Haber: Dilek Ayvalı

Tire’de 65 bin 554 seçmen 218 sandıkta oy kullandı. Tire İlçe merkezinde okullar, Gökçen Beldesi ve diğer kırsal mahallede kurulan sandıklarda seçmenin yaklaşık yüzde 87’si oy kullandı. Tireli seçmenlerin tercihlerine göre milletvekili seçimlerinde oyların 19 bin 413’ünü alan AK Parti birinci parti oldu. CHP 19 bin 168 oy aldı. Seçimlere ilk kez bu yıl katılan İYİ Parti 10 bin 558 oy alarak Tire’de üçüncü parti oldu. MHP’nin aldığı oy sayısı 4 bin 116 oldu. HDP ise 2 bin 247 oy aldı. Saadet Partisi 472 ve diğer partiler toplam 407 oyu paylaştılar.

 

SEÇİMİN GALİBİ MİLLETİMİZDİR

 

Seçimin ardından bir teşekkür konuşması yaparak sonucu yorumlayan AK Parti Tire İlçe Başkanı M. Selman İçelli, “24 Haziran seçiminin galibi demokrasi, milli iradedir ve milletimizin kendisidir. Türkiye tercihini, büyümekten, gelişmekten, kalkınmadan, yatırımdan, 2023 hedeflerinden 2053 ve 2071 vizyonlarından yana kullandı. Sandıkta halkımızın bize verdiği güçle, ülkemizi 2023 hedeflerine inşallah hep birlikte ulaştıracağız” dedi.

 

HEDEF 2019 YEREL SEÇİMİ

 

Tire’de Milletvekili seçimlerinde birinci parti olduklarını vurgulayan İçelli, “Halkımız sandıkta partimize bir mesaj verdi ve Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu ifade ettiler. Cumhurbaşkanımız bununla ilgili olarak ‘Önümüzdeki dönem, milletimizin karşısına tüm bu eksiklerimizi tamamlayarak çıkacağız’ ifadelerini kullandı. Biz de elimizden gelenin fazlasıyla gayret göstereceğiz. Tire’de halkımız bize belediyede iktidar olmamızı işaret etmiştir. Bu mesajı aldık. Şimdi önümüzdeki ilk hedef 2019’un Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerdir. Tire ve Tireliler iktidar partisinin belediyeciliği ile yönetilmeye ve hizmet edilmeye layıktır. Bunun içinde bugünden itibaren çalışmaya başlıyoruz” dedi.

 

TEŞEKKÜR

 

AK Parti Tire İlçe Başkanı İçelli konuşmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Tire’de seçim süresince bizleri yalnız bırakmayan Milletvekillerimize, milletvekili adaylarımıza, İl yöneticilerimize, Tire İlçe Koordinatörümüz Murat Acet’e ve Seçim Koordinasyon Başkanımız Mustafa Maltepe’ye, ilçe kongresinin hemen ardından alınan erken seçim kararı ile seçim çalışmalarına hızla giren ve çok gayret sarf eden AK Parti Tire Yönetim Kurulu Üyelerime, Kadın Kolları Başkanımız Mehri Nisa Ünalan ve gece demeden, gündüz demeden, kapı kapı, sokak sokak dolaşarak halkımıza ulaşan kadın kolları yönetim kuruluna, yine seçimden kısa bir zaman önce göreve başlayan Gençlik Kolları Başkanımız Turgut Gündem ve Yönetim Kurulu Üyesi gençlerimize, belediye meclis üyelerimize, MHP Tire İlçe Başkanı Bilal Kıvrak’a ve yönetim kurulu üyelerine, MHP Kadın Kolları Başkanı Sabriye Tarlı ve yönetim kurulu üyelerine, BBP Tire İlçe Başkanı Erkan Etçi ve yönetimine, Sivil Toplum Kuruluşu başkanları ve yöneticilerine, tüm oda başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerine, Okul Müdürlerimize, Muhtarlarımıza, basın mensuplarımıza, başta Ak Parti Tire Eski İlçe Başkanları ve tüm eski yöneticilerimiz olmak üzere tüm Ak Parti Ailesine ve çok değerli Tire halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi