NAZİF HARUPÇU / ENGİN ŞAHİN

Yerel seçimler öncesi Ak Parti’de ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından Kiraz ilçesinde Belediye Başkan adayı olan Veteriner Hekim Erol Çomak ve Kiraz ilçe teşkilatı tarafından Birlik, Beraberlik ve Dayanışma yemeği düzenlendi.

Öğretmen evinde düzenlenen dayanışma gününe, Ak parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz, Teşkilat Başkanı Özcan Kaymak, Kiraz Ak parti Belediye başkan aday adayları M. Emin Avşar ve İsmail Hancı, Ödemiş ilçe Başkanı Ali Hadim, Kiraz eski Belediye Başkanı Yaşar Sarı, DP ilçe Başkanı M. Emin Akkaya, Ferit Gökçe ve Muhlis Özmen, Köy muhtarları ve partililer katıldı.

BAYINDIR VE KAYMAKÇI’YI GÖRÜYORSUNUZ

Burada açılış konuşmasını Belediye Başkan Adayı Erol Çomak yaptı.

Erol Çomak yaptığı konuşmasında, “Kiraz’da Ak Parti teşkilatı olarak belediyeyi kazanacağız inşallah. Bu hedefle yola çıktık. En güzel hizmetleri sizlerin huzuruna getireceğiz. Kiraz’da ilçe ve köylerde herkes, belediyecilik hizmetlerinin en iyi şekilde Ak Parti tarafından daha iyi yapılacağını ifade ediyor. Bizlerde bu azim ve gayretle, çok çalışacağız. Her gün, gece gündüz demeden sizlerin huzuruna gelip kapı kapı dolaşacağız. Ak belediyeciliğin olduğu Bayındır ve Kaymakçı’yı görüyorsunuz. Biz de Kiraz’da Ak belediyeciliği getirip bu hizmetleri sizlere sunacağız” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay şunları söyledi, “Bildiğiniz gibi 30 Mart’ta Türkiye seçime gidiyor. 30 Mart’ta yapılacak bu seçimin özelliği, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ön hazırlığıdır. Ama Türkiye’de belli başlı seçimler unutulmaz. Ve çok önemlidir. Yaşı büyük olanlar hatırlarlar, 1946 seçimleri açık oy ve gizli tasnifle yapılmıştır. Bu oylama sonucu Demokrat parti seçilmesine karşın iktidara getirilmedi. 1950 seçimleri çok partili hayata geçişin noktasıdır.

Bu seçim demokrat partinin iktidara geldiği seçimdir ve bunu hatırlarız.

1980 ihtilalinden sonra Rahmetli Özal’ın iktidara geldiği ve o günkü askeri yönetimin işaret ettiği bir parti yerine 1983 seçimlerinde rahmetli Turgut Özal tek başına iktidara geldi. Birde 1999-2000’li yıllarda ve Türkiye uçurumun kenarına gelmişken, erken seçim kararı alınarak, 3 Kasım 2002 seçimlerini herkes hatırlar. Ve Ak partinin iktidara geldiği ve 3 dönemdir ülkeyi yöneten bir parti olarak hizmetlerine devam etmektedir” dedi.

Bir diğer önemli seçimin de 30 mart seçimleri olduğuna dikkat çeken Akay, “Niçin önemli bir seçim, Çünkü her Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ülkede kaos ortamı yaşatılmak istenmekte, Ve Cumhuriyet tarihinde Bu uygulama sadece bizim dönemde yapıldı. 27 Nisan e-muhtırası ile bazı siyasi partiler tehdit edilerek meclise sokulmamış ve Cumhur Başkanı olarak Abdullah Gül gösterildiği zaman sırf seçilmesin diye 367 şartı getirdiler. Başbakanımız ne yaptı, Erken seçime gidiyoruz dedi. Yeniden tekrar Tek başına iktidara geldi Ak parti ve Cumhurbaşkanımızı seçtik. Ardından referandum yapıldı. Türkiye’de artık Cumhurbaşkanını halk seçecek. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanını halk seçecek. Bu Cumhurbaşkanlığı seçimini halka yaptırmamak için Türkiye’de değişik oyunlar oynanıyor. 14 Mayıs’ta 23,5 milyar dolarlık borcu sıfırladık. Şimdi IMF’ye borç verir hale geldik.  Mayıs ayı sonunda gezi ve taksim olaylarını çıkardılar. Amaç burada 3 tane ağaç değil. Türkiye’nin güçlenmesi, Üçüncü Hava limanı, Üçüncü köprü, kanal İstanbul, Nükleer santral bunları rahatsız etti. Bunları aşınca önce 17 Aralık ve ardından 25 Aralıkta yargı darbesi ile karşımıza çıktılar. Allah fırsat vermedi” dedi.

BİZE AYRILIK DEĞİL, KARDEŞLİK YARAŞIR

30 Mart seçimlerinin birlik ve beraberlik seçimleri olacağını vurgulayan akay, “Onun için 30 Mart seçimleri çok önemli. Siyasi düşünceniz ne olursa olsun, Türkiye’nin İstiklali ve istikrarı için, Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde durması ve bağımsızlığı için bu seçimde herkesin yekvücut olması lazım. Aday adayı arkadaşımız az önce konuşma yaptı. Bu tavrı bir başka siyasi partide göremezsiniz. Ak parti vizyonunda arkadan konuşma, aleyhinde konuşma yoktur. Neden yoktur, Sonuçta bir tane Başbakan seçeceğiz. Aday olarak belirlenen arkadaşın adının altında Başbakanımızın imzası var. Erol Bey Başbakanımızın ataması ile Belediye Başkanı olmuştur. Diğer aday kardeşlerimizde Allah razı olsun destek verecekler çalışmalara. Hatırlarsanız, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız ve Bülent Arınç bey toplantı yapıyorlar. Aralarında Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olsun, Abdullah Gül beyde Başbakanımız olsun diyor. Daha sonra grup toplantısında Başbakanımız Cumhurbaşkanı adayımız kardeşim Abdullah Gül’dür diyor. İstese kendisini O gün Cumhurbaşkanı adayı ilan ederdi.  İşte biz böyle bir partinin mensuplarıyız. Sizlerde Kiraz’da birlik ve beraberliğinizi bozmadığınız sürece, seçimi alırsınız. Siz kimseyle kavga etmeyin. 11 yılda Ak Parti iktidarının yaptığı hizmetleri anlatın, kendi projelerinizi anlatın. İlaç ve hastane kuyrukları ve yaşanan sıkıntılardan bugünlere nasıl geldik onları anlatın. Neden SSK Genel Müdürü, Pardon CHP genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu eczanelere para ödemiyordu da ondan.  Bugün de yaşadıklarımız yine ülkede kaos ortamının oluşmasıdır. Bu oyunlara gelmeyeceğiz” dedi.

DEVEYE SORMUŞLAR NEDEN BOYNUN EĞRİ DİYE, ODA NEREM DOĞRU Kİ DEMİŞ

Akay konuşmasını şu şekilde tamamladı, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu demiş ki, Bu seçimde namussuzlara oy vermeyin diyor. Namuslulara oy verin. Anadolu’da tabir var deveye neden boynun eğri diye sormuşlar, o da demiş ki nerem doğru. 397 yıl yolsuzlukla yargılanan bir insan kalkıyor bu lafı söylüyor. Bu iktidar kadar tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan bir parti var mı? Kimseyi suçlamayacağız. Neden yolsuzluk yaptın da 397 yılla yargılanıyorsun demeyeceğiz. 300 milyar parayı neden CHP’ye aktardın diye sormayacağız. Mandalinaların arkasında ne var diye sormayacağız. Onların hesabını mahkemede verecek. Bize sadece düşen görev, Ak partinin 11 yılda yaptığı icraatları anlatmak olacak.”

Editör: Haber Merkezi