Haber: DİLEK AYVALI  

AK Parti’de başlayan aday adaylığı sürecinde ilk başvuru daha önce 2 kez Saadet Partisinden Tire Belediye Başkan adayı olan Sadrettin Yakuter’den geldi.

Yakuter, “Adaletli Sosyal Belediyecilik İçin Adayım" 

Yakuter, dosyasını AK Parti Tire İlçe Başkanına partililerin de katıldığı törende teslim ederek şunları söyledi, “Bu görev bize tevdi edilirse ben tüm halkıma söz veriyorum, önüme mezar taşımı dahi çıkarsalar adaletten asla sapmayacağım. Kimsesizlerin kimsesi, çaresizlerin çaresi olacağıma en önemlisi de oyları mazlumlardan alıp hizmeti egemenlere etmeyeceğim. Bu millete adaletle hizmet edilmesi için aday olmak istiyorum. Adaletli sosyal belediyecilik için aday olmak istiyorum” dedi.

Şen, “Çatı Dışından Aday Olması"

Daha sonra başvuru dosyasını AK Parti Tire İlçe Başkanına teslim eden Tire Belediye Meclis Üyesi Fatoş Banu Yıldırır Şen yaptığı açıklamada, “Dün dünde kaldı cancağzım. Bugün yeni şeyler yapmak lazım. Ama hep beraber yapmak lazım. Şu Tire Belediyesi’ne buradan el sallamak lazım. Herkesin emeği var. Burada hep birlikte emek verdik. Çatı dışından biri aday olmasın diye aday adayı oldum” dedi.

İçelli, “Herkesin Demokratik Hakkıdır Aday Adayı Olmak"

Ak Parti Tire İlçe Başkanı M. Selman İçelli, “Geçtiğimiz pazartesi itibari ile belediye başkanlığı ve meclis üyeliği aday adaylığına müracaatlar başladı. 12 Kasım 2018 Pazartesi gününe kadar belediye başkan aday adaylığı ve 3 Aralık 2018’e kadar da belediye meclis üyesi aday adaylığı başvuruları devam edecek. Herkesin demokratik hakkıdır aday adayı olmak. Arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Biz hep birlikte olduğumuz sürece belediye seçimini kazanacağımıza inancım tam. Tire’de birinci parti olmanın verdiği güçle bu seçimi kazanacağımıza inanıyorum. Diğer partiler hiç kusura bakmasın, aralarındaki itişi çöküşü başarısız yönetimlerini hepimiz görüyoruz. AK Parti güzel bir sonuçla belediyeyi yeniden kazacaktır. Buna inancım tam. Aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi