Şöyle başlayalım; Bayındır’da görünüm hiç kimsenin seçimden haberi yok gibi. Vatandaş, sanki seçime yedi gün değil de yedi ay varmış gibi “Amaan günü gelince düşünürüz!” havasında.

Belki bu seçimde parti ocaklarının önü dışında bayrak asılmamış olmasının da etkisi vardır, diyeceğim ama değil. Aslına bakarbanız, vatandaş her şeyin farkında ve dikkatle izliyor.

Ama bir bıkkınlık var. Bu seçimin sayın cumhurbaşkanının keyfi için yapıldığının ayırdında. Nasılsa, AKP ya da Tayyip Erdoğan demek daha doğru olur, bu seçimi kazanamazsa Mart ayında bir daha sandığa gidilecek. Yani Tayyip kazanana kadar, seçim de seçim. Durum, o ünlü fıkradaki gibi “Ölene kadar bungaga!”

Hani seçim yokmuş gibi davranıyorlar, dedim ya,  aslında öyle değil. Yurttaş, korku içinde ve umutsuz da olsa ilgili. Korkunun sebebi, ya AKP yine tek başına iktidara gelirse! Öyle ahım şahım oy almayacağı kesin de, ya geçen seçimden bu yana yeni oy aşırma yöntemleri icadetti de “Kazandım say!” yaparsa. Korku bu.

 “Beyaz Toros” olayı, ters tepti kuşkusuz.

Ama AKP’nin oy umudunun yalnızca tehdide kaldığı da görülüyor. Hani, 400 milletvekili verilseydi bu ölümler olmazdı, demekle “Ya oyunu ya canını” demek istiyor dedik ya, “Beyaz Toros” tehdidi de bunun bir türevi.

Umutsuzluğa gelince Yenilenen CHP ile MHP’nin halkı sürükleyecek bir hava yakalayamaması, doğrusu bunun sebebi de emperyalist Batı tarafından adeta iğdiş edilmeleri.   

Yeni CHP’nin HDP/PKK’cı olup çıkışının, Fethullah Gülen Cemaati ile kol kola gezmesinin, MHP’nin AKP’ye bağırıp çağırıp her ciddi işte yanı başında olmasının, koltuk değneği olmasının başka izahı olabilir mi?

Görüldüğü gibi, parlatılan 4 parti var, hiçbirinin bu milletin refahı, ülkenin bağımsızlığı, bütünlüğü  için mücadele etmek gibi bir gailesi yok.

Bunların içinde, münferit sesler dışında,  “Ermeni Soykırımı Emperyalist Bir Yalandır” diyeni var mı? Tam aksine, sıkılmasalar “Biz soykırımcıyız, gelin bizden tazminat isteyin, toprak isteyin” diye davet edecekler.

Yurdumuz için ulusumuz için, o büyük mücadeleyi yapan Talatpaşa Komitesi’ne karşı canhıraş savaşılmasına ne demeli!

15.10.2015 tarihi büyük bir gün. Sayın Doğu Perinçek AİHM’de tarihi bir zafer kazandı. Bu tüm Türk Ulusunun yüz akı bir başarıdır. Bakın şu parlatılan, çilbiri Batı’da dört partiye; Türk Ulusu başarılı oldu diye neredeyse ağlayacaklar.

Görevleri bu! demeye dilim varmıyor ama, ne diyeceğimi de bilemiyorum.

Ben mi kime oy vereceğim? Elbette  Vatan Partisi’ne.