HABER: DİLEK AYVALI
Başkan Çeltikcoğlu yayınladığı mesajda, çalışma hayatında kadının emeğini ucuz iş gücü olarak gören anlayışı kabul etmediklerini belirterek, “Ak Parti olarak kadına karşı ayrımcılığı red ediyoruz. Kadına şiddeti kınıyor ve lanetliyoruz. Partimizin en güçlü yanı ak kadınlardır, ak kadınların duruşudur ve verdikleri hizmetlerdir. Ak Parti hareketi başlarken kadınlarımız ön saftaydılar. Kadınlarımız bize her zaman güç verdi” dedi.
TİRE’DE 7 BİN KADIN ÜYE
Başkan Çeltikcoğlu, üye sayısı 14 bini aşan AK Parti Tire İlçe Teşkilatı’nın yaklaşık 7 bin üyesinin kadınlardan oluştuğunu, bunun bir gurur tablosu olduğunu söyleyerek, “Güçlü Türkiye'de Türk kadınının başımızın tacı olan annelerimiz olduklarını özellikle belirtmek istiyorum” dedi.
Çeltikcoğlu, kadınların yol arkadaşı, dava arkadaşı, işveren, çalışan, belediye başkanı olduğunun altını çizerek, kadının hayatın her alanında yerini başarıyla aldığını kaydetti.
DEV ŞİRKETLERİ KADINLAR YÖNETİYOR
AK Parti iktidarı ile kadınların çok daha etkili hale geldiğini belirten Başkan Çeltikcoğlu, “geçtiğimiz gün Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım bazı rakamları açıkladılar. Bugün Türkiye genelinde 40 belediye başkanımız kadın. Devlet dairelerinde çalışanların yüzde 40'ı kadın. Hakim ve savcıların üçte biri kadın. Araştırma görevlileri, üniversite hocalarının yarısı kadınlardan oluşuyor. Öğretmenlerimizin yüzde 65'i kadınlarımızdan oluşuyor. Geleceğimiz gençlerimizi, kadınlarımız hayata hazırlıyor. Şu anda Türkiye'de dev şirketlerin birçoğunu kadınlar yönetiyor. AK Parti iktidarında okullaşma oranı yüzde 42'den yüzde 99'a çıktı. Üniversiteye giden kızlarımızın oranı yüzde 12'den yüzde 44'e çıktı. Üniversiteye giden kızlarımızın sayısı erkek öğrencilerden daha fazla” dedi.
Çeltikcoğlu mesajını şöyle tamamladı, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, saygıdeğer Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum.”
Editör: Haber Merkezi