken ise keçi gibi inatçı ve ödünsüz olacağız" şeklinde özetledi.

Cumayı Cumartesiye bağlayan gece saat 04.00 sıralarında kurulan ve gün aydınlanırken sona eren Ödemiş hayvan pazarına saat 05.00 sıralarında gelen Balbay, besicilerle buluştu. Gecenin karanlığının büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sesiyle çınladığı pazarda zaman zaman ellerin hararetle sallandığı, çevredekilerin ve katıldığı pazarlıklara katılan Balbay, iki satışın uzlaşmayla tamamlanmasını sağladı. Satışta nazlanan bazı besiciler," vekilimizi kırmayalım" diyerek fiyata orta yolun bulunmasına evet dediler. Balbay, ortamın havasını bozmadan siyaset yapmayı da ihmal etmedi, "arkadaşlar biz, uzlaşmadan diyalogdan yana olacağız. Bunu yaparken de dik duracağız, eğilip bükülmeyeceğiz. Önce insan, önce Türkiye diyeceğiz" şeklinde konuştu.

Balbay, küçükbaş bölümünde de besicilerin sorunlarını dinlerken kuzuları kucakladı, şunları söyledi:

"Biz sadece halkın önünde eğiliriz. Bu sözü Silivri'de mahkemeye karşı da söyledik. Halkın sorunlarını kuzu gibi dinler, çözüm için kafa yorarız. İş halkın çıkarlarını savunmaya gelince keçi gibi inatçı ve ödünsüz oluruz. 2 Kasımdan itibaren izleyeceğimiz politikanın da özeti budur."

Balbay kahveleri ziyaret ederken de sadece el sıkmakla yetinmiyor. Tüm masaları dolaştıktan sonra," sadece iki dakikanızı istiyorum" diyerek mini miting yapıyor. "Halkla arama mikrofon bile sokmuyorum" diyen Balbay konuşmalarında mutlaka sandığa gidilmesi gerektiğini vurguluyor, neden "önce Türkiye" dediklerini anlatıyor.

Balbay bu yöntemle günde ortalama 40-50 mini miting yapıyor.

Editör: Haber Merkezi