HABER: DİLEK AYVALI

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Tire Park AVM’de düzenlenen kahvaltıda AK Parti Tire İlçe Teşkilatı ve mahalle başkanları ile bir araya geldi.

Programda ilk olarak konuşan AK Parti Tire İlçe Başkanı M. Selman İçelli, Milletvekili Nasır’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek, “Hepinizin bildiği üzere yerel seçim yaklaşıyor. Hep birlikte yapacağımız güzel çalışmalarla AK Belediyecilik ile Tirelileri buluşturacağız. Böyle bir başlangıç yaptığı için de sayın vekilimize teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçiminin ardından AK Parti Tire teşkilatı ile ilk kez bir araya geldiğini ve samimi bir ortam olması için de kahvaltıda bir arada bulunduklarını kaydetti. Milletvekili Nasır, “Bu toplantıdaki amacım sizlerle sohbet havasında birlikte olmak. Bu yüzden böyle bir toplantı düzenledik. Sizlerle hemhal olalım, mahalle başkanlarımızın sorunlarını alalım, milletvekili olarak benden bir isteğiniz var ise sohbet ederek konuşalım istedim” dedi.

Erdoğan'ın Hızlı Hareketi İle Ekononomik Saldırı Püskürtüldü  

Milletvekili Nasır, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçiminden sonra Bizans’tan bugüne kadar olan emperyalist güçlerin, siyonist güçlerin hareketlerine devam ettiğine dikkat çekerek, “Bildiğiniz gibi 8 ile 13 Ağustos arası yine 80 darbesi gibi 60 ihtilali gibi 28 Şubat gibi 17-25 Aralık gibi 15 Temmuz gibi farklı bir şekle bürünerek ekonomik bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. Allaha şükür hatırlayın 24 Haziranda Başkanlık Sisteminin önemini belirtirken güçlü hükümet güçlü meclis diye ifade edip diyerek bunu bütün Türkiye’ye anlatmaya çalışmıştık. Eğer parlamenter sistem olsaydı bizim jenerasyon iyi bilir bu çıkan meclis tablosu ile Hükümet koalisyonlara gidecekti ve 8 ile 13 Ağustos’ta uğramış olduğumuz o ekonomik saldırıda daha hükümet kurulamamış belki milletvekili transferleri ile millet uğraşırken ülke çöküntüye gidecekti. Büyük bir darbeye maruz kalacaktık. Allaha şükür Güçlü hükümet yapısı ile yürütmede güçlü olmamız nedeni ile Allah bu milletin, ümmeti Muhammedîn, İslam âleminin ve mazlum milletlerin başından eksik etmesin, başkanımız, başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hızlı hareketi ile 8-13 Ağustos arası yapılan ekonomik saldırı püskürtüldü ve tersine gitmeye başladı” şeklinde konuştu.

Yakuter, “En Büyük Sorunumuz Yem Fiyatlarına Gelen Zam"

Mahalle başkanlarının sorunları iletmesinin yanı sıra AK Partili Belediye Başkan Aday Adayları da sorunların takipçisiydi. İlk olarak Sadrettin Yakuter söz aldı ve Milletvekili Necip Nasır’a şunları ifade etti, “Tire’deki yerel bazda bizim buradaki geçim kaynağımız hayvancılık. Burada da geçimini sağlayan pek çok arkadaşımız var. En büyük sorunumuz yem fiyatlarına gelen zam. Bu zamlara genelde bir şey yapabilirsek çok iyi olacak. Bizi sürekli bu konuda eleştiriyorlar. Doların gerilemesine rağmen bu gerilemenin fiyatlara yansımaması üreticimizi zorluyor.”

Fatoş Banu Yıldırır Şen, “En Çok Su Sorunun Yaşandığı Yer Doyranlı Köyü"

Daha sonra konuşan AK Parti Tire Belediye Meclis Üyesi Başkan Aday Adayı Fatoş Banu Yıldırır Şen neden aday adayı olduğunu da belirterek, “Bu dönemde bir anlamda vefa borcumu ödemek için belediye başkanı aday adayı oldum. Ani bir karar aldım. Önceden planlanan stratejik bir plan değildi. Ben Tire’nin Doyranlı Köyündenim. Bu bölgede, en çok su sorununun yaşandığı yer Doyranlı Köyü. Çünkü Doyranlı Köyünün zemin yapısı su birikmesine müsait değil. Bizzat devlet su işlerine gidip müdürümüzle görüştük ve bununla ilgili proje hazırlanmasını istedik. Benim atalarım Yörük. Doyranlı Köyüne gelme sebepleri burada küçükbaş hayvancılık yapmakmış. Daha sonra bizim ecdadımız ovalara inip yer altı suyunu kullandıkça su tükenmiş ve yer altı toprak yapısı nedeniyle su biriktiremiyor. Benim köyüm bu sulama sorunu nedeniyle en çok beyin göçünün yaşandığı yer. Çok iyi yerlere gelen akrabalarımız var. Öte yandan Devlet Su İşlerindeki Teknik ekip kışın yağan yağmur sularını biriktirmek üzere havuz sistemleri yapmayı planlamış. Proje tamamlanmış. DSİ’den gelen cevap ‘Ekonomik yetersizlikten dolayı projeyi hayata geçiremiyoruz’. İl müdürlerimiz elinden geleni yapıyorlar. 21. Yüzyılda yaşıyoruz. Bu problemleri çözmek imkânsız değil. Allah’ın kerem ve lütfu ile bunları çözeceğiz. Bu ülke çok zor günlerden geçiyor. Biz bir darbe ve bir ekonomik kriz yaşadık. Bunları da atlatacağız” dedi.

Kaymakamı Ve Odaları Ziyaret Etti

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın konuşmasının ardından mahalle başkanları sorunlarını aktardılar. Toplantının ardından AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Delikanlı’yı makamlarında ziyaret etti.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın teşrifleri ile gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Tire İlçe Başkanı M. Selman İçelli ve eşi Gülin İçelli, Kadın Kolları Başkanı Mehri Nisa Ünalan, Gençlik Kolları Başkanı Turgut Gündem, Tire Belediyesi Meclis Üyeleri Mustafa Maltepe, İsmail Tapkın, , Sacide Ebeoğlu, Ali Ayyıldız, AK Parti Tire Belediye Başkan Aday Adayları Fatoş Banu Yıldırır Şen ve Sadrettin Yakuter ile yönetim kurulu üyeleri ve mahalle başkanları katıldı.

Editör: Haber Merkezi