Haber: Nazif HARUPÇU


Ak parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın katıldığı iftar yemeğine ayrıca, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Ak Parti Bayındır İlçe Başkanı Necdet Yılmaz, Kiraz İlçe Teşkilat Başkanı Özcan Kaymak, Süt Birliği Başkanı Mustafa Akdeniz, Ziraat Odası Başkanı Mümtaz Almışlar, Bayındır Süs-bir Başkanı Mehmet Çıplaklı, Ak Parti Bayındır Koordinatörü Remzi Dinç, İl genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Kadın ve gençlik kolları üyeleri ile partililer katıldı.

İlçe Başkanı Necdet Yılmaz yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Komşusu aç yatarken kendisi tok yatan bizden değildir” sözünü ifade eden peygamber efendimizin hayatını biz örnek aldık ve çalışmalarımızı da buna göre yapıyoruz. Ekmeğimiz, suyumuz, huzurumuz var. Bugün Ramazan ayında bazı Müslüman ülkelerde yaşanan katliamlar ve silahların gölgesinde oruç tutup iftarını açamayan kardeşlerimiz bulunmakta. Onlar içinde bugün bu zulümden kurtulmaları için dua edeceğiz.”

Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Milletvekili Dağ’ın Bayındıra 30 defadan fazla geldiğini belirterek her geldiğinde sorunları ele alıp değerlendirdiğini belirtti. Kertiş, “Vekilimiz her zaman yanımızda kendisine buradan teşekkür ediyorum. Bayındır’ın değişiminin öncülüğünde bize hep destek verdi. Yerel seçimler öncesi dargınlık ve kırgınlıkları bir kenara bırakıp, Bayındır için herkes seferber olmalı. Bayındır için el ele tutuşarak bugün burada olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğiz. Partiye gönül vermiş ve vefat etmiş insanlarımıza rahmet, partimiz için koşturan değerli hemşerilerimize de sıhhat diliyorum.“

“ÜLKEMİZ ULUSLAR ARASI ORGANİZASYONLA, MISIR VE BREZİLYA’YA BENZETİLMEK İSTENDİ”

İzmir Milletvekili Hamza Dağ da iftar yemeğinde bir konuşma yaptı. Dağ, “Birçok aydan hayırlı olduğu belirtilen Ramazan ayı bizler için çok önemli bir ay. İçinde Kadir gecesini barındıran Ramazanı şerifte burada hepimiz buluştuk ve nasiplendik. Bunlar birlik ve beraberliği güçlendiren önemli unsurlardır. Bayındır ilçemizde, belediyemiz de var. Daha güçlü şekilde diğer ilçelerde de inşallah bu ramazanları gelecek yıl hep birlikte kutlarız umarım. Ülkemiz kritik bir süreçten geçti ve çok önemli Uluslar arası organizasyonla karşı karşıya geldi ve bunu ötelemenin fırsatını yaşıyoruz. Seçimler yaklaştıkça bu tür organizasyonları tertipleyecekler ve buna hazırlıklıyız. Çözüm süreci şimdi başlamadı. 1923 yılından beri devam eden bir sorun. Bunu 30 yılla bahsedemeyiz. Kurtuluş savaşında 10.485 insanımız şehit olurken, 30 yılda 11.485 insanımız, askerimiz ve polisimiz şehit oldu. Teröristlerle bu sayı 40 bini geçti. Bunu geçmişteki isyanlara taşırsak bu sayı daha da yukarı çıkar. 7 aydır şehit haberleri gelmiyor ve bu bazılarını rahatsız da etti. Ekonomik olarak büyüyen ülkemize birileri devreye girerek etkilemek istediler ama alınan hızlı tedbirlerle bunu bertaraf ettik. Mısır ve Brezilya bunu başaramadı. Bu oynanan oyunların farkındayız ve tedbirlerimizi de alıyoruz. Bizden duanızı esirgemeyin ve gücünüzü bozmayın. Bu meseleden dolayı da şehit ve gazilerimizi unutmadık” şeklinde konuştu.

“GÜÇLÜ TÜRKİYE’DEN RAHATSIZLIK VAR”

Milletvekili Hamza Dağ, muhalefetin 2011 yılından beri halkla ilgili sıkıntıları parlamentoya taşımadığını vurgulayarak, “2 yılda CHP’li vekillerin tek gündemleri vardı, Ergenekon ve Balyoz davaları. Bugüne kadar yaşlıların ve ihtiyaç sahibi insanların sorunlarını meclise taşımadılar. Bunu ikiden üçe çıkarın diyen olmadı. Torba kanunuyla Şehit yakınlarından 2 kişiye istihdam sağlanacak, elektrik başta olmak üzere zorunlu kullanımlar, ulaşım, su gibi birçok ihtiyaçlarını da yüzde 30 indirimle faydalanacaklar. Çözüm sürecinde muktesatı bozmayacağız dedik. Şimdi de Gezinin avukatlığını yapıyorlar. Onun için iktidar boşluğu olmadığına göre, Muhalefette boşluk var. İktidara gelemeyeceklerini bildikleri için de İzmir’de eylemlerde yakılan binalar ve araçlarla demokratik tepkiyi gösterme yerine vandelize yapıyorlar” dedi.

MUHTARLARA MÜJDE, MAAŞLARA ZAM

Muhtarlara müjdeli haberler veren Dağ, “2014 yılbaşından itibaren muhtar maaşları 870 lira olacak. Bayındır ilçemizin kredi yurtlar projesi hazır. 28 Ağustos’ta 300 kişilik öğrenci yurdu ihalesine çıkılıyor. Ergenli barajını da takip ediyoruz. 2013 yılı ek yatırım programına eksiklikleri tekrar gözden geçirilerek bunu Bayındır ilçemize kazandıracağız. Kalkınma bakanlığı da ergenli barajını Bayındır ilçemize kazandıracak. Duble yolumuzda kısalıyor ve yol bittiğinde Bayındır-İzmir arası 25 dakikaya inecek. Bayındır-İzmir iç içe geçecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi