Haber: Dilek Ayvalı

Anadolu Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü mezunu Hatice Ongan, 20 yıllık sigortacılık tecrübesi bulunan ortağı Emin Ceylan ile 6 yıldır Lütfü Paşa Caddesi Leyse Camisi yanındaki iş yerinde Ödemiş Efe Sigortacılık Aracılık Hizmetleri 3. Şube olarak hizmet veriyor.

Sigortacı olabilmek ve iş yeri açmak için ilk olarak bu bölümlümle eş değer bir üniversite bölümünden mezun ve SEGEM tarafından verilen bir yeterlilik belgesine sahip olunması gerektiğini söyleyen Ongan, “Eğitimlerine katılıp sonunda sınavına girip yeterli puanı alarak belgemizi alabiliyoruz. Bu belgeye sahip olmayan kişilerin sigorta poliçeleri satmaya yasal olarak izinleri bulunmamaktadır. Biz Ödemiş Efe Sigorta olarak Anadolu Sigorta, Halk Sigorta, Allianz Sigorta, Neova Sigorta, Doğa Sigorta, HDI Sigorta, Koru Sigorta, Sompo Sigorta gibi birçok büyük şirketle anlaşmalıyız. Sigorta, oluşacak her türlü risk ve tehlikelere karşı maddi manevi telafi ediyor en önemlisi. O kadar emek verip sahip olduğumuz varlıkların birden yok olduğunu ve karşılayamayacağınız derecede zararların oluşması durumunda maddi olarak size destek oluyor. O yüzden herkesin bir acente ya da şubeyle çalışmasını öneriyorum.

SİGORTALI ÜRETİCİLER HİÇBİR ŞEKİLDE MAĞDUR BIRAKILMADI

DASK, TARSİM Tarım Sigortası, Yangın Sigortası, Bireysel Emeklilik, Trafik Sigortası, Kasko ve benzeri sigortaları yaptıklarını kaydeden Ongan, “TARSİM tarım sigortası, çiftçilerimizin emeklerini güvence altına alabilmek için kurulmuştur. Devlet desteklidir. Yüzde 50’si devlet tarafından yüzde 50’si de üreticiden alınmakta. Her türlü tarımsal ürünleri, seraları, büyük ve küçükbaş hayvanları kapsamaktadır. Mesela bu sene Antalya’da hortum felaketi gerçekleşti. Sigortasını yaptıran üreticilerimiz hiçbir şekilde mağdur bırakılmadı, şirketlerimiz tarafından tazminatları karşılandı. Antalya kadar uzağa gitmeye de gerek yok mesela geçtiğimiz yaz Tire’de de yağışlar çok oldu ve bu durumdan dağ köylerindeki incir üreticilerimiz mağdur durumdaydı. Fakat sigortasını yaptıran çiftçilerimizin hepsi tazminat hakkı kazandılar” dedi.

Editör: Haber Merkezi