AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ilçe belediye başkanları ve büyükşehir belediye meclis üyeleriyle toplantıda buluştu. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın da katıldığı buluşma Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. AK Partili ilçe belediye başkanları; Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ve Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı’nın da hazır bulunduğu etkinliğe Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer şehir dışında olduğu için katılamadı.

BAKICI: İL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ

Toplantı öncesinde Selçuk İstasyon Meydanı’ndaki iftara katılan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, orucunu Selçuklu vatandaşlarla birlikte açtı. Burada Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Etkinliklerini izleyen Başkan Delican, daha sonra Selçuk Belediyesi’nde düzenlenen ve ilçe belediye başkanları ile büyükşehir belediye meclis üyelerinin katıldığı toplantıya geçti. Toplantının açılış konuşmasını yapan ev sahibi Selçuk ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, göreve yeni atanan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ilçe belediye başkanları ve büyükşehir belediye meclis üyelerini Selçuk’ta ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. İl Başkanı Bülent Delican’a görevinde başarılar dileyen Bakıcı, “İl Başkanımız gerek nezaketiyle, gerek bilgi ve birikimi, tecrübesiyle bu zor görevin hakkından gelebilecek bir yapıya sahiptir. Kendisine görevinde başarılar diliyoruz. Her zaman yanında olacağımızı da özellikle belirtmek istiyoruz.” dedi.

DOĞAN: ETKİN MUHALEFET GÖREVİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Açılış konuşmasından sonra sözü İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan aldı. Selçuk’ta gerçekleştirdikleri iftar ve yaptıkları toplantının oldukça önemli olduğunu ifade eden Doğan, “İl Başkanımız Bülent Delican göreve atandıktan sonra grubumuzla ilk defa bir araya geliyor. Bu anlamda bu buluşma oldukça önemlidir. Bu buluşmayı Selçuk’ta gerçekleştiriyoruz, Selçuk Belediye Başkanımız Dahi Zeynel Bakıcı’nın ve İlçe Başkanımız Sema Yeşilçimen’in misafiriyiz. Kendilerine misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. Yeni dönemde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu olarak her zaman olduğu gibi etkin muhalefet görevimizi sürdüreceğimizin bilinmesini isterim. İl Başkanımız Bülent Delican ile birlikte güzel çalışmalara imza atacağız. Ben sizlerin huzurunda bir kez daha kendisine ‘hayırlı olsun’ diyor, görevinde başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

DELİCAN: SORUNLU DEĞİL SORUMLU MUHALEFET

Son olarak sözü alan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Selçuk’ta olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde AK Parti’nin İzmir’de kazandığı 6 ilçe belediyesinden bir tanesi olan Selçuk’ta elde edilen başarıda payı olan herkese teşekkür eden Delican, “Selçuk’ta elde edilen başarıda en büyük pay, hiç şüphesiz ki Selçuklulara aittir. Selçuklu hemşerilerimize teşekkür ediyorum. AK Parti Belediyeciliği ile tanışmak istediler, eşit hizmet ile tanışmak istediler, herkesin kendinden bir şeyler bulabildiği dürüst yerel yönetim ile tanışmak istediler ve oylarını AK Parti’ye verdiler. Bu başarıda gayretleriyle büyük pay sahibi olan Belediye Başkanımız Dahi Zeynel Bakıcı’ya, İlçe Başkanımız Sema Yeşilçimen’e ve teşkilatımızın tüm mensuplarına teşekkür ediyorum. Bugün burada ilçe belediye başkanlarımız ve büyükşehir belediye meclis üyelerimizle bir araya geldik. Yeni dönemde hep birlikte el ele, gönül gönüle çalışarak güzel çalışmalara imza atacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde seçmen bize muhalefet görevini vermiştir. 1 milyona yakın İzmirli oylarını bize verirken, kentin ve kentlinin geleceğine sahip çıkmamızı istemiştir. Biz her zaman olduğu gibi yine doğruya doğru, yanlışa ise yanlış diyeceğiz. İzmir’in, İzmirlilerin hayrına olan her işi destekleyeceğimiz gibi İzmir’in ve İzmirlilerin hayrına olmayan her işe de karşı muhalefet edeceğiz. Biz her zaman olduğu gibi sorunlu değil sorumlu muhalefet anlayışıyla hareket edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Bilal Doğan’ın bu noktada bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalar çok önemlidir. Bu anlamda kendisi herkesin takdirini kazanmıştır. Bu grup ses getiriyor, getirmeye de devam edecek.” dedi.

SKM BAŞKANI ÖZGÜR HİZAL OLDU

10 Ağustos tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalara başladıklarını hatırlatan Başkan Delican, “Şimdi hedefimizde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Hedefimiz, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı çok güçlü bir halk desteği ile Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtmak. Gece demeden, gündüz demeden çok çalışacak ve İzmir’de en güzel sonucu almak için gayret göstereceğiz. Seçim sürecinde koordinasyonun sağlanması için her seçim döneminde olduğu gibi yine Seçim Koordinasyon Merkezi oluşturuyoruz. Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevine, hem genç hem de tecrübeli bir arkadaşımız olan Avukat Özgür Hızal’ı atadık. Kendisi en kısa sürede SKM Yönetim Kurulu’nu oluşturacak ve çalışmalara başlayacak. Bizler de yeni yönetim kurulunu önümüzdeki haftanın başında veya ortasında kamuoyuna açıklamayı planlıyoruz. Süreç hızlı işlemek zorunda çünkü bir an önce sahaya inerek seçim çalışmalarına başlamak durumundayız.” şeklinde konuştu.

NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi