-Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin kara propaganda yaptığını ifade eden Delican, Kültürpark’ın duvarlarının yıkılmasını istedi. Delican, alanın halka açılmasını talep ederken içinde tinerciler ve balicilerin bulunduğunu ifade etti.

Milletvekilleri Rıfat Sait, Hamza Dağ, Nesrin Ulema ve Mehmet Tekelioğlu da konuşmalarında seçim sonuçlarını analiz etti.


AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na Bülent Delican’ın atanmasından sonra ikinci yerel yönetim zirvesi gerçekleştirildi. Toplantının bu seferki ev sahipliğini Kemalpaşa ilçe teşkilatı yaptı. Kemalpaşa Belediyesi’nin Ulucak’ta bulunan sosyal tesislerinde yapılan toplantıya AK Parti MKYK Üyesi İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Milletvekilleri Ali Aşlık, Nesrin Ulema, Rıfat Sait, Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, İlknur Denizli, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, parti yöneticileri, ilçe başkanları ve meclis üyeleri katıldı.

İl Başkanı Bülent Delican toplantıda yerel seçim sürecini değerlendirdi. Başkanlara ve meclis üyelerine yapmaları gerekenleri anlatan Delican, “Yerel seçimlerde alınan oyun bizim oyumuz olduğuna inanmıyorum. Bize daha yüksek bir desteğin olduğunu biliyorum. Anlamsız bir algı yönetimi ile seçim yürütüldü. Aldığımız altı belediye başkanlığı için ‘buna da şükür’ diyoruz. Büyük ustaya mahcup olmak istemiyoruz.  İzmir’de bize saçma sapan suçlamalar getirdiler. Tarih her şeyi yazıyor. Bizim tertemiz geçmişimiz var. Yerel yönetimlerde başarılı olmamızın en büyük sebebi liderimizin vatandaşın derdi ile dertlenmesidir. Başkan ve meclis üyelerinin halkın yanında olması gerekiyor. Bu belediyelerimizin sayılarını arttıracağız” dedi

UZLAŞI İÇİNDE TEK ADAY

Kongreler sürecinde alınan kararlara da değinen Delican, “İlçe kongrelerine tek liste gideceğiz. Genel merkezimiz ‘herkes listesini belirlesin, sandıktan çıkan gelsin’ diyebilirdi. Böyle olunca küskünlükler oluyor. Genel merkezimizin aldığı karar ile kırgınlıkların önüne geçeceğiz. Yeni yönetimlerle hedeflerimizi yerine getireceğiz.  Sayın Cumhurbaşkanımız bana ‘2019 yılına kadar görevinin başındasın, hiçbir yere aday olmayacaksın’ demişti. Seçilenler de hiçbir seçimi düşünmeyecek ve seçimleri kazanmayı düşünecek. Birçok arkadaşımızın aklından ilçe başkanlığı geçebilir. Ortak akıl ile yolumuza yürüyeceğiz. Ben görevi fedakarlık, ibadet ve askerlik olarak görüyorum.  Kongrelerimizi Şubat sonunda tamamlamış olacağız. Bu süreçleri boş geçirecek değiliz. Bundan sonra tüm meclis üyelerimizin toplantılarına ilçe başkanları katılacak. Yerel yönetimlerden sorumlu ilçe başkan yardımcıları da orada olacaklar. İlçe başkanları arasında husumet istemiyorum. İlçelerde başkanlar grup kararı aldığında meclis üyelerinin tamamı buna uyacak. İlçelerimizin meclis toplantıları öncesindeki grup toplantıları belirlenen takvim içinde il başkanlığında yapılacak. Ben de o toplantılara katılacağım. Herkesin toplantılara katılması gerekiyor. Ayrıca ilçelerde meclis üyeleri hangi konuda olsun olsun konuşmalar yapması gerekiyor. Bir grup toplantısında alınan karar grupta bulunan tüm meclis üyelerini bağlar” diye konuştu.

FUARIN DUVARLARINI YIKIN

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin meclisine de değinen Delican, grubun çalışmasından memnun olduğunu söyledi. Delican, “Belediyenin fuar alanı projesi var. Yeni Fuar Alanı yapılınca eski yer kongre merkezi olacak. Oranın duvarlarını yıksınlar. Fuar belirli zamanlarda açılıyor. Sonra da kapıları kapatılıyor. Tinercilerin, balicilerin merkezi olmuş durumda. Bıraksınlar özel sektörler fuarları, kongre merkezlerini yapsınlar. Şehrin içinde fuar yapmak bana göre doğru anlayış değildir. Fuarın en kısa zamanda duvarının yıkılmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi sadece propaganda yapıyor. Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız çalışmaların tamamı devam ediyor. Kesinlikle yerel yönetimlerde kentin projelerine engel olmayın. Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde ‘başkanları engellemeyin, projelere müdahale etmeyin’ uyarısı oldu. Biz daha önce dersimizi aldık” dedi.

ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ

AK Parti MKYK Üyesi İzmir Milletvekili Hamza Dağ, konuşmasında seçimleri analiz etti. Dağ, “Yerel seçimler önemli mesajlar veriyor. Biz, altı belediyeyi kazandık. Süreç içinde ölüp ölüp dirildiğimiz zamanda bu kadar belediye kazanmak önemli mesaj verdi. İzmir halkı ‘AK Partili belediye görmek istiyoruz’ diyor ama şimdilik altı tanesine şans verdi. 2004 yılında da bize şans verilmişti fakat değerlendiremedik. Milletimiz bize ‘sizin yanınızdayız’ diyerek bizim ‘İstiklal Mücadelesi’ olarak adlandırdığımız süreçte destek oldu.  Paralel yapı, vesayet odaklarına karşı mücadele edeceğiz” dedi.

ADAY OLAMAYACAKLAR

Kongrelerin önemine değinen Dağ, oluşacak kadroların partiyi genel seçimlere götüreceğini ifade etti. Dağ, “Hepimiz siyaset yapıyoruz. Mutlaka bir hedefimiz var. Bu dönem oluşacak teşkilat ne genel seçimlerde adaylığı, ne de 2019’a kadar bir kongre yapacak. Çok daha fedakar olunması gerekiyor. Genel seçimde CHP’ye oy vermeyenler yerel seçimlerde bir takım sebeplerden dolayı CHP’yi tercih etti. Bizim yüzde 34 olan oyumuzu 40’a çıkarmak zorunluluğumuz var. İnşallah kafa kafaya sonuç oluşturacağız” diye konuştu.

HALKA DOKUNUN

İzmir Milletvekili Rıfat Sait toplantıda, yerel yönetimlerde görev alanların halka gitmesi gerektiğini söyledi. Sait, “Mecliste muhalefet partileri bize ‘parmak çoğunluğu var, istediğinizi yapabilirsiniz’ diyorlar. Ama bu çoğunluk nasıl sağlandı bunu hiç sormadılar. AK Parti hiçbir zaman gökten zembille inmedi. Bundan önce İstanbul’da, Konya’da başarılar sağladı. 1990’lı yıllardaki başarı ardından Türkiye’ye yayıldı. Biz İzmir’deki seçimi kazanan belediyelere ‘ilk altılar’ diyoruz. Teşkilat bizim için çok önemlidir. Biz yerelde teşkilatlarımız ile seçimleri kazandık. Bana göre İzmir kazanılması istenen, arzulanan bir yer. Ben de çok istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız bize ‘İzmir başta olmak üzere seçimleri kazanmak istiyorsanız her yere gidin, insanlara dokunun’ dedi. Biz de öyle yapacağız. İnsanlar size inanırsa olur. Teşkilatlarımızda samimi insanlar olursa, inanırsak olur. Başarılı olacaklarına son derece eminim. Arkalarında olacağız. AK Parti İzmir’de önemli başarı kazanacak” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR LAF ÜRETİYOR

Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da yüklenen Sait, “Sürekli basın üzerinden AK Parti’yi eleştiren bir büyükşehir belediyesi var. 9 Eylül’de il başkanımız ‘biz kavga etmiyoruz’ diyerek mesaj verdi. Ancak halen Aziz Kocaoğlu’nda tartışma kültürü devam ediyor. İzmir’de bir çöp sorunu var. Artık çöp sorunu sorun değil kronik meseledir. Trafik projesi halen olmadı. Metroda hüsran oldu. TCDD ile birlikte İZBAN kuruldu. Hiçbir şeyi çözemiyorlar. Sürekli kavga ediyorlar. Onlara ‘biz kavga etmek istemiyoruz, çalışmak istiyoruz’ dedik. İzmir’de seçimleri Büyükşehir Belediyesi’nde CHP kazandı. Biz kavga etmek istemiyoruz. Hükümet kanadında üzerimize düşenleri yapalım. İzmir’deki trafiği, çöpü, fuar sorununu, teleferik meselesini çözmemiz gerekiyor. Belediye sadece basın üzerinden laf üretiyor. Yerel yönetimlerde mutlaka iş birliği yapacağız” diye konuştu.

KINIK’TA NİYE YOKTU?

Sait, “Birlikte hareket edelim” derken örnek verdi. Sait, “Milletvekili olarak Buca Belediyesi’nin Balkan Festivali’ne gittim. Orada CHP milletvekilleri de vardı. Bizler kol kola yürüdük. Ardından Kınık Belediyesi’nin kurtuluş günü vardı. Kınık’ta Aziz Kocaoğlu yoktu. Kınık İzmir’in farklı bir ilçesi mi? Sadece kenti kazandıkları ilçelere mi hizmet veriyorlar.  Biz hazırız” dedi.

YANLIŞIN KARŞISINDA, DOĞRUNUN YANINDAYIZ

Milletvekili Nesrin Ulema da, konuşmasında yerel yönetimlerde görev alanların yeni dönemde büyük başarılara imza atacaklarını söyledi. Ulema, “Bizim şiarımız ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’… Amacınız bu ülkenin insanını hizmet etmekse yapmanız gereken çok iş var. Yerel seçimleri geride bıraktık. Halk, maalesef Büyükşehir’in anahtarını CHP’li bir başkana bıraktı. Seçimden sonra duyuyoruz ki ‘İzmir çok şey kaybetti’ diyorlar. Biz iktidar partisinin milletvekilleri olarak yapılacak olan her türlü hizmette, çalışmada yanlarındayız. Biz geçmiş 10 yılı da çok iyi biliyoruz. Türkiye koşarken İzmir kaplumbağa hızı ile ilerliyor. Biz bunları söylerken ‘merkezi hükümet bize destek olmuyor, para göndermiyorlar’ dediler. 12 yıl boyunca AK Parti Hükümetlerinin kamuda İzmir’e yaptığı yatırım 26 milyar TL’dir.  Bundan sonra da devam edecek. Ardından ‘merkezi bütçeden hak ettiğimizi alamıyoruz’ dediler. Bakın Ocak 2014-Temmuz 2014 arasında İzmir’e 954 milyon TL aktarıldı. Ankara ise İzmir’den sadece 100 milyon TL fazla. Çıkıp ‘merkezi hükümet bizi engelliyor’ diyenlere karşı ilçelerde başkanlar, meclis üyeleri etkin olmalıdır. Her şeyden haberdar olacağız. Yanlış yaptıkları, bireysel ve menfaat olan çalışmaların karşısında olacağız. AK Parti teşkilatlarının bu güne kadarki en büyük başarısının sırrı kendi içindeki değerlendirmeyi sıkı tutmasıdır. İster muhalefet, ister iktidar olalım meclis üyelerinin birbiri ile sıkı ilişki içinde olmalıdır. Altı belediyemiz diğer 24 ilçe için de örnek olacaktır” diye konuştu.

BİZ ANKARA’DA BİZ BURADA

Milletvekili Mehmet Tekelioğlu da yaptığı konuşmada,  yerel seçimlerde belediyeleri kazanan başkanlara destek olunması gerektiğini söyledi. Tekelioğlu, “Biz Ankara’da siz de burada çalışacaksınız. AK Parti kongre takvimi başlıyor. İlçelerin ardından il kongresi yapılacak. AK Parti’nin ilçe kongreleri ile önemli yol alacağız. Türkiye’nin AK Parti anlayışına ihtiyacı uzun yıllar olacak. Buralara aday olanlar başkalarının zaaflarını öne çıkartarak değil kendi özelliklerini öne çıkarmalıdır. Parti teşkilatçılığı işlerinde en önemli görev ilçe ve il başkanlarına düşüyor.  Yaptıkları iş karşılık beklemeden fedakarlık içinde ilerliyor” dedi.

21 İLÇE HEDEFİ!

Toplantıda Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Çabuk da yaptığı konuşmada gelecek döneme ilişkin hedefi açıkladı. Çabuk hedefi açıklarken “21 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi’ni alacağız” dedi. Salonda bulunanlar Çabuk’un sözlerinin ardından birbirine bakarken İzmir’de bulunan 30 ilçenin tamamı için hedef konulmaması şaşkınlığa neden oldu. Çabuk, “Yeni dönemde çalışmalar yaparken teşkilatımızın her kademedeki toplantılara katılmasını sağlayacağız. En küçük bile olsa yanlış yapmaya tahammülümüz yok.  Her defasında yeni bir yaklaşım, yeni bir söylem ve yeni proje ile sizleri çok şaşırtacağız. AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde yapılanları görmek çok güzel, zevkli ve heyecanlı olacak” diye konuştu.

SIRADAN BİR SEÇİM DEĞİLDİR

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu da yaptığı konuşmada yerel seçimlerin önemine değindi. Uğurlu, “Bu toplantımızı 5 yıllık bir hasret döneminden sonra kazandığımız belediyenin ev sahipliğinde yapmak ayrı bir onur. Yerel seçimleri 2009 yılında kaybettiğimizde onun acısını iliklerimize kadar hissetmiştik. Son seçimlerde büyük zafer kazanarak önemli başarı elde ettik. Zor bir süreçten geçtik. Hem yerel seçimler, hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde zorluklar yaşadık. Yerel seçimlerde Cumhurbaşkanımızın ‘yeni Türkiye’ söylemi ile yola çıktık. Seçimlerde bunu perçinledik. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Filistin’e gideceğiz’ dedi. Bir anda Ortadoğu karıştı. Başta İsrail olmak üzere ‘gelmeyin’ dediler.  Ardından süreç Gezi olaylarını, 17 ve 25 Aralık sürecini tetikledi. Hiçbir AK Partili belediye başkanı, meclis üyesi için kuru kuruya yerel seçim mücadelesi değildi. Biz olaya hep İstiklal Mücadelesi olarak baktık. Genel başkanımıza diz çöktürmek istedikleri zamanda milletin iradesine tosladılar. Milleti arkasına aldığında sadece secdede diz çöküleceğini gösterdiler.  İzmir’de altı tane belediyemiz var. Beş yıl sonunda AK Parti’nin hizmet ve yerel çalışmalar ürettiğini görecek. Biz bu farkındalığı oluşturmak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi