CHP İzmir Millevekilleri Mustafa Balbay ve Atilla Sertel partilerde bayramlaşmanın yaşandığı ikinci gün CHP Ödemiş İlçe örgütünü ziyaret ederek partililerle bayramlaştılar.

“KIŞIN KÖMÜR DAĞITAN HÜKÜMET YAZIN PATATES DAĞITSIN”

CHP İzmir Milletvekilli Mustafa Balbay partililerle yaptığı bayram buluşmasında bir konuşma yaptı. Balbay Ankara’da yapılan çalışmaları ve Küçük Menderes için mecliste yaptığı çalışmaları partililerle paylaştı

Balbay ; “Ankara maalesef tarihin en karanlık günlerini yaşıyor. Ben buradaki temel sorunları meclise taşıdım. İktidar yetkililerini Küçük Menderes’in sorunlarına karşı uyarıda bulunduk. Geçtiğimiz günlerde Küçük menderes Havzasında görülen çiçek ve şap hastalığı ile ilgili olarak mecliste çalışmalar başlattık. Şap ve çiçek hastalığı ile ilgili olarak paraların hemen ödeneceğini belirtiler. Ama henüz ödenmemiş olduğunu öğrendim. Bunun takipçisi olacağız. Bunun yanında patates üreticisinin yaşadığı sıkıntılar ortadır. Biz kışın kömür dağıtan hükümet yazında patates dağıtmalı dedik. Bu konuda bir şey yapmadılar. Bizim belediyelere yandaşlardan aldılar dediler. Doğrudur Çünkü bizim yandaşımız halkımızdır. Biz patatesi üreticimizden aldık. Kooperatiflerden aldık ben bu konuda üzerime düşen görevi yerine getireceğim”

“AKP KURTLA BİR OLUP KUZUYU YEDİ SONRA KOYUNLA KUZUYA AĞLADI”

Balbay sözlerine Anadolu’da söylenen bir özdeyişle devam etti. Balbay  ; “Anadolu’da bir söz vardır “Kurtla bir olup kuzuyu yemek sonra dönüp koyunla bir olup kuzuya ağlamak” derler. Bugün AK Partinin yaptığı budur. Düne kadar İsrail terörist ve hain devletti. Bugün İsrail kardeş devlet mavi Marmara terör örgütü ilan edildi. Dün Rusya’nın uçağını düşürdük iyi ettik Bugün ise biz ettik sen etme oldu. Tarihimizin hiçbir döneminde Ulusal onurumuz ayaklar altına alındığını 36 yıldır gazetecilik yapıyorum böyle bir dönem olmamıştı”

“IŞİD ERDOĞAN’I TAĞUT İLAN ETTİ”

Balbay terör saldırılarının ardından yayın yasaklarının geldiğine dikkat çekerek şöyle devam etti. ; “ AKP terör örgütleriyle işbirliği yapan hükümet olarak anılıyor. Biz bunların hiçbirinden haberdar olmuyoruz çünkü yayın yasağı geliyor. Atatürk hava alanına yapılan saldırıdan hemen sonra ambulanslar olay yerine gelmeden alınan ilk önlem yayın yasağı oldu. Gerçeklerden mi korkuyorsunuz? IŞİD’in örgütlenmesinde büyümesinde AKP’nin katkısını bilmeyen işitmeyen kalmadı. Buna kanıtlanmış bir iki örnek vereceğim. Mersin’de sadece IŞİD teröristlerine bakan bir hastane var. Ankara’da Hacı Bayram camisinin avlusunda IŞİD’e eleman yazman bürosu var. AKP Esad’a karşı güçlü olsun diye IŞİD’i destekledi. Sonrasında IŞİD Türkiye’de eylem yapmaya başladı. Çünkü Erdoğan uluslararası baskı karşısında Baktı ki güç hükümet elden gidecek. Tamam, ben IŞİD’İ yardımı keseceğim. IŞİD’le savaşacağım dedi. Bunun ardından IŞİD Erdoğan’ı Tağut ilan etti. Tağut’un anlamı şudur “Allah’ın kullarına Allahtan başka birine tapmaya çağırmaktır. Sapkınlık ve kendi emirlerini yağdırmaktır. Bu tarifi ATV’de Hatipoğlu’na yaptı. Besle kargayı koysun bombayı. ”

“AKP’Yİ ANAVATAN PARTİSİNİN SONU BEKLİYOR”

AK partinin profesyonel bir algı yönetimi yaptığını belirten Balbay; “Şu an gündeme 3 milyon Suriyelinin Türk vatandaşlığına geçirilmesi var. Bu İsrail’i Rusya’yı saldırıları patlamaları geride bıraktı. Bunun karşısında duracak en güçlü örgüt CHP’dir. Adımın Mustafa Balbay olduğu kadar eminim AKP’yi Anavatan partisinin sonu bekliyor. Ama bu yapı gitti. Bunun yerine ne gelecek kendi içlerinden birini çıkartıp allayıp pullayıp yeniydi diyecekler ya da merkez sağdan bir başkası çıkıp merkezi ben yöneteceğim der. CHP damgasını vurur ülkeyi biz yöneteceğiz der” şeklinde konuştu.

Balbay parti ziyaretinin ardından geçtiğimiz günlerde vefat eden eski CHP Ödemiş İlçe yönetim kurulu üyesi Şükrü Bilgin eşi Emine Bilgin ve oğlu Hakan  Bilgin’e taziye ziyaretinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi