"Her birimizin içinde bir kahraman yatar. Ona seslenin, meydana çıkacaktır." Alıntı
Seçimler Yasası Yaradan'ın insanoğluna verdiği en güzel hediyelerden biridir (biliyorum bunu çok sık yazıyorum. Sistemde şükretmem için o kadar çok hediye var ki yazmazsam nankörlük ediyorum hissine kapılıyorum :) ). 
İnsanoğlu özgür iradesi (cüz'i irade) ile bir çok seçim yapabilecek potansiyele sahip olsa da ne yazık ki bunun yerine bilinçaltı kayıtları ve gen aktarımlarıyla (bana göre onlar da birer kayıttır) uyum sağlayarak yaşarlar. Koşullarımıza bağlı olarak az ya da çok seçim yaparız. Zihinsel hastalıklar ve yetersiz gördüğümüz koşullar seçim gücümüzü azaltırken duru bir zihinle özgür irademizi daha kolay kullanırız. Fiziksel koşullar fiziksel seçeneklerimizi gerçekten etkileyebilir. Örneğin, ayaklarımız felçli ise ve biz koşmayı seçiyorsak bu o an için sadece hayal olarak kalabilir. Seçimler Yasası koşullarımıza nasıl tepki vereceğimizi, seçme gücümüzü ve sorumluluklarımız kapsar. Ayrıca gerçekten yürümeyi seçerseniz artık onun hayalden çıkması ve gerçeğe dönüşmesi olasılığını da yaratırsınız. 
Bazen seçimlerimizin bizim yerimize Yaradan'ın, ailemizin ya da başkalarının yaptığı inancına kapılırız. Mesela patronumuz bize fazla mesai yapmamız gerektiğini yoksa işten çıkarılacağımızı söylediğinde tüm seçim hakkımızın elimizden alındığını düşünebiliriz. Elbetteki bu koca bir kandırmacadır. Daima bir seçim hakkımız vardır. Sonuçları değerlendirir ve bilinçli seçimler yaparız.
İnsanoğlu eğer sonunda büyük bir hediye alacağına inanıyorsa ya da başka seçme şansı olmadığını (!) düşünerek bir seçim yapıyorsa bazen zor ve çetrefilli yolu seçebilir. Hepimiz kendimiz için daha kolay ya da daha zor yolu seçebilme hakkına sahibiz. Olumsuz kayıtlarımız ne kadar azsa ve  ne kadar berrak bir zihne sahipsek seçim gücümüz de  o kadar kuvvetlidir.
Hepimiz Yaradan'ın bize ulaştığı iç sesimizi dinlemeyi öğrenmek zorundayız. Bu mesajlar sayesinde bizim bilinçli olarak istediğimiz isteklerimizin, en yüksek hayrımıza ve gelişimimize katkısı olup olmayacağını ayrıt edebiliriz. Böylelikle bizim için uygun olan olayları ve insanları hayatımıza çekerek tekamül sürecimizde kolaylıkla ve başarıyla ilerleyebiliriz. Seçimler Yasası'nı anlayıp uyguladıkça amacımıza doğru belli seçimler yapıp ilerleyerek yaşamımızı "başımıza gelen şeyler"  olarak görmekten ve sızlanmaktan vazgeçip yaşamımızın sorumluluğunu almayı öğreniriz. Örneğin; yaşamın içinde amaçsızca dolaşmak yerine, doğru şeyi yapıp yapmadığımızı düşünürsek bu kişileri, olayları kendimizin seçtiğini görüp kabul edersek yeni seçimler yapma gücüne de sahip oluruz. Bir durumda kendinizi güçsüz hissederseniz "seçim gücünüzü (cüz'i irade)" hatırlama zamanıdır. Artık yaşadıklarınıza boyun eğmenize gerek kalmayacağını bileceksiniz ve bu size güç verecektir.
Her birimiz yaratıcı enerjiye (cüz'i irade) sahibiz. Kendi yaşamımız için cennet veya cehennem yaratabiliriz. 
"Yaşamak ve ölmek zorundayız; gerisini biz oluştururuz." Alıntı
Sevgi ve huzurla...