HABER: DİLEK AYVALI

Türkiye aynı hafta içinde yaşanan ve tüm yurdu hüzne boğan 2 kız çocuğunun kaçırıldıktan sonra cansız bedenlerinin bulunması ile sarsıldı. Kız çocuklarının ölüm haberlerinin ardından Türkiye 2 erkek çocuğunu armaya devam ederken önceki gün Tire’de de bir kız çocuğunun kaybolmasının ardından AK Parti’den konuyla ilgili ilçedeki güvenlik önlemlerinin çocuklara yönelik artırılması ile ilgili açıklama yapıldı.

Tire Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Maltepe’nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Öncelikle Ağrı'da Ramazan Bayramında kaybolan ve Pazartesi günü cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir ile Ankara'da oyun oynamak için evden çıkan ve yine maalesef cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Öte yandan 2 çocuğumuz daha aranıyor. Önceki gün de ilçemizde bir çocuğumuzun da anneannesi tarafından evden kaçırıldığı tespit edildi ve çok şükür ki dün sabah Jandarma ve AFAD ekipleri 24 saat geçmeden çocuğumuzu ve anneanneyi sağ ve sağlıklı bir şekilde bularak ailesine teslim etti” dedi.
İLÇEMİZDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ÇALIŞMASI YAPILMALI
Üst üste yaşanan acı kayıpların artık tahammülü güç bir hal aldığını, anne ve babaların da çocukları ile ilgili tedirginliklerinin arttığını kaydederek açıklamasını sürdüren AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Maltepe, “Yaşadığımız acı olaylar karşısında artık kimsenin sabrı kalmıyor. Maalesef vatandaşımızın da tedirginliğini artırıyor. Geçtiğimiz yıl komşu ilçemizde de bir çocuk kaçırma ve ardından da cansız bedene ulaşılması ile biz bu acıyı çok yakından hissettik ve kahrolduk. Çocuklarımızı güvenli bir şekilde parklara bahçelere göndermek istiyoruz. Ancak yaşanan olaylar kendi sokağımızdaki parka çocuğumuzu göndermekten bile bizi alıkoyuyor. Tüm bu nedenlerle ilçemizde de güvenlik önlemleri konusunda bazı çalışmaları yapılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
ÇOCUKLARIMIZ PARKLARDA GÜVENDE OLSUN
Gelişmiş sosyal yapısı ile Tire’de pek çok yeşil alan, mesire alanı, park bahçe ve çocuk parkı bulunduğunu hatırlatan Maltepe, “İlçemizde 67 adet çocuk parkı bulunuyor. Tire Belediyesi’nden öncelikle ve ivedi olarak bu çocuk parklarına güvenlik kamerası ile sürekli izleme sistemi kurulmasını ve ışıklandırmaların da artırılmasını talep ediyoruz. İlçemiz asayiş olaylarının en az yaşandığı ve bu nedenle de ‘Huzurun Kenti Tire’ olarak tanımlanmakta. Bu güzel ve haklı sıfatı sürdürme adına da çocuk parkları öncelikli olmak üzere yeşil alan ve mesire alanlarında da güvenlik önlemlerinin sağlanmasını talep ediyoruz. İlçemizdeki güvenlik komisyonunun da bu konu ile ilgili toplanıp etraflıca değerlendirme yapılmasını istiyor ve alınacak kararlarda elimizden gelen tüm desteği sağlayacağımızdan, belediyemizin girişimleri ile başlanmasını talep ettiğimiz çocuk parklarına güvenlik kamerası takılarak tam zamanlı izlenmesi ve ışıklandırma hususunda da desteğimizi esirgemeyeceğimizi belirtmek isterim. Her şey çocuklarımızın güvenle parklarda oynayabildiği bir Tire’yi var etmek için” dedi.

Editör: Haber Merkezi