7 Haziran 2015 Genel Seçimler yaklaşırken Küçük Menderes Havzası ve Ödemişli seçmenlerin tavrı da merak konusu olmaya başladı. Kim hangi partiye-adaya oy verecek ?

Vefa” duygusu ne kadar ağır basacak?... “Yanar dönerlik” pirim yapacak mı? “Bi’at” anlayışına bağlı kalanlar bu kez kendi özgür iradelerini kullanabilecek mi? 12 yıl sırtlarında, dudaklarında taşıdıkları iktidar partisine oy anlamında ne tavır sergileyecekler? AKP’nin iktidara geldiği tarih olan 2002’den bu yana devlet imkanlarından nasiplenemeyen bölge insanı  oy verirken ne yapacak? Bütün bunların cevabını 7 Haziran gecesi öğrenmiş olacağız.

Sizlere 2011 İzmir 2.Bölge Genel Seçim Sonuçlarını hatırlatmak istiyorum.

CHP    567.910    oy sayısı ile  7 milletvekilİ
AKP    468.034    oy sayısı ile  5 milletvekili

MHP   148.648    oy sayısı ile  1 milletvekili çıkarmıştı.
2007 yılında yapılan seçimlerde CHP 6, AKP 4, MHP’de 2 milletvekili çıkarmıştı İzmir 2.Bölgede.

Tabloya incelendiğinde  MHP’nin 2007 yılında çıkardığı 1 vekil AKP’ye gitmiş. MHP’nin 2011’de yaptığı yanlış aday tercihleri en az bir milletvekilinin kaybedilmesine neden olmuştu. Bu seçimlerde ise MHP aday seçimlerinde daha dikkatli davranmış, oy potansiyelinin en yoğun bölgeden, bölgenin de sevilen siması Murat Koç’u listenin 2.sırasına yerleştirmiştir. Dr.Süeda Neslihan Çelik ve  Büyükşehir Belediye başkan Adayı Murat Taşer sıralaması ile de İzmir 2.Bölgede de ne kadar iddialı olduğunu ortaya koymuştu.

Peki, 2011 seçimlerinden bu yana Türkiye’de neler oldu? 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve 2014 Yerel Seçimleri yapıldı. Bu seçimlerde iktidarın ve muhalefetin bu bölgede aldığı oylar iyi tahlil edilmelidir. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar, PKK’ya verilen tavizler, devletin terör bölgelerinde hakimiyetini yitirmesi,12 yıl kol kola gezdiği “hizmet-cemaat”e ve Sayın Fethullah Gülen’e yapılanlar…

Tüm bu olanlar ve olumsuzluklara maruz kalanlarla duyarlı insanların tavırları bu seçimde merak konusu.

Sözün özü 7 Haziran seçimlerinde Türkiye’nin kaderi oylanırken Türk insanının da samimiyet sınavı ile karşı karşıya kaldığı hatırdan çıkarılmamalıdır.