AK Parti Tire Gençlik Kolları, Başkan Efdal Gül’ün önderliğinde köy köy dolaşıp yeni eğitim sistemi olan 4+4+4’ü anlatıyorlar.
 
AK Parti Tire Gençlik kolları Sosyal İşler Birim Başkanı Hasan Ertaş’ın hazırlamış olduğu sunumda yeni eğitim sisteminde okula başlama yaşının 60–66 aya kadar gönüllü, 66.aydan sonra mecburi olduğu, dünyada 197 ülkeden 126’sında okula başlama yaşının 60 ay, geri kalan 71 ülkede ise bunların başında yer alan ülkemizde 72 ay olduğu anlatılıyor.
 
Ülkemizde her yıl eğitime diğer ülkelere nazaran geriden başlanması, teknoloji ve ekonomi alanlarında da geri kalınması demek olduğu hatırlatılan sunumda AK Parti Tire Gençlik Kolları Sosyal İşler Birim Başkanı Hasan Ertaş, “Günümüzde teknoloji devi olan Japonya’da çocuklar eğitime 3 yaşında yönlendirilmeye başlıyor. Eski sistemde kesintisiz 8 yıllık eğitim vardı. Bunun neticesinde ülkemizde işsizlikten çok, kalifiyesiz eleman sıkıntısı her geçen gün artmaktaydı. Yeni sistemimizde ise öğrencelerimize becerilerine yönelik alternatifler sunulacak ve çocuklarımız bu alan üzerinde eğitimlerine tamamlayacakları için ülkemizde kalifiyeli eleman sıkıntısı da doğru orantılı olarak azalacaktır” dedi.
 
ERTAŞ, “ÖĞRENCİLER LİSEDE STAJ YAPACAK”
 
Ortaokul dönemi yani 2. dörtte pratikten çok kitap üzerinden eğitim alınacağını anlatan Ertaş, “Öğrenciler bu dönemde staja kesinlikle gönderilmeyecek. Staj lise 1’den sonra başlayacaktır. Eski eğitim sisteminde öğrenciler Lise son sınıfta staja yönlendiriliyordu. Yeni sistemde mesleki eğitim alan öğrencilerin tamamı lise 1. sınıftan itibaren staja yönlendirilip, eğitim aldıkları alanda uzmanlaşmaları amaçlanmaktadır. Avrupa Birliği ülkelerde mesleki eğitime yönlendirme yüzde 70 iken bizim ülkemizde yüzde 30’dur” dedi.
 
DİN DERSLERİ TERCİHE BIRAKILDI
 
Ertaş yeni sistemde öğrencinin isterse sosyal bilimler, güzel sanatlar derslerinde Kur’an-ı Kerim ve Peygamber efendimizin hayatı derslerini alabileceğini vurgulayarak, Avrupa Birliği ülkelerin çoğunda din dersleri zorunlu haldeyken, yeni eğitim sisteminde tamamen tercihe bırakıldığını söyledi. Ertaş, “Özellikle İngiltere’de din dersleri resmi okullarda haftalık ders programı çizelgesinde yer alır. Bütün okullarda eğitime toplu dua ile başlamak Kanun emridir” şeklinde konuştu.
 
Eğitime verdikleri önem ile AK Parti döneminde Tire’ye yapılan ve onarılan okulların, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Öğretmen Melahat Aksoy Anadolu Öğretmen Lisesi, Merkez Menderes İlköğretim Okulu, Gökçen İlköğretim Okulu, Tire Anaokulu, TOKİ Şehit Mehmet Çağlar Bölük İlköğretim Okulu olduğunu hatırlatarak, “Tireli hayırsever işadamı Rasih Kirazoğlu’nun bu yıl içinde vefat eden oğlu Ersan Kirazoğlu adına yaptıracağı okul binası ile ilgili olarak valilik ile Kirazoğlu arasında mutabakat imzalandı” dedi.
 
AK Parti döneminde Tire’deki okullardan ek bina yapılan okulların, Dört Eylül İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu, İnkılâp İlköğretim Okulu, Kurtuluş İlköğretim Okulu, Aydınoğlu İlköğretim Okulu, İstiklal İlköğretim Okulu olduğunu söyleyen Ertaş, “Üç okulumuzda güçlendirme çalışması yapıldı. Bunlar, Fatih İlköğretim Okulu, Melahat Aksoy İlköğretim Okulu ve Tire Kutsan Anadolu Lisesi’dir” dedi.
Editör: Haber Merkezi