Kurutma Sistemleri ve Pellet Üretim Teknolojileri üzerine çalışmalarını yürüten Uludağlar Enerji, sektörde geçirdiği başarılı beş yılın ardından düzenlediği gecede plaket aldı.

AHŞAP PELLET TESİSİ İMALATINA ONUR PLAKETİ

Atık ve artıkların pellet yakıt haline getirilerek ekonomiye kazandırılabilmesi, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarından elektrik enerjisi üretilebilmesi için pellet üretim tesisleri üzerine çalışma ve imalatlarını Uludağlar Markası ile yürüten Alternatif Biyokor Firması, sektörde 5nci yılı başarıyla tamamlamalarının onuruna düzenlediği yemekte, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdülvahap Olgun’un elinden plaket aldı. Olgun; plaketi şirket müdürü Güzay Uludağ’a takdim ederken yaptığı konuşmada, yerel işletmelerin istihdama ve ülke ekonomisine katkılarına dikkat çekti. Olgun, birlik ve beraberliklerin bu tür organizasyonlarla pekişmesinin de önemine vurguda bulunarak; “Bugün burada çok güzel bir ortam görüyorum. Firma sahibi, çalışanları, yatırımcılar ve tedarikçiler çok güzel bir tablo oluşturdular. Ben ekip arkadaşlarımla birlikte bu tür organizasyonlara katılmaya büyük özen gösteriyorum. Biz kurum olarak her zaman yatırımcının yanında olduk olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

OLGUN, “AVRUPA’YA MAKİNE SATMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Uludağlar Firmasının Atatürk Sanayi’sinde küçük bir atölyede imalata başladığı günü hatırladığını dile getiren Olgun; “O gün bana devasa makinelerin olduğu fotoğraflar gösterdiler. Bana bu makineleri yapacaklarını ve dünyaya ihraç edeceklerini söylediklerinde ben izlemeye aldım. Aradan geçen beş yılın sonunda Avrupa’ya ihracat yapıldığını görünce çok mutlu oldum. Bakın Avrupalıya makine satmak çok önemli. Biz Türkiye olarak Avrupa’ya makine satabiliyorsak, bir de bu Torbalı’dan gerçekleşiyorsa biz bu işin takipçisiyiz. Oda olarak bu yatırımcılarımıza her türlü desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Uludağlar Firması’nı Oda adına plaket takdim eden Olgun, davetliler ve işadamlarıyla da yakından ilgilendi.

5NCİ YILDA 5 MİLYON $ İHRACAT

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdülvahap Olgun’un elinden 5nci yıl plaketini alan şirket müdürü Güzay UIudağ, davetlilere yönelik yaptığı teşekkür konuşmasında şirket hedeflerini de anlattı. İlk kurulduğunda 120 metrekarelik bir alanda sermayesiz işe başladıklarını hatırlatan Uludağ geçen süre içerisinde 5 bin metrekarelik bir alanda imalat yapmaya başladıklarını ifade etti. Uludağ, 10 milyon lira yıllık ciroya ulaştıklarını belirterek, “Geçtiğimiz yıl 1.5 Milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Fransa, Srilanka’nın ardından Romanya, Rusya, Azerbaycan, İran ve Dubai’den gelen taleplerle bu yılki ihracat hedefimizi 5 Milyon Dolar olarak belirledik. Artıkların değerlendirilerek ülke ekonomilerine kazandırılabilmesi için büyük önem taşıyan pellet üretim tesisi imalatlarımızın Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede kabul görmesi bizleri mutlu ediyor. Bu noktaya kadar gelirken bizlerden desteğini esirgemeyen tedarikçilerimize, bizlere güvenerek yatırımlarını gerçekleştiren iş adamlarımıza, bürokrasinin her adımında bizleri yalnız bırakmayan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Sayın Abdülvahap Bey’e Meclis Üyesi Sayın Ahmet Davut Kırşan Bey’ ve tüm oda çalışanlarımıza, bu gecenin sorunsuz gerçekleştirilmesi için büyük emek harcayan Metropolis Otel Yönetimi ve Çalışanlarına ve son olarak bu geceye katılarak bizleri onurlandıran tüm davetlilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Gece, müzik dinletisinin ardından sonra erdi.

Editör: Haber Merkezi