Seçime saatler kala Bayındır’da adaylığı açıklandığından bu yana yapmış olduğu çalışmalar ve açıklamalarla gündemde kalan MHP Bayındır Belediye Başkan Adayı Mümtaz Almışlar iddiasını ortaya koydu.

Dün gece seçim bürosu önünde düzenlenen mitinge yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Her gün köy ziyaretleri gerçekleştiren Almışlar,  2 ay boyunca düzenlenen ziyaretlerde kendisini sevenlerin oluşturduğu uzun konvoylarla gündemde kaldı. Bayındır Ziraat Odası Başkanı iken MHP’den sevdiklerinin isteği ve kendisinin hizmet etme arzusu ile MHP’den belediye başkan adayı olan Almışlar, kendisine güvenen, inanan, bu zorlu süreçte yanında olan herkese teşekkür etti.

Dün gece düzenlenen mitingde ses sanatçıları Fatma İşcan, Ankaralı Ayşe sahne aldı. Seslendirdikleri şarkılar ile Mümtaz Almışlar’a destek olmak için gelen Bayındırlıları coşturdular.

Almışlar, Bayındırlılara seçim öncesi verdiği mesajda, “ Ne mutlu bana ki, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Belediye Başkan Adayı olurken;  halkımın ve teşkilâtımın desteğini aldım. Bu yola çıkarken derdim makam mevki olmadı. Çiftçimizin sesi, gözü, kulağı olduğum Bayındır Ziraat Odası Başkanlığımı bırakarak, Bayındır’a Bayındır halkına hizmet etmek için, dertlerimize çözüm bulup yerine getirmek için verdiğim bir söz vardı. Ve o sözümü tuttum. Bundan sonra sıra sizler de. Pazar günü sandıklara gittiğinizde en başta elimizi vicdanlarımıza koyup adayların içerisinden hizmeti en iyi yerine getiriri düşünerek, çocuklarımızın geleceği için oy kullanmanız. Senin dertlerini, isteklerini biliyorum. Çünkü ben, seninle birlikte yaşıyorum. Aynı sokakta geziyoruz, aynı kahvede çay içiyoruz.  Ben bu dünya güzeli şehrin dertlerine deva olmak için sizlerden bana görev vermenizi bekliyorum. Belediye kapalı kapılar ardında yönetilmeyecek. Şeffaf olacak, sizlerin Bu nedenle halkımız beni her aradığında,  rahatça ulaşabilecek. Kentimiz tarımı, hayvancılığı, süt ürünleri, tarih ve kültür mirası, yöresel yemekleriyle, ovasının bereketiyle bir gıda ambarı olarak o kadar zengin ki; sadece bize değil Türkiye'ye yeter. Yeter ki değerlendirmesini bilelim, yeter ki Bayındırı çok seven bir yönetim anlayışı olsun. Zenginliklerimizin farkına varırsak, bu şehir yılın 12 ayı çalışır, üretir ve 12 ay kazanır”

 “Yaşanabilir bir Bayındır için yola çıktım”

 Adaylığı açıklandığı günden bu yana çalışma temposunu yükselten Almışlar, Ziraat Odası Başkanı iken de dolaşıp sorunlarını bildiği köyleri seçim döneminde ikinci kez turlamaya başladı. MHP Bayındır Adayı Almışlar kimseyi rakip görmediğini söyledi. 

MHP Bayındır Belediye Başkan Adayı Mümtaz Almışlar, göreve gelmeleri halinde Bayındır’da tarım, hayvancılıkta ve turizmde kalkınmaya destek vermelerinin en öncelikli görevi olacağını söyledi.

“Ziraat Odası Başkanı iken, doğduğumuz bu şehre hizmet etme imkânına kavuştuk. Bundan sonrada nasip olursa Belediye Başkanı olarak hizmet etmek için çıktığımız bu yolda, Bayındırlıların desteği ile belediye başkanı olarak daha fazla hizmet vermeye devam edeceğim. Her şeyden önce ilk günde söylediğimiz gibi biz bu yola inatla değil inanç ile çıktık. Bu yola çıkmadan önce dostlarımızın ve büyüklerimiz rızasını aldım. Ve gördüm ki çıktığım bu yolda birçok kişinin desteği ve belediye başkanı olmam yönünde isteği var. Gittiğimiz her köyde büyük sevgiyle ilgiyle karşılandık. Bayındır halkının bize inancının tam olduğunu gördük. Belediye meclis üyelerimizle birlikte Bayındır’ı en iyi şekilde yöneteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

Bayındır’da makamlarda oturarak değil, vatandaşın isteklerini, önerilerini dinleyerek sorunlara çözüm bulunmasının gerektiğini vurgulayan Almışlar, “ Bayındır siyasi çekişmeler arasında sıkışıp kalmış bir ilçedir. Hak ettiği değeri alamamıştır. Belediye başkanları kendilerine göre iş yapmış gibi görünse de çevre ilçelere bakıldığında, İzmir’e Küçük Menderes Havzası içerisinde en yakın ilçe olmasına rağmen hak ettiği hizmetleri alamamıştır. Belediye Başkanı olduğumda hizmette bulunurken o bu partisinden diye kişilere ayrımcılık yapmayacağız. Önceliğimiz genç nesil olacak, onların istekleri, önerileri taleplerini dinleyeceğiz. Tarım, hayvancılık ve çiçekçilik ekonomimizin can damarı. Çiftçinin halinden çiftçi anlar. Çiftçimiz kazandıkça esnafımızda kazanır. Projelerimiz, çalışmalarımız kuracak olduğumuz bu konunun uzmanı ekiplerle birlikte ortak akılla hayat bulacak”

MHP Bayındır Belediye Başkan Adayı Mümtaz Almışlar projeleri ile ilgili bilgiler verdi. Almışlar, projelerin daha fazlasını da Bayındırlı ile birlikte üreteceklerini belirterek, hizmet noktasında Bayındır halkının kendisine ve ekibine güvenmelerini istedi. 

Almışlar, belediyeyi kazandığında, “Yüz yüze belediyecilik ana ilkemiz olacak, hilâl kart ile veren el, alan eli görmeyecek,  engelsiz masa ile engelsiz bir şehir, modern hayvan pazarı, bayındır yüzme havuzu kır düğün salonu ve restaurant, çiçek üreticine stantlar ücretsiz, bayındır eğitim kenti olacak, belediyeden eğitime destek, fakülte kanzandırılması, okul bahçelerimiz çocuklara göre düzenlenecek, arge - proje birimini kuracağız, kiosk bilgi sistemi ile bayındır’ın güncel bilgilerini halkımızla paylaşacağız, internet kütüphanesi ve etüt eğitim merkezi kuracağız, kilit pake taş tesisi ile estetik sokak ve caddeler, parke taşı imalatı tesisi kurulacak, tarım birliklerini destekleyeceğiz, tarım envanteri ve tarım bilgi bankası kuracağız, ticaret koordinasyon merkezi kuracağız, kentle kırsalı birleştireceğiz, arge - proje birimini kuracağız, termal tesis ve saha fazlası hayata geçirilecek” 

Bayındırlılara seslenen Almışlar, “ Ben bu seçimde siyaset yapmıyorum. Belediye seçimi hizmet seçimidir. Onlar takdir edersen, ben göreve talibim. Bayındır’a en doğru hizmetleri vermeye ve hepimizin hayatını kolaylaştırmaya hazırım. Ülkemizin efe yürekli kentini oluşturmaya var mısınız?” 

Editör: Haber Merkezi