AK Parti Tire İlçe Kongresi Tire Seha Gidel Kültür Salonu’nda yapıldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı kongrede, AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, İzmir İl Başkan Yardımcıları Mahmut Badem ve Atilla Kaya, Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz ve Tire Belediyesi eski Başkanı Sıtkı İçelli de yer aldı. Kongrede İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu 298, diğer aday Veysel Sağlam ise 21 oy aldı. Çeltikcoğlu teşkilatın güvenini kazanarak, başkanlığa devam etti.
İlginin yüksek olduğu gözlenen kongrede AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya divan başkanlığına seçilirken, divan başkan yardımcılığına AK Parti Tire eski İlçe Başkanı Erdoğan Güngör, divan üyeliklerine ise Tire Esnaf Odası Başkanı Ümit Ünalmış, AK Parti İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Refik Konur ve AK Parti Tire Kadın Kolları Başkanı Sacide Ebeoğlu seçildi.
MAHMUT BADEM, “KONGRELERİMİZDE 2014 YEREL SEÇİMLERİN KADROLARINI HAZIRLIYORUZ”
Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem, 2001 yılında kurulan AK Parti’nin bugüne kadar 7 kez halk karşısına çıktığını ve her defasında bir öncekine göre oylarını artırarak büyük bir başarıya imza attığını ifade ederek, “İzmir’de 2 bakan, 9 AK Partili milletvekili ile birlikte İzmir’in kalkınması ve gelişimi için hazırladığımız 35 projenin halka anlatılması için çalışıyoruz. Bugüne gelindiğinde ise AK Parti 15 gündür ülke genelinde kongrelerini yapıyor. Kongrelerimizde hep sevgi ve barış içinde biraraya gelen insanlarla dolu salonlar görüyoruz. Bu AK Parti olarak en büyük başarımızdır. Partimiz aynı zamanda bu kongreler ile 2014 yerel seçimleri için kadrolarını da hazırlamış oluyor. Umuyorum ki, Tire ilçe kongresinden de partimiz güçlenerek çıkacak ve 2014 yerel seçimlerinde Tire’nin her yerine AK Parti bayrağını dikecektir. İlçe kongremizin sevgi, saygı ve barış içinde geçmesini varsa küskün partililerimizin da aramızdaki yerlerini almasını diliyorum” dedi.
ÖMER CİHAT AKAY TİRE’YE TELEFONLA BAĞLANDI
Daha sonra kongre salonuna telefonla bağlanan İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Tire’nin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu vurgulayarak, “Tire’de AK Parti’ye gönül veren insanlarımız, son genel seçimlerden partimizin alnının ak olarak çıkmasını sağlamıştır. Kongremizin hayırlı olmasını diliyor. Hep birlikte 2014 yerel seçimlerine hazırlanmak için bu kongreden daha güçlü bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum” dedi.
ERDAL KALKAN, “BATI TOPLUMLARINDAN DAHA MODERN BİR ANYASA YAPACAĞIZ”
AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan ise, İzmir’in milletvekili olmaktan her zaman büyük bir onur duyduğunu söyleyerek, “Kurulduğumuz günden bu yana adalet ve kalkınmadan bahsettik. O halde yaşadığımız tüm sorunlara adaletle bakmalıyız. Kalkınma alanında partimizin 2001’den bu yana neler yaptığını biliyoruz. Hiç kimse halkın iradesinin üstünde olmaya çalışmamalıdır. Bu nedenle halkımızdan aldığımız yetki ve özgüven ile adalet ve kalkınma konusunda çalışmalarımızı ara vermeksizin sürdüreceğiz. Allah’ın izniyle üçüncü dönemimizde halkımızın verdiği güçle batı toplumlarından daha modern bir anayasa yaparak halkımızın daha demokratik bir ülkede yaşamasını sağlayacağız” dedi.
 
Türkiye’nin önünde iki temel sorunun bulunduğunu hatırlatan Kalkan, “Bunlardan biri Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde yaşanan terör sorunu diğeri ise istihdam sorunumuzdur. Terör konusunda hükümetimiz ciddi hazırlıklar yapmış durumda. Bu ülkenin ne yapılırsa yapılsın bölünmeyeceğini bilmemiz gerekiyor. Sabırlı olmamız gerekiyor. O bölgedeki istihdam sorunu da terör sorununu çözdüğümüzde kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Güzel günler göreceğimize inanıyorum. Durmak yok yola devam” şeklinde konuştu.
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine AK Parti kongrelerinde şimdiye dek görev yapmış tüm başkanlara verilen plaketi AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu’na veren Erdal Kalkan, “her iki adayımıza da başarılar diliyorum” dedi.
MEHMET ÇELTİKCOĞLU, “EN BÜYÜK HEDEFİMİZ 2014’DE AK PARTİ’Yİ YENİDEN İKTİDARA TAŞIMAK”
Kongrede aday konuşmaları kapsamında kürsüye gelen ilçe başkan adayı Veysel Sağlam, AK Parti’yi daha iyi yerlere taşımak için aday olduğunu söyleyerek, “Partimizin milletvekilleri ve yöneticileri ile birlikte halkın içerisine girmesi ve parti tabanımıza daha yakın durması gerekiyor. Türkiye’de iktidar olan partimiz Tire’de maalesef muhalefet konumundadır. Partimizin bir an önce Tire’de de iktidara gelmesi için çalışacağız” dedi.
Yeniden ilçe başkan adayı olan Mehmet Çeltikcoğlu da delegelerden bir dönem daha görev beklediğini belirttiği konuşmasında, “İki yıldır onur duyarak yürütmüş olduğum ilçe başkanlığı görevim süresince bu göreve layık olmaya çalıştım. Şahsi işlerimizi bir kenara bırakıp yönetim kurulu üyelerim ve tüm birimlerimizle birlikte AK Partimizi Tire’de en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Görev süremizde hizmet anlayışından hiç sapmadık. Hiçbir zaman, halktan aldığımız emanete ihanet etmedik. Görev süremiz içerisinde yapılan biri referandum diğeri genel seçimler olmak üzere de AK Partimizi Tire’de ve İzmir’de iktidar yapmak için çok çabaladık. Sizlerin de desteği ve çalışmasıyla 2011 genel seçimlerinde partimizi Tire’de 1. parti yapmayı başardık. Şimdi ki hedefimiz bu göstermiş olduğumuz çabayı ve birlik beraberliği aynı şekilde 2014 yerel seçimlerine taşıyarak Tire’de AK Parti bayrağını en üste çıkarmaktır. Teşkilatımızın bu zafere inancı ve desteğinin tam olduğunun bilincindeyiz” dedi.
Tire’ye hizmet getirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Çeltikcoğlu, “Tüm bu hizmetlerin Tire’ye kazandırılması için çalışırken tabii ki yalnız değildik. Başta Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ulaştırma Bakanımız sayın Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Ertuğrul Günay, İl Başkanımız sayın Ömer Cihat Akay, tüm İzmir milletvekillerimiz ve bizlerin projelerine sahip çıkan tüm AK Parti ailesine sonsuz teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyorum. Delegelerimizin çok kıymetli destekleri ile şahsım ve arkadaşlarım ile bir dönem daha görev yapmak üzere yetki istiyoruz. 2014 yerel seçimlerinde sizlerin de desteği ve çalışmalarıyla AK Partimizi Tire’de birinci parti yapmaya, Tire’yi tekrar ak hizmetlerle kavuşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından 400 delegeden 327’sinin oy kullandığı seçimlerde, iki oy geçersiz sayılırken,  adaylardan Veysel Sağlam 21 oy aldı. Mehmet Çeltikcoğlu ise geçerli oyların 298’ini alarak yeniden AK Parti ilçe başkanı seçildi.
Mehmet Çeltikcoğlu, başkanlığındaki AK Parti ilçe yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
Alaattin Aktaş, Ali Taykut, Arif Yılmaz, Fatoş Banu Yıldırır Şen, Gıyasettin Ulukaya, Halil Gencoğlu, H. Hüseyin Akçay, İbrahim Elibol, İbrahim Şentürk, İbrahim Göksu, İbrahim Bitek, İkram Hayali, İsmail Tapkın, İlkay Ödemiş, Kamil Yaldız, Levent Yatkın, Mehmet Özdaş, Mehmet Tekelioğlu, Mehmet Keskin, Nergiz Özçelik, Ömer Kaya, Selman İçelli, Veli Kapuluoğlu ve Yavuz Keseli.
İl delegeliğine ise, Mehmet Çeltikcoğlu, Ali Atik, Refik Konur, Halil Gencoğlu, Kamil Yaldız, Fikret Görceğiz, Erdoğan Güngör, Sacide Ebeoğlu, Mustafa Pehlivan, Halil İbişoğlu, Hüseyin Önkan, Ahmet Kadıoğlu, Ümit Ünalmış, Bahattin Titiz ve M.Lütfü Pazaroğlu seçildiler.
Muhabir: Haber Merkezi