HABER: DİLEK AYVALI
Seçim otobüsüyle vatandaşları selamlayarak Tire İtfaiye Meydanı’ndaki miting alanına gelen Akşener’i Tireli İYİ Parti yöneticileri karşıladı. İpekçiler Mahallesi Muhtarı Berna Kireşçi, Akşener’e kırmızı bir yemeni hediye etti.

Halkı selamlayarak sahneye çıkan Akşener konuşmasında şunları söyledi, “Ben 94’de belediye başkan adaylığı ile bu hayata başladım o zaman diyorlardı ki ‘Silkele başkan düşecek’ Silkelemeye devam ediyorum.

Andımız geri gelecek
"Andımız konusunda haklılar. Biz geldiğimizde Andımız da geri gelecek. Biz geldik hepsine iyi geldik. Milli bayramlarda hasta olanlara da iyi geldik. Meğerse hepsi turp gibiymiş. Ben Rumeli göçmeni bir ailenin kızıyım. En önemlisi şu, bizim önemli bir özelliğimiz vardır sabır. Şimdi sabır doldu yandı muhteremler yandı. Bu ülkenin kurucusu ve benim sizin karşınızda konuşuyor olmamı sağlayan Atatürk’e, anasına ve çevresine laf edenlerle ilgili olarak bir şey yapmayan Sayın Erdoğan sadece bu sebepten bile evine gönderilmeyi hak ediyor."

Hepsini yargının karşısına çıkaracağız
"Eğer 2010’daki referandumu yapmasaydınız 15 Temmuz olmazdı. Ben sizi uyarmadım mı? Buna rağmen yaptınız. Ne oldu onlarca şehit ve gazimiz oldu. Sen ne yaptın binalara savaş açtın. 15 günlük erin komutana karşı gelme ihtimali var mı? Devlete emanetti o çocuklar. 18 yaşındaki çocuğu müebbet hapisle karşı karşıya bıraktın. Emir verenler kaçmış olan garibana olmuş. Siz FETÖ mücadelesi mi yapmış oldunuz? Hadi oradan be. Damatlar kaçak damatlar en çok FETÖ’cü sizde. Bir tane Meclis Başkanı var bin yaşında bir abi çok da para göz. 50 milyar TL’lik tazminat davası açtı. Ben de ona 1 TL dava açtım hani tuvalet parası. Bunun damadı FETÖ’den kaçtı. FETÖ’yü Türkiye’ye getirmek istemezler, konuşursa ne halt edecek bunlar. Biz onu getireceğiz. İşbirlikçilerini yargılamak için gereken izinler verilecek, hepsini ip gibi yargının karşısına çıkaracağız. Gelir gelmez OHAL’i kaldıracağız. Önümüze bunu bahane edip çöp kamyonları çıkardılar. Ama bizi durduramazlar. Bakan çocuklarının cebinden trilyoncuklar çıkarken vatan çocuklarının cebi boş kalmaması için 24 Haziran’da bir karar vereceksiniz.”

Karne harçlığını Akşener’e verdi
Konuşmasının ardından vekil adaylarını sahneye davet eden Akşener, Aşık Veysel’in Torunu Çiğdem Özer’i, Şengül Hablemitoğlu ve Mehmet Tezkan’ı anons ederek bu isimler için “Özellikle sizlere emanet ediyorum” dedi. Tireli Milletvekili Adayı Salih Atakan Duran’ı özel olarak anons eden Akşener, “Gel Kardeşim, ölümden döndü kardeşim, tanıyorsunuz” diyerek elini havaya kaldırdı.
Konuşmasının sonunda sahneye gelen Hasan Eren Kırlı, karne harçlığı olan 50 TL’yi Akşener’e vererek bunu Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarında kullanması için verdiğini söyledi. Akşener bunun karşısında duygulandı ve ‘Ben sizin hakkınızı nasıl öderim’ diyerek Hasan Eren Kırlı’ya sarıldı.

Editör: Haber Merkezi