Telefonda, Gazetemiz Yerel Güç  Editörü Sevgili Kızım Gülçin Hanım, 2018 Yılbaşı sayımız içinyazı istediğinde hayli duygulandım. İnsanın  hayatta bir ise yaraması, üretkenlikaçısından bu dünyada ben varım diyebilmesi ne kadar anlamlı bir şey. Günümüzde hemen herkesin bitmez tükenmez gailesi var bencileyin. Kimimiz yasama sevincini kaybettik, sosyal hayattan koptuk. Bu ahval ve serait içinde (bulunulan durumlar ve şartlar) hayata tutunmak babında yine de güzel şeyler söylemek, yazmak gerek.

Saygıdeğer okurlarım..Yılbaşı kutlaması gibi yenikler bizde televizyonun hayatımıza girişiyle başladı diyebiliriz. Daha önceleri resimli veya sade görünümlü kartpostallar gönderirdik yakınlarımıza sevdiklerimize. Güzel anılardı, bunları biriktirenler de olurdu. Telefonla da iyi dileklerde bulunulur, yeni yıl kutlaması yapılırdı, şimdilerde olduğu gibi. Mahallede sayısı hayli az televizyonlu evlerde toplanılır, kestane, ceviz, incir, üzüm köftesi, mısır patlatılır çoluk çocuk mutluluk içinde yaşardık eski yıllarda. Televizyonda şarkı, türkü ünlü sanatçılardan dinlenir, kısa skeclere tebessüm ederdik. Ne saçmalıksa, gece 12 de çıkacak dansöz beklenirdi TV.de Bilgisayarın hayatımıza girmesi ile sosyal medyadan yapılır oldu kutlamalar. Hele hele son yıllarda binbir marifeti olan akıllıtelefonlar  işleri görür oldu.


Çok eskilere gidildiğinde, Hacivat, karagöz, şehzadebaşı, direkler arası muhabbetine siz bakmayın. Oralarda eğlenenler zengin çocukları, sözüm ona dönemin alafranga özentisindeki sosyete gururu idi. Sade vatandaşlar, evinde aile içinde, maalesef şimdilerde kalmayan mahalle komşuları ile kutlanırdı ülkemizde.


Siz bakmayın hocaların kutlama yapmayın falan dediklerine. Kendileri yılbaşı gecesi televizyonlarını açmıyorlar mı? Biz müslümanlar, Hz. Peygamber Efendimizin doğum günü olan Hicri Yılbaşını, zaten ibadet ederek, olayın bilincinde olarak kutlarız. 1 Ocakın Miladi yeni yıl başlangıcı olduğunu biliriz. İnsanların sade kutlamaları hristiyanlarınkrismisine özenmek falan değildir. Bizim insanimiz neyin ne olduğunu bilir. Bırakın televizyonun başında annesinin patlattığı darıyı yesin çocuklarımız’     gülmeyen yüzlere’ onların tebessümü renk getirsin.

15 Temmuz Darbe girişiminin getirdiği yıkımlar damgasını vurdu, son iki yıla. Kaybettiğimiz onca can, bir türlü bitmek bilmeyen PKK. Terörü, Albayrağa sarılı güneydoğu şehitlerimiz, demokrasimize kasteden, 250 binden fazla kamu çalışanı nı ekmeğinden eden, 150 binden fazlasının cezaevlerinde çürütülmesine yol açan, nice esnafımızı iflasa götüren FETO belası, sersefil kalan masum insanlar, çocuk bakımı, ev temizliği, merdiven yıkama gibi esleri, öğretmenler, geçim sıkıntısının ne boyutlara ulaştığını anlatan bu insanların hikayeleri. Yedikleri terör damgasıyla iş bulamayanlar, 3 nesli perişan eden FETÖ davaları, soruşturmalar, gözaltılar, cezaevleri…İnsanımız ve Güzel ülkemiz Türkiye miz inşallah bu kötü günleri de nasip esenliğe çıkacaktır.
Yeni yılın, geride bıraktığımız yılları aratmamasıon dileğiyle,
Sevdiklerimizle birlikte, sağlık, mutluluk başarı getirmesi temenni ve duasıyla yasama sevincimizi arttıracak sürpriz gelişmelerin kapımızı çalmasını, bizim insanimizi, islam alemini, tüm dünya insanlarini feraha ve refaha erdirecek günler yaşatmasını Yüce Allah dan niyaz ediyorum.
2018 herkese kutlu olsun.