HABER: DİLEK AYVALI

İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin birleşmesiyle oluşan Millet İttifakı’nın Tire Belediye Başkan Adayı Atakan Duran Tire’de bir ilki gerçekleştirdi. Tireli gençler, Başkan Adayı Atakan Duran’a soru cevap programı talebinde bulundu. Gençlerden gelen talebi geri çevirmeyen Duran, dün gece Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Millet İttifakı Seçim Ofisi’nde gençlerle bir araya geldi. Odlukça samimi bir ortamda gerçekleşen programda gençler Başkan Adayı Atakan Duran’a akıllarına gelen soruyu sordular. Herkesin sorusunu tek tek yanıtlayan Duran, soru aralarında birbirinden önemli konulara değindi. İşte Atakan Duran’ın programından satırbaşları;

Millet İttifakının Kurulma Nedeni Şahsımın Başkan Olması Değildir  

Ülkemizin içinde bulunduğu koşullar gereği Sayın Genel Başkanlarımızın oluşturduğu protokol neticesinde Tire’de Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti olarak Milet İttifakı çatısı altında yerel seçimlere giriyoruz. Bu ittifakı 24 Haziran’da da kurmuştuk. İttifakımız ülke genelinde birçok yerde hayat bulmuştur. İlimizde de Büyükşehir Belediyemizle birlikte 25 ilçemiz CHP’li Belediye Başkan Adaylarımızla, Kiraz ve Tire ilçelerimiz de İYİ Parti’li Belediye Başkan Adaylarımızla sahadayız. Millet İttifakı’nın kurulma nedeni şahsımın Belediye Başkanı olması değildir. Millet İttifakı’nın kurulma nedeni her gün daha kötüye giden, her gün onarılmaz yaraları daha da büyüyen ülkemizde mevcut yönetime seçimlerde bir uyarı vermek, ülkenin kötü yönetildiğini ve gidişatın kötü olduğunu sandığa yansıtabilmektir.

Kazanmak Yetmez Fark Açmalıyız  

Bu noktada İYİ Parti ve CHP Genel Başkanları görüşerek ülkenin bu kötü gidişine bir dur demek gerektiğini ortaya koyarak tarihi bir sorumluluk alarak Millet İttifakı protokolü imzalamışlardır. Tire’de de şahsımı Belediye Başkan Adayı olarak göstermişlerdir. An itibariyle hepimizin görevi Millet İttifakı ruhuyla protokole uygun şekilde hareket etmek ve 31 Mart seçimlerini kazanmaktır. Ben ziyaret ettiğim her yerde dile getiriyorum. Sadece kazanmak yetmez. Ülkenin büyük sorunları karşısında çözüm üretemeyenlere en büyük tepkiyi sandıklarda açacağımız büyük bir oy farklarıyla verebiliriz.

Büyükşehir İle Koordineli Çalışacağız 

2014 yılı öncesinde AKP tarafından önümüze getirilen Büyükşehir Yasasıyla birçok yetki Büyükşehir Belediyelerine bırakılmış, ilçe belediyelerinin yetkileri sınırlandırılmıştır. Bununla birlikte tabii ki bütçeler de yer değiştirmiştir. Yani yerel seçimde ilçemizdeki problemleri çözmek, ilçemizin hak ettiği hizmetleri alabilmek noktasında en büyük ortağımız Büyükşehir Belediyemizdir. Millet İttifakı dahilinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız da Sayın Tunç Soyer’dir. 31 Mart seçimlerinde hep birlikte kazanacağımıza ve koordineli bir şekilde çalışacağımıza, şehrimizin, ilçemizin ve İzmir’imizin tüm sorunlarına çözümler üreteceğimize inancımız tamdır.

Otopark’ı Sorun Omaktan Çıkaracağız 

Hepimiz yaşıyoruz, hepimiz her gün Tire’nin caddelerinde dolaşıyoruz. İlçemizin sorunlarını hepimiz biliyoruz. Şehrimizin en büyük sorunlarından bir tanesi otopark sorundur. Kendi özel araçlarımızla çarşıya çıktığımızda araçlarımızı park etmek noktasında büyük sorunlar yaşıyoruz. Bu otopark sorunu acil çözüme kavuşturulması gereken bir sorun olarak karşımızda duruyor.

Tire’nin Mezbahası Yok 

Bununla birlikte ilçemizde maalesef şu anda aktif çalışır durumda bir mezbahamız yok. Şu anda Tire’de hayvancılıkla uğraşan inanlarımız hayvanlarını komşu ilçelerde kesim yaptırıyor. Şu anda Tireli hayvan yetiştiricilerimiz mezbaha konusunda büyük sıkıntı içerisindeler.

Tarım Ürünleri Hayvan Pazarında Satılıyor   

Üreticilerimiz ilçemizin kestane ve ceviz gibi önemli ürünlerini dağınık bir şekilde satmaya çalışıyor. Hatta bu ürünlerden bazıları hayvan pazarı gibi sağlıksız bir ortamda satılıyor. Bu manzara bizlere yakışmıyor. Bu dağınıklık ne yazık ki o ticaretten istenilen verimin alınmasını da engelliyor. Bunun için de bölgesel olarak yöresel ürünler pazarı şeklinde bir projemiz var. Bu ürünleri ve ilçemizde üretilen diğer tüm ürünleri bir araya toplayıp üreticimizin verimli bir şekilde satabileceği bir Pazar yeri kurmak en büyük hedeflerimizden birisidir.

Tarımsal Sulama Sorunu  

Sayın Bakanımızın deyimiyle ülkemiz şu anda et üretiminde süt üretiminde tarımsal üretimde 1 numara. Ama pazarda biberin kilosu 18 lira. Bunun nedenini kimse açıklayamıyor. Bu ülkenin genel bir problemidir. Yani ulusal anlamda hükümetimizin acil bir çözüm üretmesi gereken bir konudur. Bölgemiz Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip olmasına rağmen hızla azalan bir tarımsal sulamayla karşı karşıyayız. Bu güne kadar yapılmış olan sulama göletleri faydalı olmuştur elbet ama taban suyunun daha da aşağılara gitmesi engellenemiyor. Biz göreve geldiğimizde üreticimizi doğrudan ilgilendiren projelerimizi hayat geçirecek onların her zaman yanında olacağız.

Tire 1922 İle İlgili İnceleme Yapacağız  

Göreve geldiğimizde Tire 1922’nin Tire halkının olup olmadığına bakacağız. Bu konuda kulağımıza hoş olmayan şeyler geliyor. Biz Tire 1922’yi bir spor kulübü olarak biliyoruz. Ama maalesef Tire’de dolaşan ticari sicil gazetelerinde 7 Mayıs 2018 tarihinde kurulmuş olan bir Tire 1922 Futbol A.Ş adında bir firma kurulmuş ve bu firma Tire’de gerçek ticaret hayatındaki yerini almış. Halkın olan kulübü tekrar halka kazandırmak için elimizden geleni yapacağız. Kazandırdıktan sonra Tirespor’a bu güne kadar belediye tarafından verilen lojistik destekler tabii ki devam edecek.

Gazi Mustafa Kemal Atattürk Stadyumu Olacak  

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Tire’ye geçtiğimiz yıllarda çok büyük bir stadyum kazandırıldı. Bu stadyumda dolu dolu tribünlerin olduğu, kaliteli maçların olduğu günleri görmek istiyoruz. Ama öncesinde göreve gelir gelmez gerçekleştireceğimiz ilk meclis toplantısında Stadyumun adını ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ olarak değiştireceğiz

Editör: Haber Merkezi