NAZİF HARUPÇU

Ak Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı tarafından Ödemiş’te bulunan birlik ve kooperatiflere Zeytinlik Gölland tesislerinde kahvaltı verildi.

 Burada düzenlenen kahvaltıya Ak Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül,

Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, Ak Parti Ödemiş Belediye Başkan adayı Mahmut Badem, belediye meclis üyesi adayları, birlik başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, kooperatif başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

İzmir Milletvekili Aydın Şengül burada yaptığı konuşmada şunları söyledi,

“Ülkemizde ne zaman barışı ve huzuru yakalamaya çalışmaya başladığımızda hep huzursuzluklar çıkartıldı. İstikrarı yakaladık ve ülke hızlı bir şekilde kalkınmaya başladı. 11 yıldır istikrarı yakaladık. Ne zaman tek parti dönemi olduysa büyüme gelişme yakaladık.

Menderes dönemi, Özal dönemi, ardından koalisyonlarda sıkıntılar ve 10 yılda bir darbe dönemleri yaşadık. Şimdi istikrarı yakaladık ve kendi içimizde büyümeye başladığımız dönem ve bize de vurmaya başladılar.

Siyasette iyi yapabildiğiniz şeyler vardır ve yapmak istediğiniz ve yapamadığınız şeyler vardır. Olayı genele bakmak lazım. Başbakanımız dik duran bir kişi. Birilerini rahatsız etti ve hedefler uzun verilmeye başlandı ve Türkiye’yi susturmamız lazım. Burası en önemli merkez olur diye korkmaya başladılar. Şimdi de yıpratma çalışmaları başlatıldı.

Önümüzdeki toz bulutları dağılmaya başladı. Ben de çiftçi çocuğuyum.

Çalıştık ve çabaladık ve bugünlere kolay gelmedik. Hedefimiz insanlara iyi hizmet etmek. Ülkemize dair hayallerimiz var. 2023 hedefleri ile Türkiye önemli konuma gelecek. Türkiye kalkınmayı İzmir’le ve Ödemiş’in de katkısı ile sağlayacak. Hiçbir ilçemize ne haliniz varsa görün diyemem. Ödemiş Tarımla geçinen bir bölge. Yıllar önce atıl olan organize sanayi var. İşsizlik sorun. Tarımsal sanayiye geçmek zorundayız. Her ilin içinde organizelerde kısmi derecelendirme yapacağız. Tarım ve hayvancılığı destekleyecek tesislerle istihdam sağlanacak. Bizim her ilçe, mahalle ile ilgili projelerimiz var. Binali Bey İzmir için projeleri hazırlarken, bundan 1,5 yıl önce 150 kişilik ekiple içinde her branşta mühendislerin olduğu ve fizibiliteleri, ekonomik karlılığı konularında uzman ekiplerle hazırlandı. Yoksa seçimlere 1,5 ay kala ben 1414 proje hazırlayayım ve halkın önüne çıkalım düşüncesi ile yapılmadı. Bu projelerin hepsinin alt yapısı, finansmanı ve tüm proje detayları hazırlanıp ortaya öyle çıkıldı. 350 milyar lira Türkiye’de yatırım yapmış ve 11 yıl bakanlık yapmış olan Sayın Binali Yıldırım Bey bu projeler içinde 50 milyar lira kaynak sağlayarak ortaya öyle çıkmıştır.

Yoksa ben İzmirlilere 1414 proje diyeyim tutarsa tutar mantığı ile hareket eden birisi. Kendisi proje adamıdır. İzmir’de Kocaoğlu 2004 seçim vaadine bakın, Yıl 2014 bir iki tane değişiklik dışında projesi yok.

Bunların çiftçiyle, köylüyle derdi yok. Diyor ki ben hizmet etsem de etmesem de bana oy verecekler. İzmir’in hassasiyetleri var, Bayrak deriz,

Vatan deriz, Cumhuriyet deriz, Atatürk deriz, yaşam tarzı deriz ve oturup oyları gene alırım diyor. Bayraksa uğrunda hepimizin atası canını verdi,

Bu ülkeye, Cumhuriyete daha uzun yaşaması için mücadele ederim.

Ben kuru kuru 10. Yıl marşı değil, Cumhuriyeti Duble yollarla, Hızlı trenlerle, hava yollarıyla, üretim artışları ile ülkeyi 100. Yıla taşıyarak okurum. Öyle sizin gibi kuru kuru laflarla değil. Enerjimiz olduğu sürece dik durmaya devam edeceğiz. Başkan adayımız Mahmut Badem göreve geldiğinde ne söz verdiysen, senin verdiğiniz söz bizim namusuzdur. Ne söz verdiysek, ne açıkladıysak mutlaka gerçekleşecek ”dedi.

 

Belediye Başkan adayı Mahmut Badem daha sonra projelerini kahvaltıya katılan misafirlere anlattı. İlçe Başkanı Ali Hadim’de konuşmasında, “Patates ve süt konusunda ücret düşüklüğü konusunda yaptığımız girişimler sonucu fiyatlar yükseldi. Sayın Binali Yıldırım beyle görüştük ve diğer ilgili bakanlarla görüştü ve patatesin önü açıldı. Sütte de öyle. 90 tane projemiz var. Ödemiş çıkmaz sokak olmaktan kurtulacak, esnafımızın yüzü gülecek. İşte Üniversite” dedi.

Editör: Haber Merkezi