Sevgililer gününde harika bir akşam geçirmek istiyorsunuz fakat formunuzu da korumaya mı çalışıyorsunuz? Sevgililer gününü doyarak ve formda geçirebilmeniz için size özel ipuçlarım ve lezzetli bir tatlı tarifim var.
Bu özel gününüzde kendinizi kısıtlamak yerine sağlıklı tercihlerde bulunarak ve porsiyon kontrolü yaparak sevgililer gününüzü formda ve lezzetli bir yemekle taçlandırabilirsiniz.
Akşam yemeğinde dışarı çıkacaksanız veya kendiniz hazırlayacaksanız ;
1-Ana yemek öncesinde tüketilecek mezelerin ve ara sıcakların kızartma olmamasına özen gösterilmeli yoğurtlu bir meze,közlenmiş sebzeler veya zeytinyağlı sebze yemekleri ana yemek öncesinde sofralarınıza eşlik etmelidir.Salata sofralarınızda mutlaka bulunmalıdır.
2-Ana yemekte ızgara balık,ızgara tavuk veya ızgara et yemeği ; garnitür olarak pilav,makarna veya bulgur yerine haşlanmış patates veya haşlanmış sebze tercih edilmelidir.
3-Sofralarınıza alkol eşlik edecekse alkol oranı düşük olan şarap seçilmelidir.
4-Tatlı ile gece sonlandırılacak ise tercihiniz meyveli veya sütlü tatlılardan yana olmalıdır.
Eğer sevgilinize sağlıklı  ve size ait bir hediye sunmak istiyorsanız portakallı bitter çikolatalı kalplerim tam da size göre ……
Malzemeler ( 12 minik kalp için )
1 büyük boy yumurta
1,5 kahve fincanı tam buğday unu
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 orta boy portakalın suyu
½ çay kaşığı kadar portakal rendesi
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
40 gram %60 bitter çikolata (6 küçük kare)
½ çay kaşığı portakal rendesi
Yapılışı
Yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır,beyazı kar haline gelinceye kadar çırpılır.Ayrı bir kapta yumurta sarısı,portakal suyu ve portakalın rendesi karıştırılır.Karışım yumurta akına ilave edilerek tam buğday unu,hindistan cevizi ve kabartma tozu da eklenir.Hafifçe karıştırılarak kek hamuru elde edilir.Elde edilen karışım kalpli minik kaplara dökülür ve fırınlanır. Pişen minik kalplerimiz soğuduktan sonra benmari usulü ile eritilen portakal kabuklu  çikolatalara batırılır ve soğuması için buzdolabında bekletilir.
BİLGİ,DANIŞMA VE  SORULARINIZ İÇİN:
Diyetisyen Zeynep Filiz Beslenme ve Danışmanlık Merkezi
Hürriyet Mahallesi İstasyon Caddesi No:20 Kat:2 Daire:4 İZMİR/Tire
Gsm: 0554 198 44 39
E-mail:[email protected]