Haber: Dilek Ayvalı

AK Parti Tire İlçe Gençlik Kolları Başkanı Turgut Gündem ve yönetim kurulu üyeleri, 4 Ekim Hayvanları Koruma günü kapsamında farkındalık oluşturma adına ilçenin çeşitli noktalarına sokak hayvanlarının ısınmaları için yuva bırakarak kampanya düzenlediler. 

Gençlik Kolları tanıtım ve medya başkanı Tolga Bayram kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti, “Soğuk ve yağışların olanca sertliğini gösterdiği kış mevsiminde sahipsiz hayvanların sokaktaki yaşamı hava şartları ile birlikte iyice zorlaşıyor. Sığınacak bir yer bulamayıp maalesef donarak ölen canlılar olduğu gibi yiyecek bulamadığı için açlıktan ölenler de oldukça fazla. Her mahallenin uygun bir yerine kedi ve köpeklerin sığınabilecekleri minik barınakları yapalım istedik. Yapımı çok basit ve maliyeti çok olmayan bu projenin onlar için ne kadar önemli olduğunu unutmayın. Bu kampanyayı destekleyerek bu kış onların soğuktan daha az etkilenmelerini sağlayabiliriz. Haydi Tire Yuvasız dostumuz kalmasın.”

Kampanya kapsamında Tireli AK Gençler Tire’nin çeşitli yerlerine 10 adet yuva ve yemlik bıraktı. 4 Ekim Perşembe günü yapılacak program ile başta bırakılan yuvalar olmak üzere sokak hayvanları yemlenecek.

Editör: Haber Merkezi