Haber: Dilek Acar Özdemir

Öncelikli düşüncelerinin Ödemiş halkının yararına hizmet etmek olduğunu belirten İlçe Başkanı Delibalta, “Ak Parti olarak belediye meclis üyelerimiz ile birlikte ilk meclis toplantısında Ödemiş halkının yararına olacak olan Tarım Komisyonu önerisini sunduk. Tarım Komisyonu mecliste kabul edildi.”

Eriş Ödemiş halkını katılım payı almaya mecbur bıraktı

Mahmut Badem katkı payı almıyordu

Ödemiş halkı katılım payı ödemeye mecbur bırakıldı diyen Delibalta, “Mecliste vatandaştan katılım paylarının alınması önerisi sunuldu. Biz Ak Parti grubu olarak mecliste katılım payına karşı çıktık. Çünkü bu vatandaşın mahallesine sokağına yapılacak yol giderlerinin halktan alınmasını ilgilendiriyordu. 2014- 2019 yılları arasında Mahmut Badem katılım paylarını almıyordu. Sosyal Belediyecilik anlayışı içerisinde Belediye Başkanı Mehmet Eriş’inde almaması gerektiğini düşündük. Bunun için karşı çıktık. Katılım payı alabilir sözü almak mecburiyeti anlamına gelmez.” dedi.

Ödemiş Belediye Meclis Toplantısında Belediye Meclis Üyesi Onur Atbin’in sormuş olduğu Belediyeye yeni alınan ses sisteminin gerekliliği konusu ile ilgili verilen cevaplardan tatmin olmadıklarını belirten Delibalta, “  Onur Atbin’in sorusunu tekrar sormak istiyorum.

285 Bin liralık ses sitemi acil alınması gerekiyor muydu?

 ALACAK KADAR ACİLİYETİ NEYDİ?

BU SES SİSTEMİNİ İHALESİ AÇIK İHALE Mİ?

 DOĞRUDAN TEMİN İLE Mİ ALDINIZ?

NEREDEN ALDINIZ?

Aynı konu ile ilgili basın açıklaması yapan CHP Ödemiş İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Hamdi Halis’in ifadeleri arasında gelen faturaların toplamı karşılığında ve bu faturaların toplam bedelinin de 169.500 lira olduğu açıklaması üzerine; birden fazla fatura olduğu ve birden fazla olan fatura var ise bu açık ihale usulünde olmadığını, doğrudan temin ile olduğunu GÖSTERİYOR. Kanunda belirttiği gibi acil işlerde, Ödemiş’in acil ihtiyacı olan hizmetlerde aksama olacak olan herhangi bir işlerde doğrudan temin edilebilir noktası var. O da 52 bin liradır.  Bu durumda aciliyeti olmayan ses sisteminin alımında Doğrudan temin kullanıldı ise burada farklı düşüncelerin olacağı bizlerin aklına gelmektedir. Bu konuda sormuş olduğumuz soruların cevaplarının verilmesini talep ediyoruz. Bu konuda kamuoyu bilgilendirilsin istiyoruz. Gayemiz Ödemiş ve Ödemiş Halkına en iyi hizmeti verebilmek”

Editör: Haber Merkezi