AK Parti Beydağ, dördüncü olağan ilçe başkanlığı kongresini dün gerçekleştirdi. Tek aday olarak seçime katılan mevcut Başkan Ali Özer 325 geçerli oyun tamamını alarak ilçe başkanlığına devam etti.
Belediye Şehir Salonu’ndaki kongreye AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, il başkan yardımcıları, Beydağlı siyasi parti temsilcileri ve Beydağlı partililer ve muhtarlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlanan kongre, gelir gider raporunun kabulüyle devam etti. Ardından ilk konuşmayı yapmak üzere AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay kürsüye geldi.
Birlik ve beraberlik mesajları veren Akay, partilerinin üye sayısını artırmaları için, ilçe Başkanı Ali Özer ve ekibinden söz aldı.
Akay, “On bir aylık görevim süresince, Beydağ ilçesine beşinci gelişim. Demek oluyor ki, her iki ay da bir Beydağ’a gelmişiz. Ben bugün üye sayısına bakıyorum. Evet artış var. Şu an nüfusa göre yüzde 9’larda seyir ediyor. Ama başbakanımızın bir talimatı var. Oda ilçe merkezlerinde en az yüzde 15 ben bu rakamı Beydağ’da yerel seçimlere kadar yüzde 20 olarak görmek istiyorum. Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Akay’ın konuşmasının ardından partiye yeni katılanların rozetleri takıldı. AK Parti Beydağ’a yeni katılanlar arasında Demokrat Parti Beydağ eski İlçe Başkanı Mehmet Pulcu da vardı. Pulcu’nun rozetini takmak için sahneye gelen AK Parti İl Başkanı Akay, yakasından rozetini çıkararak Pulcu’ya taktı.
Rozet töreninin ardından seçime geçildi.
400 delegesi olan AK Parti Beydağ ilçe teşkilatının kongresinde 350 oy kullanıldı. 325’i geçerli sayılan oyların tamamını mevcut İlçe Başkanı Ali Özer alarak ilçe başkanlığı koltuğunun bir dönem daha sahibi oldu.
AK Parti Beydağ’ın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Başkan Ali Özer, Mesut Kaşık, Engin Mercan, Ersoy Nadi, Mehmet Pulcu, Aliye Kozanoğlu, Nagihan Altınmakas, Asil Çakırel, Hüseyin Ay, Yakup Sert, Ahmet Eşsiz, Ünal İçmesu, Hasan Sezer, Mehmet Kestane, İsmail Karlut.
İl delegeleri; Ali Özer, Yakup Sert, Ünal İçmesu, Hüseyin Ay, Hasan Sezer, Mehmet Pulcu.
MAHMUT BADEM, ŞENTÜRK’ÜN YOL İSTEĞİYLE İLGİLENECEK
AK Parti İlçe Kongresi’ne nezaket katılan Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk’ün Kiraz kavşağı ile Beydağ arasındaki 12 km’lik yolun da şu an çalışmaları devam eden duble yol çalışması kapsamına alınması için ricada bulunması üzerine açıklama yapan İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem, “Vasfi Başkan’ın isteği üzerine bu yolun Çatak-Kiraz yolu kapsamına alınması için Bakanımız Binali Yıldırım’la görüşmeler yapacağız. Bakanımızın bu konuya sıcak yaklaşacağını düşünüyoruz. Küçük Menderes halkı için hizmetlerimiz devam edecek. Beydağ kongremiz de gayet pozitif bir ortamda geçti. Ali Başkanımızın teşkilatın güvenini tekrar kazandı ve Beydağ’da iyi işler yapacağını düşünüyoruz” dedi.
Editör: Haber Merkezi