“Yapıcı biçimde yaratırız veya yıkıcı biçimde yaratırız; her iki halde de yaratıcı enerji ifade bulur.” Alıntı
Hepimiz yaratıcı hayat enerjisine (cüz'i irade) ve kendimizi ifade etme yeteneğine sahibiz. Bazen bir seçim hakkımız olmadığını, yaratıcılığımızın ve ifade etmemizin engellendiğini düşünürüz. Kendimizi korkmuş ve çaresiz hissedebiliriz. Oysa öyle durumlarda bile aslında yapılabilecek tek şeyin o olduğuna karar verip yine bir seçim yaparız. 
 Var olan her şey enerjiden oluşmuştur ve aynı enerji kendini pozitif veya negatif şekilde tezahür ettirebilir. Yani her enerjiyi hem pozitif hem negatif olarak kullanabiliriz. Mesela; para da bir enerjidir. Siz parayı hayır işinde ya da tatile gitmek için pozitif olarak kullanabileceğiniz gibi uyuşturucu madde almak içinde kullanabilirsiniz. Tüp gaz (lpg) ile yemeğinizi pişirebileceğiniz gibi birini zehirlemek için de kullanabilirsiniz. 
Yaratıcı enerji hareketli, dinamik bir özelliğe sahiptir, bunun için ifade bulması gerekir. Yaratıcı enerji kullanılmak ve akmak için yaratılmıştır. Bu enerjiyi kullanamazsak, önünün kesilmesine izin verirsek kötü sonuçlara yol açar. Yaratıcı enerjinin önünü kesen en önemli sebepler güvensizlik, yetersizlik ve başaramama korkusudur. Ve bu bize fiziksel hastalıklar (migren, kist ve aşırı kilo alımı) ve bağılılıklar (alkol, uyku, sigara, seks) olarak geri döner.
Sistem yaratıcı enerjinin negatif ya da pozitif olmasına bakmaz. Örneğin; onun için o muhteşem öykülerini anlatan J. K. Rowling'in dili ile yalanlar söyleyerek insanları dolandıran Sülün Osman'ın dili yaratıcı enerjinin yaşamda akması demektir. Bir ressam parmaklarını kullanarak şahane tablolar yaparken başka biri parmaklarını para basmak için kullanabilir. Onun için yaratıcı enerjisini bir ev inşaatı planı ile aktaranla banka soygunu planlayarak aktaran birdir. Sistem için bu fark etmez, onun için hepsi yaratıcı enerjinin yaşam içinde akış bulmasıdır. Ama insanlar bir enerjiye negatif ya da pozitif değer yüklerlerken seçimlerine çok dikkat etmelidirler çünkü yaptıkları istisnasız karmalarını etkiler. Yani ne ekersek onu biçeriz.
Yaratıcı enerjinizi yaşamınızda güzel sanatlardan tutunda çocuk yetiştirmeye kadar her alanda kullanabilirsiniz. Emek verip, üretip, çoğaltabildiğiniz sürece yaratıcı enerjiniz yaşam içinde akışını sağlayacaktır. Bu enerji nasıl açığa çıkaracağınızı öğrendiğinizde fiziki hastalıklarınızdan ve bağımlılıklarınızdan kurtulabilirsiniz. Bir de seçim gücünüzü kullanıp pozitif yönde seçimler yaparsanız sistem de size mucizelerini göstermeye başlar. Bu enerjiyi kullanmanın pek çok yolu vardır. Bu yolları kendi kendinize bulabileceğiniz gibi bir uzmandan da yardım alabilirsiniz. Hatırlayın yaşamınız sizin seçimlerinizle şekil alır. 
Sevgi ve huzurla...