Haber: Zülâl Kalabas – Semih Dursun – Dilek Kart



ÖDEMİŞLİLER ŞEHİTLERİ UNUTMADI

Ödemiş’te tören saat 10.30’da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’nda başlayan zafer bayramı kutlamaları ile başladı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenklerini sunmasının ardından İlçe Kaymakamı, beraberinde Garnizon Komutanı ve belediye başkanı Bekir Keskin’in de içerisinde bulunduğu grup halkın bayramını kutladı.

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından daha önceden belirlenmiş olan bir öğrencinin de şiir okumasının akabinde Ödemiş folklor ekibi gözlere hitap eden bir oyun sergilediler.

Gösterilerin ardından saat 11.20 de aziz şehitlerimiz de unutulmayarak Ödemiş Şehitlik mezarlığına intikal edildi.  Şehitlikte yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra Ödemiş İlçe Jandarma komutanlığının Tören mangası tarafından üç el saygı atışı yapılması ve Ödemiş İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç tarafından duaya müteakip tören son buldu.

KİRAZ KAYMAKAMI TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Kiraz’da 30 Ağustos Zafer Bayramı, Şehit Birol Uysal Parkı’ndaki Cumhuriyet Meydanı’nda coşkuyla kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk koyulması ile başlayan törende Kiraz Kaymakamı Alpaslan Yılmaz, Jandarma Üsteğmen İbrahim Yücel, Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Emniyet Müdürü Uğur İhsan Azap, Milli Eğitim Müdürü Abdülmecit Akkoyun, Gıda Tarım Müdürü Zafer Ölmez, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Efeoğlu, siyasi parti ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Astsubay Kıddemli Çavuş İsmail Hançer şunları söyledi, “Aziz Atatürk, tarihimizin en önemli gurur günlerinden Büyük Zafer'in yıldönümünde huzurunuzdayız. Büyük yokluklar içinde güçlü ordulara karşı Kurtuluş Savaşı'nda verdiğiniz mücadele milletimizin hür ve bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Yüce Milletimiz ve Kahraman Ordumuzla 30 Ağustos'ta muazzam bir destan yazdınız. Bizlere bu cennet vatanı ve Cumhuriyeti miras bıraktınız. Bizler bu ülkenin her karış toprağı için ne bedeller ödendiğinin bilincindeyiz. Emanetiniz güvenilir ellerdedir, emanetinize sonsuza kadar kararlılıkla sahip çıkacağız. Türkiye Cumhuriyeti'ni işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için büyük gayret gösteriyoruz. Bin yıldır etle tırnak gibi ayrılmaz bir bütün olan milletimiz birlik ve beraberliğinden aldığı güçle, hedeflerine ulaşmak için var gücüyle çalışıyor. Aramıza nifak sokmak isteyenler, tarihin her döneminde olduğu gibi hüsrana uğrayacaktır" dedi.

Anıta çelenk konulmasının ardından, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimiz anılarak saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra tebriklerin kabulü için Kiraz Kaymakamlığı’na geçildi.

TİRE’DE KUTLAMA

Tire’de 30 ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk konuldu. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serhan Varol’u temsilen Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Fırat Rıza Cihan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Diğer ilçelerde olduğu gibi Tire’de şehitlik ziyareti ve kaymakamlık makamında kutlama yapılmazken, akşam Tire Belediyesi’nin düzenlediği Uluslar Arası Halk Oyunları Şenliği ilgiyle izlendi. Tireliler ayrıca zafer coşkusuyla fener alayına katıldılar. 

Editör: Haber Merkezi